cmsydney Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 witam moze zadam glupie pytanie ale co mi tam: czy ktos moze mi przedstawic wyniki pokazujace przysrost szybkosci w dzialaniu kompa gdy zainstalujemy pamieci ddr 200mhz z cl3/cl2.5/cl2? bo jak dla mnie to gra nie warta jest roznicy w cenie i przy okazji: czy komus udalo sie ustawic pamieci Kingston DDR 2 x 512MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/1GDC) CL3 na cl2.5? a moze komus udalo sie cos wiecej z nich wycisnac? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Między CL2 a CL3 różnica będzie duża. A co 0,5 CL to taka ja wiem ok. 200 MB w odczycie :) Myślę że nie opłaca się kupować CL3 bo są słabe zaś CL2 drogie alternatywą jest CL2,5. Moim zdaniem lepiej jak byś nie zmieniał CL tylko pokręcił trochę FSB i przyśpieszył Mhz pamięci :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 A co 0,5 CL to taka ja wiem ok. 200 MB w odczyciewiesz to jest wartosc tylko i wylacznie teoretyczna ktora nic nie mowi, mnie chodzi jak to wplynie ogolnie na wydajnosc systemu, czyli np: kompresowanie do divx, mp3, gry, aplikacje biurowe itp. Wiem ze maksymalny przyrost szybkosci bedzie tylko wtedy gdy pamiec bedzie w pelni wykorzystywana ale raczej czesto sie to nie zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 to moze takie pytanie: co jest efektywniejsze (jakbyscie mogli powiedziec w odpowiedniej kolejnosci): - podkrecenie magistrali - DRAM timing z 2T na 1T - CL z 3 na 2,5 - Tras z 8 na 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...