adaml Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Mam problem z częstym restartowaniem się komputera. Komp często resetuje sie w bardzo różnych sytuacjach od momentu prawie załadowania systemu do pracy nieraz 30 godzin (system był reinstalowany kilka razy). Konfiguracja jak poniżej: ABIT AA8 Duramax (temp chipset 40 stopni) P4 3,0 LGA775 z Frezon QVC-120 Cu (na 1500 obr/min, temp 48 stopni) Gigabyte X700 128MB PCI-E z Zalman ZD80M-HP (temp 47 stopni) DDR2 2 x 512MB Kingston Karta sieciowa Intel 10/100 PCI Samsung 160GB SATA Maxtor 250GB SATA Chieftec 420W (1600 obr/min) Pojawia się jedynie informacja w Podglądzie zdażeń jak poniżej (za każdym razem jak się zrestartuje): Co może powodować lub jak wykryć który komponent to powoduje ?? Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez adaml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W tym przypadku trzeba najpierw podstawy zrobić : sprawdź pamiątki , wyjmij wszystko co nie potrzebne i sprawdzaj każdą część . Trochę monotonna robota ale możliwe, że tak wykluczysz przyczynę restartów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W tym przypadku trzeba najpierw podstawy zrobić : sprawdź pamiątki , wyjmij wszystko co nie potrzebne i sprawdzaj każdą część . Trochę monotonna robota ale możliwe, że tak wykluczysz przyczynę restartów. 1580715[/snapback] Jaki program najlepszy do testowania pamięcie i skąd ściągnąc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Memtest86+ wpisz to w google i juz go masz. Sprawdz tez dokladnie napiecia na zasilaczu temperatury, odkrec kompa jesli byl krecony, przywroc domyslne ustawienia BIOSU itp.. itd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Mam problem z częstym restartowaniem się komputera. Komp często resetuje sie w bardzo różnych sytuacjach od momentu prawie załadowania systemu do pracy nieraz 30 godzin (system był reinstalowany kilka razy). 1580684[/snapback] Problem poruszałem w poście pt. "Restarty, Resety Bez Powodu - Gdzie Przyczyna?" (linka nie daje bo pewnie wkrótce adres się zmieni) Odszukaj ten wątek, poczytaj (jeżali jeszcze tego nie zrobiłeś) i jeżeli uda Ci się rozwiązać problem w jakikolwiek sposób koniecznie napisz! Być może mi pomożesz (zresztą chyba nie tylko mi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...