humax5400 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Mam taki problem , poniewaz podczas gdy gram w jakies gry to po jakims czasie gra sie zacina, i pisk jest w glośnikach i po kilkunastu sekundach gra rusza dalej. Nie wiem co się dzieje. Nieraz gra(obojętnie jaka) potrafi się zawiesić na Amen. Wtedy Restart pomaga. Możecie powiedzieć co to może być ?? Moja konfiguracja A64 3000+ (nie kręcony) Epox EP-8KDA3J nVidia nForce3 250Gb 2x 512 Ram A-Data Seagate Barracuda 7200.8 250 GB ATA GeForce 6800 (nie kręcony) Zasilacz NeoTec 420W Napędy optyczne (Dvd i Cdrw) to by było na tyle. Wyciągałem ram, jedną kość i sprawdzałem jak sie sprawuje i jest to samo. Wcześniej na platformie socket A ramy działały znakomicie, i nie było problemów, więc raczej je wykluczam. Zasiłka jest raczej porządna więc także wykluczam. Macie jakieś pomysły, bo ja nie mam siły na ten komputer już :cry: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) jedyne co mi przychodzi do glowy to wysoka temperatura grafiki przez slabo wentylowana bude/slabe chlodzenie...moze sproboj pojechac kawalek w dol z taktowaniami... jak masz chwile na czytanie to polecam temat o 6800 :wink: Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 No to ja ci powiem tak: temperatura procesora nie przekracza 37 stopni ( w stresie ok. 41-42 stopnie ) Obudowa Wentylowana ( z przodu wiatrak wprowadzający powietrze 80x80 , z tyłu wyprowadzający 120x120) ;) Hmm temperatura karty graficznej to mi się wydaje że może być nawet 100 stopni. U mnie w spoczynku jest ok. 50 stopni. Przeoczyłem to ale karta graficzna moja jest podkręcona z 325/700@380/880. Jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Z tego co wiem to 6800 i nforce 3 sie nie lubia i własnie takie bajery w grach wychodza z tym sie chyba nic nie da zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...