Skocz do zawartości
kqba

Cay Warto Zamienić Codegen300/ Fortron250

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się zamienić Codegena 300W na Fortona Fortron FSP250-60MDN http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59279029

Codegen to istny piekarnik. Bucha gorącym powietrzem że nawet otwarte nad nim okno nie pomaga. Chciałbym żeby było ciszej i trocę chłodniej.

Sprzęt jaki miałby pociągnąć Forton to:

Athlon XP1800 Palomino

ECS K7S6A

256 Ram

GF4 Mx440 (chłodzenie pasywne)

DVD RW + CD Rom

HDD 60Gb Samsung (5400)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc zmieniłem.

Wszystko działa bardzo dobrze. Jest ciszej i chłodniej. Sprzętu i tak nie podkręcam.

Jedno co mnie zdziwiło, to że Forton jest duuużo cięższy od Codeshita.

1598069[/snapback]

Jakosc zasilacza niejednokrotnie mozna ocenic po wadze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.

U mnie w robocie w zeszły poniedziałek rano padło ok 21 kompów, 5 monitorów i 11 telefonów bezprzewodowych. Przepaliło się "zero" na sieci elektrycznej. Nie pomogły żadne listwy itp. Dym z monitorów sączył się po biurkach jak ciekły azot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.

U mnie w robocie w zeszły poniedziałek rano padło ok 21 kompów, 5 monitorów i 11 telefonów bezprzewodowych. Przepaliło się "zero" na sieci elektrycznej. Nie pomogły żadne listwy itp. Dym z monitorów sączył się po biurkach jak ciekły azot.

1601243[/snapback]

niezly hardkor! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi