axl2000 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Jak w temacie :) Jaki byście polecali ?? Moze AC Super Silent 64 Ultra TCL ?? (42zl, ladny, w testach wychodzi lepiej niz BOXowy i ciszej...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 freezer64 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Lepiej freezer64 i regulator, będzie ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Lepiej freezer64 i regulator, będzie ciszej. 1582456[/snapback] Jeśli nie będziesz kręcił to najcichszy będzie TT Sonic Tower. Ciszej się nie da :-) Gdybyś chciał jednak trochę kręcić to, to samo co wyżej plus wentylator 120mm na 5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Bierz freezera 64.Na konfigu z podpisu mam w stresie w upalne dni okolo 35*C a w idle 31-32 *C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Freezer64 lub SonicTower. To drugie poradzi sobie bez wentyla z wł. Cool`n`Quiet, o ile nie będziesz tam jakichś mocarnych rzeczy robił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Polecam Pentagram QVC Cu 100+ W zestawie jest regulator, ustawiasz obroty na najniższe (ok. 1600 RPM) i w życiu go nie usłyszysz! A wydajność nadal będzie spora! Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 kazdy pentagram sie chowa przy ac freezerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 A po za tym FanMate to żaden argument bo w tej chwili każda płyta (czyli z układem np. Winbond) oferuje kontrolę obrotów czy to przez SpeedFana czy przez BIOS. Jak temp. leci w góre to obroty wyżej, jak nic się nie dzieje to minimum ustawione, jest cisza i wszystko gra. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ja tylko wyraziłem swoją OPINIĘ i tyle. A co do obrotów sterowanych przez płytę główną (Gigabyte, całkiem nowa) to owszem są one kontrolowane ale w moim wypadku są to różnice 150-200 RPM a to niewiele :( Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ja mam freezera na 1500 RPM, wentyl tylko w zasilaczu (w budzie odłączony żeby jak najciszej było) i temperatura nie przekroczyła mi jeszcze 46'C w stresie. Procek podkręcony do 2200MHz. Przy tym taktowaniu w spoczynku ok 37'C, ale mam nastawiony Q&Q i temperaturki w spoczynku są ok 32 stopni i komp jest prawie niesłyszalny (można o nim zapomnieć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...