Skocz do zawartości
adaml

Częste Restary Komputera Na P4 3,0 I Abit Aa8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z częstym restartowaniem się komputera. Komp często resetuje sie w bardzo różnych sytuacjach od momentu prawie załadowania systemu do pracy nieraz 30 godzin (system był reinstalowany kilka razy).

Konfiguracja jak poniżej:

ABIT AA8 Duramax (temp chipset 40 stopni)

P4 3,0 LGA775 z Frezon QVC-120 Cu (na 1500 obr/min, temp 48 stopni)

Gigabyte X700 128MB PCI-E z Zalman ZD80M-HP (temp 47 stopni)

DDR2 2 x 512MB Kingston

Karta sieciowa Intel 10/100 PCI

Samsung 160GB SATA

Maxtor 250GB SATA

Chieftec 420W (1600 obr/min)

Pojawia się jedynie informacja w Podglądzie zdażeń jak poniżej (za każdym razem jak się zrestartuje):

Dołączona grafika

Co może powodować lub jak wykryć który komponent to powoduje ??

Edytowane przez adaml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku trzeba najpierw podstawy zrobić : sprawdź pamiątki , wyjmij wszystko co nie potrzebne i sprawdzaj każdą część . Trochę monotonna robota ale możliwe, że tak wykluczysz przyczynę restartów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym przypadku trzeba najpierw podstawy zrobić : sprawdź pamiątki , wyjmij wszystko co nie potrzebne i sprawdzaj każdą część . Trochę monotonna robota ale możliwe, że tak wykluczysz przyczynę restartów.

1580715[/snapback]

Jaki program najlepszy do testowania pamięcie i skąd ściągnąc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z częstym restartowaniem się komputera. Komp często resetuje sie w bardzo różnych sytuacjach od momentu prawie załadowania systemu do pracy nieraz 30 godzin (system był reinstalowany kilka razy).

1580684[/snapback]

Problem poruszałem w poście pt. "Restarty, Resety Bez Powodu - Gdzie Przyczyna?" (linka nie daje bo pewnie wkrótce adres się zmieni)

Odszukaj ten wątek, poczytaj (jeżali jeszcze tego nie zrobiłeś) i jeżeli uda Ci się rozwiązać problem w jakikolwiek sposób koniecznie napisz! Być może mi pomożesz (zresztą chyba nie tylko mi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi