djmajstersztyk Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam! mam dziwny problem z moim jedynym dyskiem MAXTOR fireeball3 40 GB. Od pewnego dnia jak byłem u kumpla z twardzielem po przyjeździe do domu zaniepokoiła mnie jedna rzecz, podczas startu kompa, najpierw przed ekranem biosu przechodzi SAM w stan uśpienia tzn na na linie 5V a po sekundzie wraca do normalnej pracy na 12V. Tak samo dzieje się podczas ładowania XP, podczas "latania" paska robi dokładnie to samo co na samym początku startu. A objawia się to tym, że nagle zaczyna chodzić o połowę ciszej a następnie wraca do normalnej pracy. A dziś żeby było jeszcze ciekawiej podczas ładowania XP swirował i sam przechodził z 5 na 12 i znowu na 5 i na 12 i tak kilka razy!!!! Już mi nerwy puszczają!! :mur: Proszę o pomoc wszystkich, którzy mogą wiedzieć co to jest!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Może włącz S.M.A.R.T w bios zainstaluj speedfana i zobacz co on powie o twoim dysku :>? a i jeszcze jedno poszukaj programu do diagnostyki na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajstersztyk Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Może włącz S.M.A.R.T w bios zainstaluj speedfana i zobacz co on powie o twoim dysku :>? a i jeszcze jedno poszukaj programu do diagnostyki na stronie producenta. 1582485[/snapback] szukałem programu ale nie znalazłem :/ . Sreedfan pokazuje wszystko OK, żadnych problemów, jakby był nowy. A może wie ktoś gdzie w biosie jest opcja żeby wyłączyć możliwość przechodzenia w stan uśpienia?? Słyszałem że jest owa ale nie mogę jej znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmajstersztyk Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Wiem, że mam dziwny problem ale proszę o napisanie co o tym myślicie. Na dysk nie ma już garancji więc pozostaje mmi najwyżej go tylko sprzedać ale ja nie widze większego sensu, ponieważ 40 GB spokojnie wystarcza mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...