Witchhunter Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 BTW dlaczego bloczki tego typu jak te co reed prezentował, danger den`y, atlantis, czy ten co ja wykonałem :arrow: są porównywalnie wydajne jak te by mate :?: A kto tak powiedzial? Tzn chodzi ci o te wiercone by mate tak? Porownywalne sa pewnie dlatego, ze w zasadzie tak czy inaczej to roznica w temp miedzy matowym a powiedzmy jakims tam "dobrym" blokiem (maze, atlantis) jest kolo 3-5C, wiec mozna je porownac :D Innego porownania raczej nie widze :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze wydajnosc samego bloku ma jakies tam swoje granice. Jak zauwazyl witchhunter roznice sa o kilka stopni, poprostu iles tam stopni spadku temp. mozna uzyskac i tyle. Wielu ludzi poprostu "podnieca" sie niecodziennymi ksztaltami wnetrza bloku. Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc 8) Jednak nie zawsze to co najbardziej skomplikowane i ladne z wygladu, musi byc super-hiper-ultra-wydajne. Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega :P 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze wydajnosc samego bloku ma jakies tam swoje granice. Jak zauwazyl witchhunter roznice sa o kilka stopni, poprostu iles tam stopni spadku temp. mozna uzyskac i tyle. Wielu ludzi poprostu "podnieca" sie niecodziennymi ksztaltami wnetrza bloku. Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc 8) Jednak nie zawsze to co najbardziej skomplikowane i ladne z wygladu, musi byc super-hiper-ultra-wydajne. Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega :P 8) Nie sadze, zeby mozna bylo zejsc ponizej temperatury na procu (ondie) 3C wyzszej niz temp wody. A najlepszym przykladem nieskomplikowanej budowy a nieprzecietnej wydajnosci jest White Water, ktory bije maze-a o ~5C :) A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam :evil: po prostu niesamowicie podoba mi sie konstrukcja atlantis, to jest pierwszy blok, do ktorego budowy nie moge sie porzadnie przypieprzyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze wydajnosc samego bloku ma jakies tam swoje granice. Jak zauwazyl witchhunter roznice sa o kilka stopni, poprostu iles tam stopni spadku temp. mozna uzyskac i tyle. Wielu ludzi poprostu "podnieca" sie niecodziennymi ksztaltami wnetrza bloku. Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc 8) Jednak nie zawsze to co najbardziej skomplikowane i ladne z wygladu, musi byc super-hiper-ultra-wydajne. Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega :P 8) Nie sadze, zeby mozna bylo zejsc ponizej temperatury na procu (ondie) 3C wyzszej niz temp wody. A najlepszym przykladem nieskomplikowanej budowy a nieprzecietnej wydajnosci jest White Water, ktory bije maze-a o ~5C :) A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam Sorx, jezeli tak to zrozumiales, nie ciebie mialem na mysli 8) BTW, to White Water czy :?: Zaskoczyles mnie :P nie ma sie do czego dopieprzyc :?: 8O (no offence 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam Sorx, jezeli tak to zrozumiales, nie ciebie mialem na mysli 8) BTW, to White Water czy :?: Zaskoczyles mnie :P nie ma sie do czego dopieprzyc Teraz ty zle zrozumiales, ja sie nie obrazam ani nic z tych rzeczy :lol: Atlantis to ten blok, do ktorego nie moge sie za bardzo dopieprzyc, tzn zawsze mozna powiedziec, ze wlot/wyloty moglyby by byc wieksze, albo ze kanal dookola moglby byc szerszy, ale to sa takie duperele, ktore w zasadzie sie nie licza. Natomiast co do konstrukcji samej przestrzeni nad rdzeniem, to naprawde, staralem sie cos wymyslic, ale nie moge :evil: . Nawet cholero dno w najcienszym miejscu jest 1mm czyli tak jak uwazam za najlepsze :roll: Tyle ze kosztuje niesamowicie duzo kasy, ale jakiekolwiek wyrzuty sumienia znikaja, kiedy sie go zobaczy na wlasne oczy i potrzyma w lapach :twisted: Natomiast w white waterze (tym ze zdjec z linka) jest pare rzeczy. Najpowazniejsza wada jest to, ze wersja pod TECa nie ma przewezenia wlotu nad rdzeniem, czyli albo troche lepsza wydajnosc z TECiem i troche gorsza bez niego, albo odwrotnie. To mi sie najmniej podoba :) Do tego dochodzi wieksza masa, 2 wyloty (moze byc naturalnie zaleta, zalezy od ukladu), gorszy wyglad :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 nie zebym kogos lapal za slowka ale : Do tego dochodzi wieksza masa, 2 wyloty (moze byc naturalnie zaleta, zalezy od ukladu), gorszy wyglad :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 nie zebym kogos lapal za slowka ale : Do tego dochodzi wieksza masa, 2 wyloty (moze byc naturalnie zaleta, zalezy od ukladu), gorszy wyglad No wiesz, jak juz sie dopieprzac to do wszystkiego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...