zimn Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 mam zamiar zmajstrować 80-żyłową taśmę długości 60 cm (kupuje kabel i wtyczki i sam wszstko składam). Wtyczki bedą na poczadku na 50 cm i na końcu taśmy. I teraz moje pytania 1 czy są jakieś normy co do odleglości między wtyczkami 2 czy na dluzszym kablu nie będzie więcej zakłuceń 3 czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 mam zamiar zmajstrować 80-żyłową taśmę długości 60 cm (kupuje kabel i wtyczki i sam wszstko składam). Wtyczki bedą na poczadku na 50 cm i na końcu taśmy. I teraz moje pytania 1 czy są jakieś normy co do odleglości między wtyczkami 2 czy na dluzszym kablu nie będzie więcej zakłuceń 3 czy warto 1580940[/snapback] ad1 widzialem juz bardzo dluuugie tasmy fabryczne i mysle ze te normy sa na tyle tolerancyjne ze raczej ich nie przekroczysz jezeli ten kabel mial poczatek i koniec w jednej obudowie ad2 zaklocenia beda wieksze, ale przy tych dlugosciach nie ma to wplywu ad3 imo nie warto... ceny takich kabli sa bliskie zeru, juz lepiej zwykla tasme pociac na poszczegolne przewody i ew skrocic do wymiarow jakie chcesz uzyskac (bo mozna dostac takie okolo 1,5m sam taka kiedys mialem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Nie warto przy tej cenie sie meczyc. Za duzo zachodu uwierz mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Nie zaleca sie tasm dluzszych nizli 60cm (dla ata33 - 40zylowego - 90cm). Uzywalem ata33 na kablu 120 i smigalo ladnie, tak samo, jak i ata133 na 90cm.. ale dopiero, jak odsunalem od drugiej tasmy, bo zaklocenia na poczatku powodowaly strasznie wolny odczyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...