kermittt Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Witam Kupiłem dzisiaj na allegro taką oto nagrzewnice: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59172086. Jestem praktycznie zielony w sprawach WC więc powiedzcie mi czy zrobiłem dobrze i czy będzie się ona do czegoś nadawała. ps. powiedzcie też czy faktycznie to pęknięcie nie będzie przeszkadzało oraz jak mam zrobić tam podłącznia do przewodów. A tak na marginesie to ona jest miedziana czy aluminiowa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Najpierw kupiles, później się pytasz czy dobrze zrobiles? Parodia.. ;] Nie mowie że jest ona aluminiowa i jak widać uszkodzona... No ale wydałes tylko 10zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 za takie pieniadze to spoko nagrzewnica jest aluminiowa jak dorobic krocce to trudno powiedziec bez trzymania jej w rekach ,ale najprawdopodobniej te dwa otwory beda sie do tego nadawac pekniecie w niczym nie bedzie przeszkadzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermittt Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 No w 15 zł zamkne się na bank a kupiłem ją tylko dlatego że tanio. Jak myślicie takie coś wystarczy na 2 bloki?? A i jeszcze jedno będę musiał dodwać do wody COPAL-u\a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 jak nie masz blokow to zastanow sie nad aluminiowym prizonem od kyńka. nie bedziesz musial wtedy sie martwic. musisz tez dobrze wyczyscic ta nagrzewniczka zeby wszystko ladnie dzialalo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 jeżeli chodzi o "podłączenie" to musisz zobaczyć jaki to ma gwint i kupić króćce a jak nie to kawałek rurki bym dospawał i zaizolował :> jeżeli chodzi o czyszczenie to mowa tu też o czyszczeniu WEWNĘTRZYM czyli np wsadzić nagrzewniczke do roztworu z kwasem octowym czy cytrynowym... no i nie zaszkodzi poczytać na forum troche... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermittt Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 No o czyszczeniu z octem itp. to czytałem i już trochę wiem ale czy da się jakimś innym środkiem zastąpić copal i czy jest on niezbędny?? Przecież litr kosztuje ok. 90zł!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Jezeli bedziesz mial miedziane bloki to Copla jest niezbedny ale poszukaj na Allegro w mniejszych "opakowaniach"... Jezeli bedziesz mial alu bloki to obejdzie sie bez Copalu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermittt Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Na allegro niestety nie ma a bloki chce zrobić miedziane. Czy nikt z forum nie chce sprzedać copalu w mniejszych ilościach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zamiast Copalu użyj wody z dobrym płynem do chłodnic Borygo itp. efekt ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zaś jeśli chodzi o uszczelnianie (coś mówiłęś o pęknięciu), to słyszałem, że najlepszym sposobem (działa, zapewniam) na uszczelnienie pęknietej chłodnicy jest wlanie do środka rozgrzanego białka (jak? hm... może to najpierw się wlewa białko i potem się podgrzewa chłodnice?) - jakis spec w Monster Garage mówił, tak zrobił i działało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Może całe jajka wlejemy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) sposob na McGaywera z tymi jajkami - jak wszystko w wymyslone w USA nie calkowicie nie dziala (strumienice ,magnetyzery ,przejsciowki LPT na COM :lol: ) nie wiem jak sobie wyobrazaja trzymanie pary przez sciete bioalko kurze teraz mam taka chlodnice ze dopiero w 90C zaczyna przeciekac ,bo jest niedokladnie zlutowana (Turki nic nie potrafia robic ,nawet jak kebaba zamawiasz srednio pikantnego to i tak gebe wykrzywi) jutro jade reklamowac ta chlodnice ,bo 350pln na ulicy nie lezy Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) wtrące sie do tematu jeżeli koniecze byłoby taką alu nagrzewnice otworzyć i wyczyścić to czy potem można użyć elektrod do spawania alu?, i czy one podchodzą pod zwykłe spawary? :lol: Czy jest jakiś inny sposób?, poxilina czy coś...? Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 poxylina to tworzywo podle jest i ja bym mu nie ufał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 ja tesh mu nie ufam wiec sie pytam jak to sie spawa alu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 jezeli znajdziesz nagrzewnice ALU cala metalowa to mozesz spawac - polautomatem ze specjalnym drutem i w oslonie argonu ale nie ma chlodnic ALU zalych metalowych - kazda ma zbiorniki plastikowe ,wiec po rozbebeszeniu smarujesz silikonem i skladasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...