Majselbaum Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 witam. mam acer'a 5014wlmi ath64 3700+, 1gb ram, 80gb hdd, radeon x700 128mb. i jest jeden problem. nie ma programu do zarządzania prędkością procka ePower Management!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiście gry nie chodzą jak trzeba .... :angry: bo procek nie przełącza się automatycznie. zainstalowałem epower'a z innego notebooka (travel mate) i procek miękko przechodzi od razu do najszybszego trybu ale pomimo przestawiania w programie nie da się zmienić prędkości :( no i jestem z lekka wkurzony bo tyle keszu wydałem a poustawiać nie mogę :mur: ma ktoś jakiś pomysł???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 chyba udało mi się. właściwie nie trzeba żadnego programu. żeby wybrać najszybszy tryb wystarczy w prawym dolnym rogu windowsa, na ikonie zasilania wybrać tryb "stacjonarny w biurze/domu" i wtedy procek skacze na maxa i tam zostaje. Przy opcji "przenośny/laptop" wraca do prędkości minimalnej. tak podaję dla wiadomości innych............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calliactis Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No właśnie kupiłem sobie ten sam komputerek w praktycznie tej samej konfiguracji (jedynie pamięci udało mi się zdobyć 533MHz :) ) - dziękuję za poradę - teraz chodzi na pełnej mocy :). Uzywam go jako mobilna stacja robocza i przyznam, że po zmianie sposobu zasilania okazało się, że renderingi w 3D Studio i Accurenderze oblicza o około 15% szybciej! ;-) - dzieki! Wynika to chyba z tego, że procesor w trybie 'uśpionym' działa na 792MHz, a potem skacze do 1800MHz, a nie dochodzi do 2200Mhz... kilka słów dla tych co chcieliby go kupic - nie zastanawiajcie się nad Centrino czy pełnym Pentium 4 - są wolniejsze! ;-) sprawdzałem względem systemu stacjonarnego na PIV 3,4Ghz EE - 2MB CACHE!! + HT. Wynika m.in. z POVRay'a dowodza, że mimo optymalizacji kodu dla Intela (!!!) AMD jest sporo szybszy. Wynik dla PIV to 92 sekundy dla AMD 68 sekund!!! i do tego w trybie 32-bitowym!!! (testowana scena: biscuit.pov - parametry: +a0.3 +w1280 +h1024) Ja na pewno w najbliższym czasie nie kupię INTEL'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deflektor Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ja tez z gory dziekuje bo juz 5014 zamowiony i wole sie nie denerwowac chociaz na poczatek ;]! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calliactis Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Kolejny w klanie ;-)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majselbaum Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 tutaj jest dużo ważnych informacji o "naszych" laptopach http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=148530 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...