malin Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 witam wszystkich, właśnie się zarejestrowałem [w rejestracji] :roll: pytanie moje jak w temacie, a o co chodzi ? - o to, że mam taką konfigurację (athlon 1700 nie podkręcony) i mi się to strasznie grzej - wg mnie. tzn temp. oscyluje od 50*C --> 65*C, niby wszystko ok, 70* nie przekracza, ale mając Volcano7+ oczekiwałbym lepszych rezultatów... Myślę więc, że może ten soltek troszkę mnie oszukuje co do temperatury ? pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 witam wszystkich, właśnie się zarejestrowałem [w rejestracji] :roll: pytanie moje jak w temacie, a o co chodzi ? - o to, że mam taką konfigurację (athlon 1700 nie podkręcony) i mi się to strasznie grzej - wg mnie. tzn temp. oscyluje od 50*C --> 65*C, niby wszystko ok, 70* nie przekracza, ale mając Volcano7+ oczekiwałbym lepszych rezultatów... Myślę więc, że może ten soltek troszkę mnie oszukuje co do temperatury ? pozdrawiam, Moze wiecej szczegolow, jaka pasta, jakie tryb pracy Volcano 7+, jaki zasilacz, jaka obudowa (czy masz dodatkowe wentylatory) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 oto szczegóły: pasta srebrna, ale nie firmowa - dołączyli mi ją do wentyla jak kupowałem (taka w małej strzykawce), obroty ventyla: min i średnie - trybu max rzadko używam, bo głowa boli ;] obudowa duza - Modecom Prostation, dwa wentylatory dodatkowe (zasysający z przodu i wypychający z tyłu na wysokości procka) Co do pasty to słyszałem, że różnica między markową a zwykła srebrną może mi dać najwyżej 2*C... (to niewiele) Ciekawy jestem jakie temp. uzyskują ludzie mający 1700+XP na tymże solteku. jak mi ktos powie że ma max 50* na cichutkim ZALMANIE to się ZALAMIE... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Znaczy sie ja mam w tej chwili 39*C na full obciazeniu i titanie TTC-D5T ;] no i solteku ;] tyle ze KV2-X na KT133 a procek idzie na 1200Mhz przy 1.65v ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Mialem dwie wersje tej plyty jedna z takim czujnikiem temperatury na wygietym druciku ( pewnie i ty ja masz ) ktora wskazywala o okolo 10 stopni wyzsza temperature niz pownna a teraz mam z czujnikiem wlutowanym w plyte i pokazuje mi max 49 konfiguracja jak ponizej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 To tak Leci sobie Volcano 7+ na LOW to tego srebrna pasta TITAN 3 wiatraki w obudowie VCool wlaczony i mam 35C IDLE 53C MAX na nie podkreconym procku Na podkreconym obie temperaturki rosna liniowo o 5C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...