Skocz do zawartości
bunio13

Laptop I Stacjonarny Komp....

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec przepraszm jesli cos takiego juz było ale nie znalazłem....

Mam Laptopa firmy Siemens seria S i chcialem podlaczyc go do kompa stacjonarnego. Wyswietla mi, ze kabel nie jest podlaczony i nie dziala polaczenie. Po wpisaniu IPConfig wyswietla mi ze nosnik (w sensie karta sieciowa) jest odłaczony, a polaczenie moge storzyc w kreatorze jedynie, gdy dam "ignoruj, gdy nosnik odłaczony" inaczej wyskakuje blad w kreatorze.... Gdy podłacze tym kalbem komp lub laptopa do DSL to kabelek ładnie działa i nawet internet w laptopie również. Jak zrobic zeby komputery mozna bylo polaczyc ze soba? Druga sprawa nie moge zainstalowac internetu w Fedora Core 4 poniewaz karta sieciowa caly czas wyswietla sie jako odłaczona. Przez co przy instalowaniu sieciówki w Fedorze wyskakuje mi błąd. Wszelkie sugestie mile widzane...

Aha obecnie na obu komputerach systeme jest Widows XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec przepraszm jesli cos takiego juz było ale nie znalazłem....

Mam Laptopa firmy Siemens seria S i chcialem podlaczyc go do kompa stacjonarnego. Wyswietla mi, ze kabel nie jest podlaczony i nie dziala polaczenie. Po wpisaniu IPConfig wyswietla mi ze nosnik (w sensie karta sieciowa) jest odłaczony, a polaczenie moge storzyc w kreatorze jedynie, gdy dam "ignoruj, gdy nosnik odłaczony" inaczej wyskakuje blad w kreatorze.... Gdy podłacze tym kalbem komp lub laptopa do DSL to kabelek ładnie działa i nawet internet w laptopie również. Jak zrobic zeby komputery mozna bylo polaczyc ze soba? Druga sprawa nie moge zainstalowac internetu w Fedora Core 4 poniewaz karta sieciowa caly czas wyswietla sie jako odłaczona. Przez co przy instalowaniu sieciówki w Fedorze wyskakuje mi błąd. Wszelkie sugestie mile widzane...

Aha obecnie na obu komputerach systeme jest Widows XP.

1582977[/snapback]

Potrzebujesz kabla skrosowanego (tzw. z przeplotem). Poszukaj na forum - napewno znajdziesz jak go zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdobyłem kabel o jakim pisałeś... Teraz w LAptopie wyskakuje ze wszystko OK polaczenie nawiazane ale w stacjonarnym komputerze wyskakuje bład "Ograniczenie lub brak łacznosci" sprawdzalem na dwóch róznych komputerach na obu to samo... Pisze cos o tym ze "siec nie przypisała adresu sieciowego tego komputera" moze ktos mi wyjasnic jak to ustawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To korzystajac z okazji podrzuce jeszcze swoje pytanie.

Czy ktos korzysta z takiego kabla transmisyjnego USB do spiecia laptopa z dekstopem ?

USB > USB

Bardzo ciekawie to wyglada (500 Mbit !! speed) tam gdzie stacjonarne sa juz wpiete w LAN i zmienianie kabli za kazdym razem, zeby podlaczyc laptopa jest troche niewygodne.

Tylko ciekaw jestem jak to wyglada z konfiguracja, czy nie ma jakichs "haczykow" itp

Edytowane przez TeQuila SunRise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi