Crichton Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam. Mam problem z plynnoscia animacji w grach i nie tylko. Objawia sie to tym, ze animacja staje sie skokowa, chociaz liczba klatek na sekunde nie zmiania sie. Przykladowo zdarza sie to zarowno przy 250 fps jak i przy 30 fps. Czasem pomaga przelaczenie na Windows (ALT-TAB) i z powrotem na gre. Dzieje sie to zarowno przy wlaczonym jak i wylaczony v-sync. Sprawdzalem na roznych wersjach sterownikow zarowno oryginalnych ATI jak i OMEGAch. FORMAT C:\ rowniez nie pomogl. Problem ten zauwazylem w grach takich jak FarCry, Half-Life 2 (tu szczegolnie), World of Warcraft, Warhammer: Dawn of War i w 3DMarku 2001 zwlaszcza test 1 i 2. Karta byla podkrecana ale problem wystepuje na normalnym taktowaniu. Sprzet: Radeon 9700 (Ati made by Ati) P4 3.2 HT na plycie Gigabyte 8IPE775 G 1GB RAM Ktos spotkal sie z podobnym problemem na tej karcie? Czy tez moze nie jest to wina Radka. Dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 U mnie takie coś wystąpiło po przełożeniu kompa do innej obudowy. Nie wiedziałem co jest, to zrobiłem reinstal - pomogło. Po jakimś czasie znowu się pojawiło i odkryłem, że przyczyną jest SpeedFan. Przy właczonym skacze, po wyłaczeniu idzie normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Video Card Pci Latency na 32 CLK (można to ustawić w ati tray tools) Pozatym polecam pobawić się ustawieniami w tym programie oraz w.... TweakXP jeżeli chodzi o optymalizację pamięci cache... Dysk raczej nie bo masz 1gb ramu więc większość w ramie siedzi... Jeszcze zmień sterowniki od grafy, i wrzuć stery od płyty. Nie wiem czyste strzały w sumie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Może to wina kodeków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 szczegolnie jesli chodzi o te gry :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crichton Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Z kodekow mam zainstalowane ffdshow, ac3 i divx6, po odinstalowaniu problem nadal wystepuje. Zauwazylem tez, ze pojawia się to najczesciej przy duzym spadku lub wzroscie fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 A fastwrite w biosie wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...