Skocz do zawartości
war3

Komp Do Netu I Divx

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59610672

zastanawiam się nad kupnem takiego kompa. dysk mam samsunga 10.2 GB, ramu włoże 128, cdrom tez mam, więc od ceny odejmujemy 10zł.

opłaca się za 39zł ?? jestem z wwa, więc za przesyłke nie płace :P

jak sądzicie ? divx będzie działał płynnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam della PIII450mhz 256mb ram HDD 40gb GeForce 4 i divixy dziaqlaja plynniutko, nawet gta 3 i VC dziala w miare na low, wiec bym sie nie obwaial(blokada w twoim kompie mozy byc grafa...............)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ktoś znazł kompa w tej cenie, ale z agp oczywiście only form my city to niech da znać.

ogolnie to proc powinien styknąć, z ramem też powinno byc ok. tylko ta grafa jak się wczytałem...s3trio..

btw

czy divx`y będą płynnie działały na s3savege 8 MB - karta na agp ??

Edytowane przez war3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym kompie co opisalem powyrzej dell-u co mam geforce 4 to mam tez zintegfrowana ati rage 3d pro AGP 2x i Na niej takze dzialaly bez porblemu divxy, powiem tak jak chcecie kompa do divx-ów i neta to takie coś:

Procek minimum 400mhz najlepiej z 600zł(prawie zadna roznica)

Grafa minimum 8mb najlepiej 16mb

ram jak jest 128mb to OK

HDD jakies minimum 5400obr/s

CD 40x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 skorzystal bym z linuksa :)

podobno z filmami radzi sobie lepiej kumpel zrobil siostrze ciotecznej kompa to na celku 300 i 64mb ramu ogladala plynnie divx tylko niewiem z jaka grafa..

mysle ze komp bedzie sobie spokojnie radzil pod linuksem a czy pod winem to juz niewiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt. Pod linuxem płynniej filmy działają. Nie ma żadnych problemów z np - paczkami kodeków, które zaśmiecą system i filmy będą przycinać. Instaluje się tylko mplayera, divx4linux itd i wszystko śmiga super. Pozatym nie ma tam 'dziwnych', windowsowych procesów w tle, obciążających sys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi