Skocz do zawartości
reed

Please o opinie , WaterBlock

Rekomendowane odpowiedzi

BTW dlaczego bloczki tego typu jak te co reed prezentował, danger den`y, atlantis, czy ten co ja wykonałem :arrow: są porównywalnie wydajne jak te by mate :?:

A kto tak powiedzial?

Tzn chodzi ci o te wiercone by mate tak? Porownywalne sa pewnie dlatego, ze w zasadzie tak czy inaczej to roznica w temp miedzy matowym a powiedzmy jakims tam "dobrym" blokiem (maze, atlantis) jest kolo 3-5C, wiec mozna je porownac :D Innego porownania raczej nie widze :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze wydajnosc samego bloku ma jakies tam swoje granice.

Jak zauwazyl witchhunter roznice sa o kilka stopni, poprostu iles tam stopni spadku temp. mozna uzyskac i tyle.

Wielu ludzi poprostu "podnieca" sie niecodziennymi ksztaltami wnetrza bloku.

Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc 8)

Jednak nie zawsze to co najbardziej skomplikowane i ladne z wygladu, musi byc super-hiper-ultra-wydajne.

Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega :P 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zauwazyl witchhunter roznice sa o kilka stopni, poprostu iles tam stopni spadku temp. mozna uzyskac i tyle.

Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc  8) 

Jednak nie zawsze to co najbardziej skomplikowane i ladne z wygladu, musi byc super-hiper-ultra-wydajne.

Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega  :P  8)

Nie sadze, zeby mozna bylo zejsc ponizej temperatury na procu (ondie) 3C wyzszej niz temp wody. A najlepszym przykladem nieskomplikowanej budowy a nieprzecietnej wydajnosci jest White Water, ktory bije maze-a o ~5C :)

A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam :evil: po prostu niesamowicie podoba mi sie konstrukcja atlantis, to jest pierwszy blok, do ktorego budowy nie moge sie porzadnie przypieprzyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt ze nie pozostaje to bez wplywu na wydajnosc 8)

Moze troszke ogolnikowo i zawile napisalem, ale chyba da sie sqmac o co mi biega :P 8)

Nie sadze, zeby mozna bylo zejsc ponizej temperatury na procu (ondie) 3C wyzszej niz temp wody. A najlepszym przykladem nieskomplikowanej budowy a nieprzecietnej wydajnosci jest White Water, ktory bije maze-a o ~5C :)

A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam

Sorx, jezeli tak to zrozumiales, nie ciebie mialem na mysli 8)

BTW, to White Water czy :?:

Zaskoczyles mnie :P nie ma sie do czego dopieprzyc :?: 8O (no offence 8) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie ksztaltem bloku nie podniecam

Sorx, jezeli tak to zrozumiales, nie ciebie mialem na mysli 8)

BTW, to White Water czy :?:

Zaskoczyles mnie :P nie ma sie do czego dopieprzyc

Teraz ty zle zrozumiales, ja sie nie obrazam ani nic z tych rzeczy :lol:

Atlantis to ten blok, do ktorego nie moge sie za bardzo dopieprzyc, tzn zawsze mozna powiedziec, ze wlot/wyloty moglyby by byc wieksze, albo ze kanal dookola moglby byc szerszy, ale to sa takie duperele, ktore w zasadzie sie nie licza. Natomiast co do konstrukcji samej przestrzeni nad rdzeniem, to naprawde, staralem sie cos wymyslic, ale nie moge :evil: . Nawet cholero dno w najcienszym miejscu jest 1mm czyli tak jak uwazam za najlepsze :roll: Tyle ze kosztuje niesamowicie duzo kasy, ale jakiekolwiek wyrzuty sumienia znikaja, kiedy sie go zobaczy na wlasne oczy i potrzyma w lapach :twisted:

Natomiast w white waterze (tym ze zdjec z linka) jest pare rzeczy. Najpowazniejsza wada jest to, ze wersja pod TECa nie ma przewezenia wlotu nad rdzeniem, czyli albo troche lepsza wydajnosc z TECiem i troche gorsza bez niego, albo odwrotnie. To mi sie najmniej podoba :) Do tego dochodzi wieksza masa, 2 wyloty (moze byc naturalnie zaleta, zalezy od ukladu), gorszy wyglad :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...