Mckolt Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Witam Musiałem założyć nowy temat bo nie mogłem znależć odpowiedzi na moje pytania. Składam kompa dla znajomego i chciałbym wybrać optymalny zestaw do około 2000zł, musi być stabilny, nie koniecznie do ekstremalnego OC . Moja propozycja to: płyta: Gigabyte K8NF-9 nForce4 s.939 pamięci: HYNIX 512 MB 400 MHz procesor: AMD Athlon 64 3000+ 939 / VENICE cooler: ARCTIC COOLING FREEZER 7 dysk: 80gb (bez zmian) 215zł ngr dvd (bez zmian) 200zł grafika: RADEON X700 PCIE 256MB Czyli za te części oprócz tych bez zmian około 1700zł by wyszło Jeżeli byście coś zmienili na inne byłbym wdzięczny za opinie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) proponuje zmienic plyte na Abita AX8 (~400pln w znaku) ,gigabyte s939 odwalaja jakies szopki - co prawda dotyczy to plyt na nf3 z agp ,ale po co kusic los :D co do pamieci to niekonieczne Hynixy ,moze jakies kingstony na Samsungach lub orginalne Samsungi -poki co najmniej z nimi problemow (choc Hynix tez moze sie dobrze sprawowac - nie wiem jak w dualu kiedys bedzie smigal) x700 256mb nie bierz ,szkoda kasy ,lepiej wez x700 128mb lub gf6600 - ceny te same ,wydajnosc tez Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mckolt Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Właśnie niewiem jak z tą grafą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58956297 wydaje mi sie ze leprzej w tej kasie nie znajde, a co do płyty głównej to radzisz na chipsecie via? Ja miałem złe wspomnienia z płytami na tych chipsetach (kt600) , choć niewiem jak jest z nowymi pomiędzy nforce 3 lub 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 AX8 jest na k8t890 - to jest odpowiednik nf4 wiadomo jak jest z chipsetami pod A64 na s939 - wszystkie maja taka sama wydajnosc ,roznia sie grzaniem i mozliwosciami O/C akurat AX8 niezle sobie radzi w O/C ,bo chodzi bez problemu na fsb300 ,nie sprawia problemow z pamieciami i ma porzadne regulacje napiec co do x700 256mb to cena calkiem niezla ,ale ta pamiec 256mb moze sie slabo krecic ,wersje 128mb kazdej grafy kreca sie zazwyczaj duzo lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 kupisz lepsza karte za 500zl ,chocaizby msi diamond Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 kupisz lepsza karte za 500zl ,chocaizby msi diamond 1584409[/snapback] w sumie popieram ,za 500pln te MSI to najbardziej oplacalna grafa na pci-e ,ale mozna tez poczekac na x800gt - zobaczymy jakie ceny tego beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...