voxer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam wszystkich! Jestem tu nowy ale odrazu przejdę do rzeczy! W najbliższym czasie nosę się z kupnem komputera. I tu pojawia się problem. Moją uwagęzwróciła karta Sapphire ATI X800 256MB VIVO/DVI. Niestety wiem, że ta karta w przeciwieństwie do swoich starsych braci z literkami (X800 XT/XL) ma tylko 12 potoków. I tu moje pytanie. Czy jest możliwość odblokowania tych 4 potoków? Czy w ogóle ktoś tego próbował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam Cię! Nie jestem tu nowy ale od razu przejdę do rzeczy! JEST JUŻ TEMAT O X800 ! I nawet jest specjalny temat o odblokowywaniu X800 ! :rulez: :evil: Moderator uprzejmie proszony o zgaszenie światła i zamknięcie drzwi :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxer Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) No tak. Jest na forum. Prawdopodobnie chodzi Ci o wątek: "Wszystko o ATI X800/X800 XT". Tylko tam jest 27 stron tekstu i nie na wszytkich jest coś ciekawego. Już nawet nie wiem jak znalazłem (czy na tym forum czy jakoś inaczej) ale jest takie coś. Odblokowanie potoków i przeróbka X800 na X800 XT PE P.S. Teraz zacząłem się zastanawiać nad kupnem X800XL. Która kartę doradzacie? X800pro VIVO czy XL? Którą jest łatwiej przerobić na X800XT PE? :) Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez voxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Predzej XL. Dlaczego? BO ma juz 16 potokow, roznica tylko w taktowaniu GPU, ale i tak ciezko dobic do 500 MHz. A co do x800, to sprawa bedzie o wiele ciezsza. Nie dosc, ze musisz miec modowalna karte (skad wiesz ze na taka trafisz, chyba ze na allegro) to jeszcze z rdzeniem musisz nadrobic do ponad 500 MHz. Wiec raczej bral bym XL. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Bierz X800XL. A jeśli chodzi o 27 stron tekstu w wątku "Wszystko o ATI X800/X800 XT" to polecam użycie szukajki (naprawdę nie gryzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxer Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 A jak będę miał pewność, że mam dostęp do modowalnej karty na X800 pro VIVO to brać ją czy XL ? Waham się bo to jednak trochę kasy (a co gorzej różnica w kosztach ma być pokryta przeze mnie :sad: ) Czy jeśli na Chipsecie będzie to AD tak jak jest napisane tu: X800pro VIVO "AD" to czy mam pewność, że ta karta jest modowalna, czy to tylko zwiększa moje szanse? W końcu to 400 zł różnicy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Taki tępy czy tylko leniwy ? Szukajka + 5 sekund = Wszystko O Ati Radeon X800/x800xl (r430) X800 R430 12@16 X800 Xl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jeśli masz dostęp do Radeona X800 lub X800Pro i masz pewność odblokowania potoków (i chyba werteksów) to kup go. Chyba, że znajdziesz Radeona X800XL w niższej cenie od X800/X800Pro. W takim wypadku bierz X800XL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...