BilGejtZZZ Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Na TEJ stronie jest opis jak przerobić nForce 4 STD (z 2xPCI-E) na SLI. W związku z tym zamierzam kupić DFI LanParty UT NF4 Ultra-D i także ją przerobić CHWALEBNYM OŁÓWKIEM. Tylko czy owy "trik" będzie działał na nForce 4 Ultra? Przez Google znalazłem kilka artykułów. Większość po niemiecku + jeden post na forum po angielsku (na tą chwilę). Oto LINK. Rozejrzyjcie się tam - proszę (ja nie znam niemieckiego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ty najpierw rozejrzyj się po tym forum: http://217.172.39.212/~forum/index.php?showtopic=104130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BilGejtZZZ Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Okej - dzięki. Na TEJ fotce jest dosyć niewyraźnie to pokazane.... Mam połączyć ołówiek tamte hmmm..... mostki (czy jak tam to się nazywa :-)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 witam tu masz temat od modowaniu NF4 Ultra na SLI Breaking SLI Code :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 a da sie przerobic nForce4 na nForce4 Ultra? czy te chipsety roznia sie jednak strukturalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 hmm niczym sie nie roznia prakttycznie bo na nf4 ht dziala na 800 Mhz max a na nf4 ultra na 1000Mhz(nominalnie) przy czym roznica jest niezauwazalna . co do modowania to da sie przerobic nf4 na nf4 sli tak samo jak ultre gdzies to bylo na forum poszukaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 hmm niczym sie nie roznia prakttycznie bo na nf4 ht dziala na 800 Mhz max a na nf4 ultra na 1000Mhz(nominalnie) przy czym roznica jest niezauwazalna . co do modowania to da sie przerobic nf4 na nf4 sli tak samo jak ultre gdzies to bylo na forum poszukaj :) 1584023[/snapback] blad nie zrozumiales mnie albo nie wiesz czym sie roznia chipsety: nForce 4 Ultra nForce4 SLI (Ultra z dwoma slotami PCIEx16) nForce4 (Ultra bez SataII oraz Active Armour) nForce4 4x (to co wyzej ale HT 4x, mozliwe ze cos jeszcze) i mnie insteresuje przerobka nForce4 na nForce4 Ultra bym mogl wykorzystywac Active Armour Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 blad nie zrozumiales mnie albo nie wiesz czym sie roznia chipsety: nForce 4 Ultra nForce4 SLI (Ultra z dwoma slotami PCIEx16) nForce4 (Ultra bez SataII oraz Active Armour) nForce4 4x (to co wyzej ale HT 4x, mozliwe ze cos jeszcze) i mnie insteresuje przerobka nForce4 na nForce4 Ultra bym mogl wykorzystywac Active Armour 1584410[/snapback] ty tez sie mylisz NF4 SLI to nie ultra z dwoma slotami pciex16 tylko z obsluga sli jak wiadomo N4 ultra na dfi ma 2x( PCIEx16 ) co do AA to nie jestem w stanie ci odpowiedziec bo sie tym nie interesuje i poprostu nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...