Skocz do zawartości
aenimamr

Padnięty Bios - Abit Nf7-s

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu wgrywałem najnowszy bios do Abita NF7-S (robiłem to nie pierwszy raz). Po restarcie komp nie wstaje, na monitorze pali sie czerwona lampka i nic więcej. Wczoraj wyciągnąłem kosc biosu i zawiozłem do zaprogramowania. Po zaprogramowaniu koles powiedział ze sprawdzali na testerze i jest wszystko Ok. Włożyłem biosik, włączam kompa i ... dalej to samo. Czy wie ktoś co sie dzieje. Czy jest szansa aby cos jeszcze zrobic (oprócz kupna nowej płyty)?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link ciekawy ale wszystko to robiłem chciałbym się upewnić czy to wina biosu, bo wszystko niby odpala, wiartaczki zasilacz grafika i pamięć są ok. Tylko ten monitor nie wstaje, tzn wstaje tylko po resecie biosu, ale tylko na moment i nic na nim nie widać przez ten czas. Jest jakaś szansa odratowania tego?

Czy ta kostka sie nadaje do NF7?

kostka NF7 ?????

Edytowane przez domelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak mam że płytka wstaje wsio się włącza ale monitor no signal aby przy włączeniu mignie dalej przeczytaj mój podpis.

Czy ta kostka sie nadaje do NF7?

PARAMETRY KOŚCI BIOSU…dla osob z programatorem bądź zamawiających kosc przez netOpisuje kosc dla NF7 i NF7-S rev 2.0Kosc posiada wgrany bios standartu AWARDJej producentem jest firma PMCKośc posiada oznaczenia PM49FL004T• Posiada gniazdo PLCC32• jest o pojemności 4Mb (512Kx8)• predkosc 33 MHz• napiecie 3.0V ~ 3.6V• FWH/LPC Flash
Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...