Skocz do zawartości
acd

Poleccie Mi Jakis Gotowy Zestaw Do Chlodzenia H2o

Rekomendowane odpowiedzi

kup dwa albo dwie nagrzewki jeżeli masz miejsce [;

1593817[/snapback]

5? :)

Zeby nei bylo zalezy mi tez na cenie, to i tak nadplanowy wydatek ktory mi przychodzi z wielkim trudem. Nie chce rzucic 2 stow na chlodnice ktora mi spuchnie jak zapodam na nia ponad 200W :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos glaciali - to mam teraz praktyczne doswiadczenia z tymi wentylami na paru chlodnicach u roznych ludzi z wc i w sumie maja pewna wade. Przeplyw jest w nich w stosunku glosnosc ok, ale w stosunku wydajnosc dosc marny. I na grubych chlodnicach (czesc samochodowek, czy moze nawet bix) moga byc niewystarczajace. Poprostu zeby chlodnica dzialala powietrze musi wyraznie przelatywac, bo co z tego ze sie zakotluje w finach jak dalej tam pozostanie. Oczywiscie do bipow glaciale sa jak znalazl nawet mozna je lekko spowolnic. Akasy maja jednak lepszy przeplyw co jest przewagą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o takim zestawie

Frost 2 Slim CPU

Dołączona grafika 99zl

Abadon GPU Lite 3

Dołączona grafika 99zl

Rezerwuar 5.25

Dołączona grafika 119zl lub ten tajemniczy

rez 5,25 easyON (pojawi sie niedlugo jest testowany icon_wink2.gif):99

Black Ice Pro II

Dołączona grafika 219zl

Hydor Seltz L-20 II

Dołączona grafika 119

wiadomo + wsio co potzrebne do matazu , wiatraczki

moj sprzet ponizej , pzrewiduje tylko zmiane grafy za jakis czas

wszelkie sugestie mile widziane

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bloczek na grafę zdaje się ma Samhain za 89zł - do tego lepszy bo zbudowany na spodzie F2S....

chłodniczki też Freezer 2 - czyli BIP + wentyle odpowiednio taniej....

rezik też od Samhaina bo ten z MCS ostro przepłacony... troche gorzej zaprojektowany... jedyna na plus to niebieska plexa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydaje, czy BIE jest mocniejsza od BIPII ?

1598701[/snapback]

Zalezy wg jakiego testu i z iloma wentylami. Porownania BIPII vs BIE kanapka z wentyli wypadaja roznie. Np Pc_juice ma uklad na BIE na 1 wentylu i z jego relacji na temat temperatur to tylko dobrze swiadczy o chlodnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aerial ja mysle ze jak kupisz BIP2 to nie bedzie miala problemu z tymi 200 watami.. chodzi o to ze przy takiej ilosci ciepla trzeba WIAC... bez tego nie ma nic czego bys nie podlaczyl... mysle ze jak chcesz cisze przy takiej ilosci ciepla i temp wody na poziomie 30 st w takie upaly np 25-27 st... to tylko 2 chlodnice albo jakas jedna ale na 3 wentyle i dosc gruba..

Edytowane przez Saimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem do czynienia z kilkoma wersjami, i takie 120x120x25 podobne do tych co zamowilem to nie terkotaly na 5V. Generalnie to nie az takie huragany jakby sie wydawalo.. 82CFM to niewiele wiecej niz Tt thunderblade (ktore tez sa glosne). Zla slawa najwiekszych delt 120x120x38 gdzie wydanosci podchodza pod 200CFM :) to zupelnie inna bajka i takie wentyle nawet na 3V jak sie je palcem rozkreci terkoczą.

Zreszta - okaze sie, mozliwe ze te tez beda nie do zniesienia :wink:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT na 12v to tez masakra... ogolnie raczej wszystkie wentyle na 12v sa dosc glosne.. chyba ze komus az tak bardzo na ciszy nie zalezy. Mam 2 cristale i na 12v sa ok ale to jest 1200 rpm, dokupilem jednego Qolteca do obudowy i on jest na 12v juz dosc glosny ale 7-8 daje rade a wieje dobrze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesniej mialem pare glaciali w lapach i mimo ich wszystkich zalet wieja jak dla mnie za slabo. Na bipa - jak znalazl, ale jak chlodnica jest gruba to troche moga byc slabawe. A na 12V tez je slychac jezeli juz byc scislym co do ciszy :|

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi