Skocz do zawartości
BilGejtZZZ

Przeróbka Nf4 Std/ultra Na Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Na TEJ stronie jest opis jak przerobić nForce 4 STD (z 2xPCI-E) na SLI.

W związku z tym zamierzam kupić DFI LanParty UT NF4 Ultra-D i także ją przerobić CHWALEBNYM OŁÓWKIEM. Tylko czy owy "trik" będzie działał na nForce 4 Ultra?

Przez Google znalazłem kilka artykułów. Większość po niemiecku + jeden post na forum po angielsku (na tą chwilę). Oto LINK. Rozejrzyjcie się tam - proszę (ja nie znam niemieckiego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm niczym sie nie roznia prakttycznie bo na nf4 ht dziala na 800 Mhz max a na nf4 ultra na 1000Mhz(nominalnie) przy czym roznica jest niezauwazalna . co do modowania to da sie przerobic nf4 na nf4 sli tak samo jak ultre gdzies to bylo na forum poszukaj :)

1584023[/snapback]

blad nie zrozumiales mnie albo nie wiesz czym sie roznia chipsety:

nForce 4 Ultra

nForce4 SLI (Ultra z dwoma slotami PCIEx16)

nForce4 (Ultra bez SataII oraz Active Armour)

nForce4 4x (to co wyzej ale HT 4x, mozliwe ze cos jeszcze)

i mnie insteresuje przerobka nForce4 na nForce4 Ultra bym mogl wykorzystywac Active Armour

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blad nie zrozumiales mnie albo nie wiesz czym sie roznia chipsety:

nForce 4 Ultra

nForce4 SLI (Ultra z dwoma slotami PCIEx16)

nForce4 (Ultra bez SataII oraz Active Armour)

nForce4 4x (to co wyzej ale HT 4x, mozliwe ze cos jeszcze)

i mnie insteresuje przerobka nForce4 na nForce4 Ultra bym mogl wykorzystywac Active Armour

1584410[/snapback]

ty tez sie mylisz

NF4 SLI to nie ultra z dwoma slotami pciex16 tylko z obsluga sli jak wiadomo N4 ultra na dfi ma 2x( PCIEx16 )

co do AA to nie jestem w stanie ci odpowiedziec bo sie tym nie interesuje i poprostu nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi