Skocz do zawartości
BENITO

Fanatycy Musclecarów Łączcie Się!

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo... wreszcie jakiś fajny temat. Powiem że jeśli chodzi o film 60 sekund, to musze przyznać, że zebrali w nim dużo samochodowych klasyków. Ja osobiście uwielbiam Forda T-Bird i Chevroleta Corvette Stingray. Znalazłem też liste wszystkich wozów z 60 sekund, kiedyś starałem nauczyć się jej na pamięć ale nie dałem rady :) :

1. 1999 Aston Martin DB7 - Mary

2. 1962 Aston Martin DB1 - Barbara

3. 1999 Bentley Arnage - Lindsey

4. 1999 Bentley Azure - Laura

5. 1964 Bentley Continental - Alma

6. 1959 Cadillac El Dorado - Madeline

7. 1958 Cadillac El Dorado Brougham - Patricia

8. 1999 Cadillac Escalade - Carol

9. 2000 Cadillac El Dorado STS - Daniela

10. 1957 Chevrolet Bel Air Convertible - Stefanie

11. 1969 Chevrolet Camaro Z28 - Erin

12. 1953 Chevrolet Corvette - Pamela

13. 1967 Chevrolet Corvette Stingray Big Block - Stacey

14. 2000 Ford F350 4x4 modified pick-up - Anne

15. 1971 DeTomaso Pantera - Kate

16. 1969 Dodge Daytona - Vanessa

17. 1998 Dodge Viper Coupe GTS - Denise

18. 1995 Ferrari 355 B - Diane

19. 1997 Ferrari 355 F1 - Iris

20. 1967 Ferrari 275 GTB4 - Nadine

21. 1999 Ferrari 550 Maranello - Angelina

22. 1987 Ferrari Testarosa - Rose

23. 1956 Ford T-Bird - Susan

24. 2000 GMC Yukon - Megan

25. 1999 HumVee 2-Door Pickup - Tracy

26. 1999 Infiniti Q45 - Rachel

27. 1994 Jaguar XJ 220 - Bernadene

28. 1999 Jaguar XK8 Coupe - Deborah

29. 1990 Lamborghini LM SUV - Gina

30. 1999 Lexus LS 400 - Hillary

31. 1999 Lincoln Navigator - Kimberley

32. 1957 Mercedes Benz 300 SL/Gullwing - Dorothy

33. 1999 Mercedes Benz CL 500 - Donna

34. 1999 Mercedes Benz S 600 - Samantha

35. 1998 Mercedes Benz SL 600 - Ellen

36. 1950 Mercury Custom - Gabriela

37. 1971 Plymouth Hemi Cuda - Shannon

38. 1969 Plymouth Roadrunner - Jessica

39. 1965 Pontiac GTO - Sharon

40. 1999 Porsche 996 - Tina

41. 2000 Porsche Boxster - Marsha

42. 1961 Porsche Speedster - Natalie

43. 1988 Porsche 959 - Virginia

44. 1997 Porsche 911 Twin Turbo - Tanya

45. 2000 Rolls Royce Stretch Limousine - Grace

46. 1966 Shelby AC Cobra - Ashley

47. 1967 Shelby Mustang GT 500 - Eleanor

48. 2000 Toyota Landcruiser - Cathy

49. 1998 Toyota Supra Turbo - Lynn

50. 2000 Volvo Turbo Wagon R - Lisa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaRoN napisał(a):

A Mustang tego polityka polskiego? Nie mogę sobie przypomnieć jak on się nazywał.... :mur:

1583351[/snapback]

nie mustang tylko corvetta - a polityk sie nazywa dziurzynski...

pozatym seryjny mustang 68" rzadzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mi sie strasznie podobaja te samochody :) dzwiek silnika :) wyglad:) wogole sa piekne :) Planuje w przyszlosci troche kasy wladowac w wołge gaz 24. piękny wielki kawal maszyny :) odpowiedni silnik i wnetrze i mozna szalec :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieklo napisał(a):

Azyl popieram gaz 24 to bardzo fajna furka mój dziadek taką mial ostanio jak bylem na zlocie to zrobilem fotke takiej furki

Ogolnie rzecz biorąc radzieckie samochody Rulezzzzzzzzz

1583659[/snapback]

Dokladnie :) blachy cholernie wytrzymale - nei to co dzisiejsze samochody - mocniej wcisniesz reka i joz sie blacha wgina ... tam karoseria to poezja :) odpowiedni silnik , wnetrze :) bagaznik to ma takich rozmiarow ze sam moglbym tam wygodnie sie wyspac :) piekny samochód :)

idealny na street killera :D :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_ares napisał(a):

nie mustang tylko corvetta - a polityk sie nazywa dziurzynski...

pozatym seryjny mustang 68" rzadzi :)

1583573[/snapback]

Źle.... Jerzy Dziewulski jeśli już...znalazłem potem...niestety fotek jego piękności nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

azyl napisał(a):

Dokladnie :) blachy cholernie wytrzymale - nei to co dzisiejsze samochody  - mocniej wcisniesz reka i joz sie blacha wgina ...  tam karoseria to poezja :) odpowiedni silnik , wnetrze :) bagaznik to ma takich rozmiarow ze sam moglbym tam wygodnie sie wyspac :) piekny samochód :)

idealny na street killera  :D  :D

pozdro

1583698[/snapback]

A widzialeś gaza 23 wygląda jak gaz 21 ale ma potwora pod maską a dokladniej rzecz biorąc 5.5 litra V8 z automatyczną skrzynią biegów i wspomaganiem silnik zaporzyczony od czajki (rosyjski maybach) gaz 23 od 0 do 100 rozpedzal sie w 16s dla porównania gaz 21 rozpedza sie w 34s :D podobno takie silniki są do dostania musial bym namowić ojca żeby kupil takiego do naszej wołgi.

A co do jakości wykonania to imo wolgi są nie do zajechania były projektowane do jerzdzenia zarówno po dorogach jak i w terenie i dam sobie głowe uciąć ze taka wolga gaz 21 w terenie bedzie lepsza niż pseudo terenówka taka jak np: szmaciana BMW X5 :lol:

Boshe jak jak kocham te samochody B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tej woldze v8 to juz legendy chodza :D rok czy dwa lata temu bylem w Bułgarii - tam praktycznie co chwile mozna spotkac jakas wolge - od tych najstarszych rozlatujacych sie juz po prawie najnowsze ( nawet calkiem ladne ale ta cena ...) mozna tam spotkac praktycznie kazdy model :D

tej 21 z v8 to nawet foto na kompie i filmik mialem ale sie gdzies zapodzial :( widxziales najnowszy model luksusowej wolgi ? to juz jest poporstu mega limuzyna, pewnie lepsza nawet od mercedesa :)

ja juz zbieram kase na swoja Gaz 24 :D :D :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azyl chodzi ci o GAZ'a-31105 jesli tak to faktycznie fajna furka.

Widze że wolgi i inne ruskie samochody są ci nie obce może siedzisz w tym temacie troche głębiej np: znasz ludzi ktorzy handlują częściami a może sam w tym interesie siedzisz do mojej wolgi teraz najbardziej potrzebne są opony (niezleżałe) oraz elementy wykończeniowe bo silnik mam kompletny.

Mam jeszcze jedno pytanko dysponujesz może zdieciami instalacji elektrycznej w gazie 21 chodzi o to jak i gdzie poprowadzone zostały kable w samochodzie (nie chodzi o schemat :) )

Edytowane przez pieklo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieklo napisał(a):

Azyl chodzi ci o GAZ'a-31105 jesli tak to faktycznie fajna furka.

Widze że wolgi i inne ruskie samochody są ci nie obce może siedzisz w tym temacie troche głębiej np: znasz ludzi ktorzy handlują częściami a może sam w tym interesie siedzisz do mojej wolgi teraz najbardziej potrzebne są opony (niezleżałe) oraz elementy wykończeniowe bo silnik mam kompletny.

1583906[/snapback]

Hmmmm jezeli chodzi o wiedze na temat tych samochodow to niestety ne jest ona wielka ... poporstu zakochalem se w woldze gaz 24 i jak moge szukam o niej informacji ... jezeli chodzi o czesci to poszukaj na roznych bazarach/ zlotach tych pojazdow - zadziwiajace co mozna tam znalezc :)

duzo w necie jest o tym ( tylko trzeba naprawdo dobrze szukac )

widze ze kochasz te samochody :) jak skonczysz swoj to koniecznie sie pochwal efektami :)

jesli chodzi o instalacje to niestety nei mam danych na ten temat ale mowie - w necie tego troche jest - jak cos to zagadaj do mnie na gg moze razem sie da wiecej zdzialac :)

pozdrawiam

Edytowane przez azyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaRoN napisał(a):

Źle.... Jerzy Dziewulski jeśli już...znalazłem potem...niestety fotek jego piękności nie widać.

1583711[/snapback]

o shit pomylilem sie moja wina... ofc chodzilo mi o dziewulskiego ale jakos sie zamyslilem jak to pisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry BENITO ale walic Chargera :wink:

Challenger MIAŻDZY . Piekna bestia choruje na nia :D

Dołączona grafika

Ten był ździebko dłubnięty :D

Dołączona grafika

Ten jest genialny i kosztuje jedyne 47K $$ :D

Dołączona grafika

PS: Fajny adresik, mozna znalesc niezle stare "byczki" na sprzedaz :D

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu napisał(a):

PS: Challenger czy Charger byl z Znikajacym punkcie ?

1584097[/snapback]

W Znikającym punkcie niejaki Kowalski pomykał Challengerem rocznik 71 albo 72.

A ja i tak wole Chargera. Pamiętasz Blade'a albo Szybkich i Wściekłych 1 (Vin Diesel na końcu fajnego Chargera skasował :D )

Pod koniec lat 60tych dwa bliźniacze wozy: Dodge Charger Daytona i Plymouth Roadrunner Superbird wygrały wszystko co było do wygrania w wyścigach NasCar, a dodatkowo Charger Daytona pobił rekord prędkości w 1969 (albo w 70) 200Mph (320KM/h) :D

Jest jeszcze jeden extra musclecar którym jeździł Vin Diesel, to Pontiac GTO rocznik 1966 w filmie Triple X, kojarzycie go?

Edytowane przez samm-ur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samm-ur napisał(a):

Jest jeszcze jeden extra musclecar którym jeździł Vin Diesel, to Pontiac GTO rocznik 1966 w filmie Triple X, kojarzycie go?

1584112[/snapback]

Heh taki co sie go otwieralo jakos tak "z tylu" ? piekny wozik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO napisał(a):

CHarger górą:!:

W końcu Challenger to tylko jego młodszy braciszek.

CHarger miażdży swoim tempym pyskiem wszystkie popierdółki.

1584137[/snapback]

Yeeaa!

Charger R/T440 na torze:

Dołączona grafika

Czy może być coś piękniejszego...

Edytowane przez samm-ur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samm-ur napisał(a):

W Znikającym punkcie niejaki Kowalski pomykał Challengerem rocznik 71 albo 72.

A ja i tak wole Chargera. Pamiętasz Blade'a albo Szybkich i Wściekłych 1 (Vin Diesel na końcu fajnego Chargera skasował  :D  )

1584112[/snapback]

Dokladnie byl to Dodge Challenger RT 1970 440 (7.2L na czterech gaznikach, oficjalnie na papierze rozwijacy moc 375HP, w praktyce ponad 450HP)

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

A w serialu Nash Bridges, glowny aktor porusza sie pieknym Challengerem Convertible z silnikiem 426 Hemi z charakterystycznym wlotem powietrza.

top100musclecarsites

Edytowane przez Shantillas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shantillas napisał(a):

A w serialu Nash Bridges, glowny aktor porusza sie pieknym Challengerem Convertible z silnikiem 426 Hemi z charakterystycznym wlotem powietrza.

1584161[/snapback]

Nash Bridges jeździ żółtą Barracudą

czek dis ałt:

http://hometown.aol.com/officerdcj/nash-b.htm

Cytat

Heh taki co sie go otwieralo jakos tak "z tylu" ? piekny wozik

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi

GTO rocznik 65 66 67 maja taki specyficzny układ reflektorów, dwurzędowy

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuicksilveR napisał(a):

taka.. ? Buick Grand International '87 ktory przedstawilem $13k wzwyz za dobry model. Jest to z tego co slyszalem najszybszy samochod seryjnie produkowany w USA.. ale moge sie mylic. Za modele Dodgow i Chevy i innych wymienionych w dobrym stanie (oryginaly) mysle ze kolo $25k.. wiec tanie nie jest. A o/c hmm jak najbardziej.. ale to juz jest jak podkrecanie x2 4800+ ;-)

1582968[/snapback]

Najszybszym seryjnie produkowanym samochodem na świecie jest (chyba) 1988 Callaway Sledgehammer Corvette - ponad 400 km/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobrą wiadomość dla wszystkich którzy w żyłach mają bezynę wysokooktanową zamiast krwi.

W sobotę 21.08.2005 na TVN będzie film "Days of Thunder" :)

Ten film każdy dorastający chłopiec powinien obejżeć (i to nie tylko ze względu na Nicole Kidman) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem na uwage załuguje jeszcze Delorean chyba kazdy przyzna że ten samochód to poprostu legenda i to nie tylko ze względu na film ale ze względu na jego bardzo ciekawą historie (polecam przeczytać) oraz na fakt że był zrobiony ze stali nierdzewnej i wyprzedzal ówczesne samochody technologicznie o kilka lat jego jedynym słabym punktem byl silnik o ile dobrze pamiętam jakiś syf od Renault ale moge sie mylić.

Delorean Gold

Dołączona grafika

Pozłacany 24-karatowym złotem SYCI tylko dwa egzemplaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popatrzcie tutaj,,, ogladalem kilka odcinkow tego programu w irlandii,, cuda tworzą z samochodów!

wszystko recznie i na miare, zdjecia nie oddaja koncowego efektu, są kiepskiej jakosci i nie widać do końca smaku i pieczołowitości z jaką są budowane te samochody

prewiu? :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi