war3 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59610672 zastanawiam się nad kupnem takiego kompa. dysk mam samsunga 10.2 GB, ramu włoże 128, cdrom tez mam, więc od ceny odejmujemy 10zł. opłaca się za 39zł ?? jestem z wwa, więc za przesyłke nie płace :P jak sądzicie ? divx będzie działał płynnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ręki sobie nie dam uciąc ale kiedyś na moim Celku 300A i RivaTNT miałem czasem problemy z filmami wieć na pełna płynność bym nie liczył. Chodz wtedy to były czasy DivX 3.X a teraz juz 5.x wiec sytuacja może wyglądać inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ja mam della PIII450mhz 256mb ram HDD 40gb GeForce 4 i divixy dziaqlaja plynniutko, nawet gta 3 i VC dziala w miare na low, wiec bym sie nie obwaial(blokada w twoim kompie mozy byc grafa...............) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) jakby ktoś znazł kompa w tej cenie, ale z agp oczywiście only form my city to niech da znać. ogolnie to proc powinien styknąć, z ramem też powinno byc ok. tylko ta grafa jak się wczytałem...s3trio.. btw czy divx`y będą płynnie działały na s3savege 8 MB - karta na agp ?? Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez war3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W tym kompie co opisalem powyrzej dell-u co mam geforce 4 to mam tez zintegfrowana ati rage 3d pro AGP 2x i Na niej takze dzialaly bez porblemu divxy, powiem tak jak chcecie kompa do divx-ów i neta to takie coś: Procek minimum 400mhz najlepiej z 600zł(prawie zadna roznica) Grafa minimum 8mb najlepiej 16mb ram jak jest 128mb to OK HDD jakies minimum 5400obr/s CD 40x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 co do ramu na 64mb da się oglądać, oczywyście win98, w ctrl+alt+del jest tylko explorer i player siakiś (ja używam Xvid ;-)), kodeki najnowsze (ffdshow20041012 , najnowszy mi zwieszał). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Hmm Ja mysle kupic sobie jakiegos laptopa z PII cos miedzy 366MHz a 400MHz myslicie, ze divx pojdzie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 po 1 skorzystal bym z linuksa :) podobno z filmami radzi sobie lepiej kumpel zrobil siostrze ciotecznej kompa to na celku 300 i 64mb ramu ogladala plynnie divx tylko niewiem z jaka grafa.. mysle ze komp bedzie sobie spokojnie radzil pod linuksem a czy pod winem to juz niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 To fakt. Pod linuxem płynniej filmy działają. Nie ma żadnych problemów z np - paczkami kodeków, które zaśmiecą system i filmy będą przycinać. Instaluje się tylko mplayera, divx4linux itd i wszystko śmiga super. Pozatym nie ma tam 'dziwnych', windowsowych procesów w tle, obciążających sys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...