Skocz do zawartości
pisarz

Mała Modernizacja - Dylemat, Prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio mi w łape wpadło troche kasy i teraz tak mysle zeby sobie do PC1 cos dokupic. I tak rozmyslam zeby sprzedac moją DFI oraz procka i zakupic cos na s939 oraz jakiegos procka pod to. Zaznaczam ze płyta ma byc pod AGP, gdyz mam GF6800GT, a na dodatek WOGOLE nie gram w gry. Wiec nie bede takiej grafiki sprzedawał zeby cos na PCI-E kupic bo nie mam tyle kasy zeby kupic taka sama na PCI-E a mysle ze wydajnosc i tak by byla taka sama. Generalnie chodzi mi o to, zeby poprostu miec 64 bity, nic wiecej, wydajnosc spada na drugi plan. Prosiłbym o wycene mojej płyty i procka (Płyte mam DFI Lan Party NF2 Ultra B - ma rok, jest na gwarancji, a procek to Athlon 2700+ FSB 333 BOX batch 15 @ 250FSB, 1,75V), o oraz polecenie jakiejs dobrej płytki do OC oraz dobrego procka, znaczy dobrego do OC i w miare taniego, nie jakiegos tam Athlona 4000+.

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze że nie jestem pierwszy. No cóz

Płytki to dobre do OC są takie:

MSI k8n neo 2 platiunm

EPOX 9nad3+/9nad3j

DFI nF3 ultra-d

Ta ostatnia jest dobra do OC ale ostatnio sa z nia przechery ogólnie od początku były. Jeden kolo zmienił nawet na epox'a bo niemiał siły bo mu HTT3 niedziałało. Ogólnie jakies tam problemy z 1T są itp.

Epox jest fajny bo ma łatwego moda Vmem :)

A reszta zależy od ciebie :)

A procek dobry to Venice 3000 z 17 i 21 tygodnia. A najlepszy selekt chyba nie musze tłumaczyć :)

P.S Poco zakładałes odrębny temat?? Nierada było poczytac o procku i mobo :|

Edytowane przez wincento101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi