Skocz do zawartości
dax

Walić Ambipur Car! Nie Stosować Tego Świństwa!

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy samochód - wydatek 100tysiaków. Po jakimś czasie użytkowania (miesiąc) postanowiliśmy kupić Ambipur (oczywiście jak najbardziej orginalny). Przez przypadek w którymś momencie się trochę wylało. Skutek? Patrzcie na zdjęcia! Zaznaczam iż nie był to goracy plastik, nagrzany czy coś, bo wylało się też trochę w klimatyzowanym schowku! Efekty: wyżarty zasilacz, wyżarty plastik, wyżarty materiał, wyżarty welur - szczeście, że to na skóre nie poleciało!

Oto zdjęcia!:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia są dość słabe, bo niestety mój aparat ma słabe makro.

ODRADZAM WSZYSTKIM STOSOWANIE TEGO ŚWIŃSTWA W WASZYCH SAMOCHODACH! KOSZT NAPRAWY MOIM CZĘŚCI WACHA SIĘ W GRANICACH 3TYSIĘCY ZŁ!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy samochód - wydatek 100tysiaków. Po jakimś czasie użytkowania (miesiąc) postanowiliśmy kupić Ambipur (oczywiście jak najbardziej orginalny). Przez przypadek w którymś momencie się trochę wylało. Skutek? Patrzcie na zdjęcia! Zaznaczam iż nie był to goracy plastik, nagrzany czy coś, bo wylało się też trochę w klimatyzowanym schowku! Efekty: wyżarty zasilacz, wyżarty plastik, wyżarty materiał, wyżarty welur - szczeście, że to na skóre nie poleciało!

1581373[/snapback]

Miałem to samo, odrobina sie wylała i mam wyżartą ściezkę między wylotami powietrza z ogrzewania.

Jednak nie ma jak drzewka zapachowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale mój aparat ma słabe makro i nie da się zrobić lepszych.

Zdjęcie:

Pierwsze (1): wypalony welur w klimatyzowanych schowku (ta dziura)

2: to samo tylko z innej perspektywy

3: wypalony plastik poniżej wylotów powietrza oraz wypalona ścieżka na klapce otwieranej

4: schowek - z innej perspektywy znowu

5: wypalony plastik nad wyświetlaczem

6: trójak tylko z innej perspektywy

7: te dziurki są wypalone (pokrowiec na siedzenie)

Zapewniam, że wszystko jest wyżarte i wypalone, nie jest to brudne, nei da się tego zmyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A było gdzieś na pudełku napisane że to towar żrący? Jak nie, to... było tu już chyba trochę tematów o odszkodowaniach ;)

No i nie patrz na wszystko tylko z negatywnej strony. Teraz masz możliwość zrobienia sobie w aucie nowej tapicerki w takim kolorze, jaki tylko Ci się zamarzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobil tak napisal list z zalaczonymi zdjeciami i opinia serwisu samochodzowego lub rzeczoznawcy do producenta/dystrybutora o odszkodowanie/pokrycie kosztow naprawy. Zawsze mozna sprobowac!!!! Jak nie to sad i sprawa o szkodliwosc.

PS probowales rozlac toen preparat na innym materiale np tkaninie i plastiku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam samochod za 100tysiecy to i aparat z dobrym makro sobie kupisz i tapicere wymienisz...bez nerwow :lol: A poza tym lepszego odswieżacza do wozu niz ambi pur nie ma trzyma najdluzej.

Edytowane przez -=uri=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam samochod za 100tysiecy to i aparat z dobrym makro sobie kupisz i tapicere wymienisz...bez nerwow  :lol:  A poza tym lepszego odswieżacza do wozu niz ambi pur nie ma trzyma najdluzej.

1587904[/snapback]

wiesz... niektorzy na auto wydaja cala posiadana kase i nie stac ich na az tak kosztowne naprawy/wymiany

co z tego ze mam auto za np 80tys, wydatek rzedu tysiac zl to dla mnie juz bardzo duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak nie ma jak drzewka zapachowe.

1581406[/snapback]

Drzewka zapachowe również mogą zniszczyć tapicerkę. W prawdzie nie zrobią dziury, ale mogą odbarwić tworzywo. Dlatego z nimi również należy postępować ostrożnie – nie należy zostawiać ich na dłużej na tapicerce, czy w schowku (no chyba, że zapakowane :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samochod ojaca - nowy Accord, tez za 100k - DOKLADNIE to samo ! Wyzarta i przebarwiona sciezka miedzy wylotami powietrza na tapicerce...

niestety on nie poda ich do sadu - juz taki ma charakter :? Gdyby cos takiego sie u mnie stalo suchej nitki bym na nich nie zostawil !

Do rzeczoznawcy, sadu i po odszkodowanie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakiej marki samochod??? bo w civicu ladnie sie wycieral z plastikow i skoropodobnych obic deski rozdzielczej. Wielokrotnie mi sie wylewal bo odpadal z koszyczka, czasami sam smarowalem troche po desce bo stara gonila za jaranie :P mokra szmatka a dla wymagajacych plack matujacy albo polyskowy i nie ma sladu... ale ze ci welur popalilo to usz dziwna sprawa... moze jakis przeterminowany byl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie przeterminowany

2. Oczywiście wystapi się po odszkodowanie (szczęście, że chłopak mojej siory siedzi w ubezpieczeniach :D)

3. Szczęście, że mój ojciec tego nie widział bo wole nie wiedzieć co by się działo :D

4. Auto marki Renault Laguna

5. Stać czy nie stać na naprawę - a niby z jakiej racji ja mam to naprawiać za swoje koszty? Nigdzie nie piszą, że środek jest żrący, po za tym jak można robić świnstwo zapachowe które wyżera plastik :| Moje perfumy też pachną a nie wyżarły mi jak narazie materiału ani mojej skóry :| Na jaki [ciach!] (za przeproszeniem) wpieprzać jakieś syntetyki prócz perfum jeszcze do tego :mur: Same perfumy w aucie utrzymywałyby się szmat czasu bez żadnych wspomagaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do agresywnosci preparatow zapachowych,to sprawdzilem juz 2 razy ze glupie trociczki- kadzidelka te w patyczkach potrafia wyzrec niezla dziure w plastiku oczywiscie niezapalone.

Nie wiem czy wszystkie tak robia ,ale 2 razy i 2 roznych marek ,raz zrobilo mi blizne na obudowie kalkulatora raz na dlugopisie.

Speobujcie sami ,polozie sobie na kilka godzin i powinno zadzialac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakimś tanim zapachu do auta, który kupiłem jakiś czas temu, było ostrzeżenie, że substancja może odbarwić plastik i należy uważać. I faktycznie - jak mi się ch*** włamały do samochodu to chyba z nieszczęścia zostawili pojemniczek do góry nogami tak, że do rana zawartość płynęła sobie po radyjku i innych plastikach. efekt jest taki, że mam odbarwiony plastik na radiu, plastiki oryginalne z VW dały się po długim szorowaniu doprowadzić z powrotem do porządku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi