costi Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Witam! Kupilem od kumpla (za paczke fajek :lol: ) podana w temacie karte, jako zastepstwo dla mojego zintegrowanego badziewia. A poniewaz w temacie kart dzwiekowych jestem zielony, to moje pytania sa takie: 1. Standardowo o sterowniki... Przegladalem szukajke i znalazlem cos o sterach YouP-PAX 2.2 i oczywiscie KXach. Kompa uzywam do MP3-ek, grania i ogladania anime (niekoniecznie w tej kolejnosci). Glosniki to obecnie 2.0 Diamonda, docelowo jakis fajny zestaw 2.1. Pytanie: ktore sterowniki (oryginalne Creative, KXy czy te Youp-PAX) beda Waszym zdaniem najlepsze? Dodam moze, ze zadnego dodatkowego oprogramowania Creative'a (typu PlayCenter) instalowac nie zamierzam, bo uwazam je za zbedne (a moze nieslusznie?) Sorry za pewnie n00bskie pytanko, ale niestety w temacie audio (jak juz pisalem) jestem zielony jak szczypiorek na wiosne... A teraz z zupelnie innej beczki: Na karcie jest zlacze opisane jako SPDIF_EXT: 6x2 piny, 9 pinow, ulozonych od lewej do prawej ::_:.: (kropka to pin, kreska pusta para). Zakladam, ze jest to zlacze do sledzia z portami. Czy mozna gdzies takiego sledzia dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ja polecam kx, mam (wg mojej płyty ten sam model... :mur: ), działa to bezproblemowo, a efekty w grach (w które graywam marginalnie), mnie nie interesują.Dźwięk pod Foo na ASIO wyraźnie lepszy ,zresztą o tym jest temat.Do filmów, muzyki sterowniki idealne (trzeba tylko nauczyc się DSP) Sledzia gdzieś widziałem, ale nie wiem jak z jego podłączeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 OK, dzieki za odpowiedz. Na razie w celach testowych (zeby zobaczyc czy wogole dziala) wrzucilem zwykle stery, KXami sie pewnie bede bawil po wymianie glosnikow, bo na razie to i tak roznicy nie poczuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...