Crusher Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Siema. Mój drugi topik, mam nadzieje że nie sparwi wam problemów jak pierwszy z podkręconą płytą. Tak więc idąc za ciosem postanowiłem kupić coś szybszego, lepszego, NIE PODKRĘCANEGO, dziękie któremu będe mógł znowu spokojnie pograć sobie różne gry. Aktualnie jestem na wakacjach i dostałem możliwość kupna płyty: Teraz mnie zjedziecie ale niestetety za bardzo się na tym nie znam, w każdym bądź razie płyta jest dwuprocesorowa (płyta Acorp'a) z wbudowanym RAID'em (nie wiem czy dobrze wpisałem) - tu macie jej zdjęcie // tutaj drugie zdjęcie gdyby 1 gdzieś znikło do tego dostałem Celka 730 MHz. Pytanko: czy taka płytka z takim prockiem będzie szybsza od mojego nieszczęsnego Pentiuma III 450 ?? Zdaję sobie sparwę że to wszystko siedzi jeszcze na magistrali 66 MHz ale naparwdę zależy mi na czasie i na cenie (50 zł). Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez Crusher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Stary, moze daj linka do poprzedniego topicu twojego, bo nie kazdy jest tak zainteresowany twoja osnba i twoimi poblemami ktore miales zeby je znac na pamiec....................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Siema! Płyta dwuprocesorowa, chcesz wrzucić Celine 750 i masz jeszcze jeden socket wolny :blurp: instalujesz XPka albo coś co obsługuje na 2 proce i działasz :wink: Krótka historyjka Celinek na sockecie370: rok 1999 - :) Celeron (0.25 ?m) : PPGA, cache L2=128KB, FSB 66MHz rok 2000 - :) Celeron (0.18 ?m) : FC-PGA, cache L2=128KB, FSB 66/100MHz / Celeron II rok 2001 - :) Celeron (0.18 ?m) : 370 pin PPGA, L2=128KB, FSB 100MHz / Coppermine rok 2002 - :) Celeron (0.13 ?m) : 370 pin PPGA, L2=256KB, FSB 100MHz / Tualatin Tak czy siak, to napewno nie był celek z rodziny Northwood/willamette więc moze mieć wydajności troszke :wink: A tak szacunkowo to pII 400 jest wydajnościowo troszke słabszy od celiny 600 tak więc 733 powinna być szybsza o jakieś 30% od 450tki a zakładając ze dokupisz później jeszcze jednego proca to zakładam wydajność na poziomie P3 733Mhz Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 on pisze o PIII a nie PII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...