Skocz do zawartości
Kanghoy

Jakie voodoo pod cienkiego kompa ;).

Rekomendowane odpowiedzi

Hey mam pytanko jakia karta voodoo[PCI] była by optymalna dla kompa AMD K6 233+32ramq+s3virge DX/GX 2MB??? :) Bo chce do tego wrzucić jakiegoś akcela,żeby jakieś FPP w miare chodziły :). No i przy okazji czy nie ma ktoś do sprzedania takowej karty? :)

PS. Możecie podać jakieś tytuły które wykorzystują voodoo i bedą dobrze chodziły[ok 24 fps w 640/480] na takim konnfigu? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm ;) a myślałem nad czymś tańszym a la 1/2 :D. Bo kompa dostałem za darmo ;) a za voodoo 3 to chyba ze 100zł 3ba dac...za duzio ;). Poza tym wydaje mi sie,że ten AMD nie bedzie w pełni wykożystywał możliwości voodoo3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha te gry mogły by jeszcze mieć opcje multipla ;) . Bo to mam w sieć połączone z moim i gram na razie tylko w diablo 1[2 teraz sianowato chodzi - ok 11-17FPS], StarCrafta,Herosa 3.

a co do ceny karty to ja szukam czegoś do 50zł ;)... nie chce duzio do tego kompa dokładać.... i tak już na sieciówke+kabel+klawiaturke troche wyłożyłem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram - nie problem ;) teraz założyłem tam moje 256 MB[bo mam 2*256MB] [teraz dopiero zauważyłem,że są tu wejścia na DIMMy :D]Tylko,że skurczysyn widzi tylko 128.... da sie coś z tym zrobić?Czy to ograniczenie płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja moge sprzedac Voodo 1 8MB - naprawde cool. cenka jak? 50zeta tak jak mpowiles. Znaczy sie nie do konca ja ale slyszalem ze kumpel chce, wiec jak cos to mow. A ztym ramem to wina wlasnie plytki. Sam mialem identyczny problem. Nie wykrywal dziad wiecej niz 128mb ram. Sprobuj wsadzic obustronna kosc 256 mb i powinno byc oka. pozdroofki for all :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do banshee - to jest najbardziej kaszaniąca grafa jaką widziałem - a trochę tego było - i do tego to jest coś w stylu V2mx - obcięta V2. Poza tym nie przypominam sobie Voodoo1 8MB - dopiero V2 obsługiwało powyżej 4 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem również powinieneś kupić Voodoo 3, na Allegro można kupić naprawdę tanio każdy model. 

Na takim sprzęcie jakbyś dołożył jeszcze troche ramu (również naprawde tani), mógłbyś grać nawet w Diablo 2...

Hyh... ja przeszedlem diablo 2 na p166mmx 64ram i voodoo1 ... slabo? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem :D ... dlatego planuje v2 ;) bo v3 mi w zasadzie nie potrzebne ...przecież jak zepne v2 z s3 bede miał od razu wpełni działąjącą "karte" :). Zastanawiałem sie nad podkrecaniem tego AMD,ale uznałęm,że nie ma sensu... bo teperaturki nie odczytuje ta płytka,a do mojej to to raczej nie wejdzie ;p. Po za tym jak dtkne radiatora to parzy jak cholera....bardziej niż mój :)... i teraz sie zastanawaim czy to dlatego,że mój nie jest zbyt dobrze wyszlifowany czy tak już jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...