Skocz do zawartości
cmsydney

Jaka Roznica W Pamieciach

Rekomendowane odpowiedzi

witam

moze zadam glupie pytanie ale co mi tam:

czy ktos moze mi przedstawic wyniki pokazujace przysrost szybkosci w dzialaniu kompa gdy zainstalujemy pamieci ddr 200mhz z cl3/cl2.5/cl2?

bo jak dla mnie to gra nie warta jest roznicy w cenie

i przy okazji:

czy komus udalo sie ustawic pamieci Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/1GDC) CL3 na cl2.5? a moze komus udalo sie cos wiecej z nich wycisnac?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między CL2 a CL3 różnica będzie duża.

A co 0,5 CL to taka ja wiem ok. 200 MB w odczycie :)

Myślę że nie opłaca się kupować CL3 bo są słabe zaś CL2 drogie alternatywą jest CL2,5.

Moim zdaniem lepiej jak byś nie zmieniał CL tylko pokręcił trochę FSB i przyśpieszył Mhz pamięci :)

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co 0,5 CL to taka ja wiem ok. 200 MB w odczycie

wiesz to jest wartosc tylko i wylacznie teoretyczna ktora nic nie mowi, mnie chodzi jak to wplynie ogolnie na wydajnosc systemu, czyli np: kompresowanie do divx, mp3, gry, aplikacje biurowe itp. Wiem ze maksymalny przyrost szybkosci bedzie tylko wtedy gdy pamiec bedzie w pelni wykorzystywana ale raczej czesto sie to nie zdarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi