ocp Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam, Mam pytanie, czy ktos rozwiazal problem z przypisywaniem przerwan w XP? Powiesily mi sie trzy sprzety na jednym przerwaniu i chyba sie gryza: http://img89.imageshack.us/my.php?image=menurz8py.jpg Chcialem przypisac im przerwania recznie, ale opcja jest zablokowana http://img89.imageshack.us/my.php?image=zasoby9jz.jpg Jest jakas mozliwosc zeby to odblokowac, albo obejsc... Poza tym wylaczajac w BIOSie ACPI windows nie chce mi startowac... Wkurza mnie to bo w domu od tygodnia nie mam dostepu do sieci. Widzialem podobne tematy na forum, ale jakos konkretnego rozwiazania nie znalazlem. Chce w rejestrach pogrzebac i przypisac wyzsze priorytety, ale jak sami widzicie na IRQ 18 wisi grafika, siec i kontroler jakeigos hosta. Te dwie pierwzse rzezcyz chcialbym ustawic na w miare wysokim prio... Poza tym jak widac jest strasznie duzo wolnych "niskich" przerwan... nie wiem dlaczego SoundBalster wzial IRQ17 zamiast standardowo 4 czy 5... Macie moze jakies sugestie? Czekam niecierpliwie az do wyjscia z pracy o 16:00 pozdrawiam Michal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Może w bios poustawiać nie które przerwania i/lub wyłączyć nie potrzebne rzeczy na płycie np kartę muzyczną :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocp Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Może w bios poustawiać nie które przerwania i/lub wyłączyć nie potrzebne rzeczy na płycie np kartę muzyczną :>?? 1581093[/snapback] Dzieki, ale w BIOSie juz grzebalem, powylaczalem porty szeregowy i rownolegly zeby zwolnic ich przerwania, rezerwowalem przerwania... Ale XP tak czy sieg robi swoje :-( kartami tez juz zonglowalem na wszystkie strony :( Pozdrawiam Michal Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez ocp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 A stery do płyty gł instalowałeś :>? Wogule możesz podać konfiguracje ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...