Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Hey mam pytanko jakia karta voodoo[PCI] była by optymalna dla kompa AMD K6 233+32ramq+s3virge DX/GX 2MB??? :) Bo chce do tego wrzucić jakiegoś akcela,żeby jakieś FPP w miare chodziły :). No i przy okazji czy nie ma ktoś do sprzedania takowej karty? :) PS. Możecie podać jakieś tytuły które wykorzystują voodoo i bedą dobrze chodziły[ok 24 fps w 640/480] na takim konnfigu? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Voodoo 3 tylko i wyłącznie. Z innych to może być Riva TNT2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 hmmmm ;) a myślałem nad czymś tańszym a la 1/2 :D. Bo kompa dostałem za darmo ;) a za voodoo 3 to chyba ze 100zł 3ba dac...za duzio ;). Poza tym wydaje mi sie,że ten AMD nie bedzie w pełni wykożystywał możliwości voodoo3 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Moim zdaniem również powinieneś kupić Voodoo 3, na Allegro można kupić naprawdę tanio każdy model. Na takim sprzęcie jakbyś dołożył jeszcze troche ramu (również naprawde tani), mógłbyś grać nawet w Diablo 2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Aha te gry mogły by jeszcze mieć opcje multipla ;) . Bo to mam w sieć połączone z moim i gram na razie tylko w diablo 1[2 teraz sianowato chodzi - ok 11-17FPS], StarCrafta,Herosa 3. a co do ceny karty to ja szukam czegoś do 50zł ;)... nie chce duzio do tego kompa dokładać.... i tak już na sieciówke+kabel+klawiaturke troche wyłożyłem ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja miałem AMD K6-200 i Rivę TNT2 i wszystko działało pięknie! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A ile MB ma być ta grafa ? :) 16 ??? czy jak radzicie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandx Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja miałem AMD K6-200 i Rivę TNT2 i wszystko działało pięknie! :D Ale Riva TNT2 jest na AGP... A jemu chyba chodzilo o karte na PCI... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ram - nie problem ;) teraz założyłem tam moje 256 MB[bo mam 2*256MB] [teraz dopiero zauważyłem,że są tu wejścia na DIMMy :D]Tylko,że skurczysyn widzi tylko 128.... da sie coś z tym zrobić?Czy to ograniczenie płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No ja moge sprzedac Voodo 1 8MB - naprawde cool. cenka jak? 50zeta tak jak mpowiles. Znaczy sie nie do konca ja ale slyszalem ze kumpel chce, wiec jak cos to mow. A ztym ramem to wina wlasnie plytki. Sam mialem identyczny problem. Nie wykrywal dziad wiecej niz 128mb ram. Sprobuj wsadzic obustronna kosc 256 mb i powinno byc oka. pozdroofki for all :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 http://strony.wp.pl/wp/bluekanghoy/ram.html - powiedzcie mi czy to SIMMy czy co??? Czy to prawda,że SIMMy musza być parami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Sorx,ale na tą v1 8MB sie nie skusze ;).Boss też chce 50 zł za Voodoo banche[tak sie to pisze;p?]16 MB ,wiec odpada ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 TNT2 też była na PCI, ale głównie jako Vanta więc odpada. Proponuje V2/Banshee albo... V3 (na allegro tanio kupisz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Co do banshee - to jest najbardziej kaszaniąca grafa jaką widziałem - a trochę tego było - i do tego to jest coś w stylu V2mx - obcięta V2. Poza tym nie przypominam sobie Voodoo1 8MB - dopiero V2 obsługiwało powyżej 4 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja mam fajne Voodoo 2 16MB orginalne Creative'a :wink: Ma nawet złącze SLI;) Puszcze za 70zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ma okazje kupić v2 12 MB noname za 40 zł opyla sie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 opyla sie czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Rany ale ty namolny jesteś :twisted: Sam musisz stwierdzićczy bardziej potrzebne Ci V2 czy 40 zł .... Cena jest OK, ale .... decyzja należy do Ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 spox :) ale to zależy jak według oólnej opinii bo ja moge sobie qpić v1 za 100zł ale czy jest sens? rozumiesz o co chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 bierz voodoo 3 z allegro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Nie :evil: i chyba nie tylko ja ..... spróbuj sformułować to jakoś inaczej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 za drogie ;) ok 70 zł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 możesz kubić sieno za 100 zł które bedzie warte 20 ,np nagrzewnice od lublina za 140zł zamiast za 80 rozumiesz???? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 no to pisałem że cena jest OK - możesz jeszcze poszukać voodoo3 na pci - nie powinno bardzo przekraczać 70 (a ma też 2d ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 oke poszuka sie...ale w zasadzie to po co jak mam tego s3 to jak do niego v2 podłącze to chyba wystarczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Do takiego sprzętu tylko V2 12MB a co pytania o Simmy to prawda musiały być parami znaczy co najmniej 2 takie same. Ale skoro masz tak gniazda Dimm to po co chcesz Simmy kupować ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 ja nie chce qpowac ;p. Tylko,że simmy wykluczają dimmy ;/ tzn nie pracują raze...przynajmniej u mnie ;/. Jak dobrze pójdzie to bede miał 32 MB DIMMów za moje 32MB simmów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Moim zdaniem również powinieneś kupić Voodoo 3, na Allegro można kupić naprawdę tanio każdy model. Na takim sprzęcie jakbyś dołożył jeszcze troche ramu (również naprawde tani), mógłbyś grać nawet w Diablo 2... Hyh... ja przeszedlem diablo 2 na p166mmx 64ram i voodoo1 ... slabo? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Aha... i do twojego sprzetu polecam minimum v2... v1 to juz kaszana (z calym szacunkiem dla przeszlosci ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 wiem wiem :D ... dlatego planuje v2 ;) bo v3 mi w zasadzie nie potrzebne ...przecież jak zepne v2 z s3 bede miał od razu wpełni działąjącą "karte" :). Zastanawiałem sie nad podkrecaniem tego AMD,ale uznałęm,że nie ma sensu... bo teperaturki nie odczytuje ta płytka,a do mojej to to raczej nie wejdzie ;p. Po za tym jak dtkne radiatora to parzy jak cholera....bardziej niż mój :)... i teraz sie zastanawaim czy to dlatego,że mój nie jest zbyt dobrze wyszlifowany czy tak już jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...