Skocz do zawartości
romek

Hp 300lx Pocket Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam taki problem, dostałem od kumpla PalmtopPC 300LX, on nie zna się na takich sprzętach i dał mi go w prezencie.

Znalazł go i oddał mi :)

Sprawa jest taka, że matryca wyświetla tylko 1/3 obrazu, reszta obrazu nie jest wyświetlana.

Podejrzewam, że taśma do matrycy jest uszkodzona.

Teraz właśnie poszukuje jakiegoś elektronika/serwisu, który będzie wstanie to zreperować w rozsądnej cenie.

Sprzęt jest na tyle ciekawy ze posiada ekran dotykowy oraz pełną klawiaturę, dzięki czemu można przygotowywać na nim teksty lub notatki.

Czy ktoś z was potrafi coś takiego zreperować lub zna serwis, który jest w stanie naprawić?

Zdjęcie zamieściłem poglądowe, bo nie chcę mi się wyciągać aparatu cyfrowego.

Krótkie dane techniczne pod linkiem:

http://www.pdagold.com/hardware/detail.asp?d=7

Proszę o konkretne wypowiedzi lub pomoc.

Zdjęcie poglądowe:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do telefonu to tu masz odpowiedź i tam pisz o tym:

Co do telefonu

Co do Palmtopa to ci powiem, że ciężko bo chłopaki nie chcą go reperować bo nie mają do niego sprzętu i nie wiedzą z czym to się je ;)

Edit:

Wreście zabrałem się do roboty i zrobiłem zdjęcia, poniżej kilka z nich:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Znajdą się osoby, które potrafią naprawić ten sprzęt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tylko te śruby mają inną główke aby nie otwierały obudowy niepowołane osoby.

Tak to bym sam montował i zastanawiał się jak go zreperować.

Macie jakieś namiary na firmy, które takie Palmtopy naprawiają, bo gdzie nie zadzwonie to słysze, tego modelu nie znamy, więc nie naprawiamy.

Co najśmieszniejsze to autoryzowani przedstawiciele HP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz spytac sie u http://andnet.pl/ .,Tylko nie wiem czy jest sens wydawac na naprawe 150zlotych. Warto wtedy gdy zalezy i ze wzgledow sentymentalnych wlasnie na tym modelu. Prawda taka ze to muzealny egzemplarz juz. Za 200zlotych kupisz sprawny lepszy sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek, otwórz tego palmtopa (kup potrzebne narzędzia :) ) i wtedy porób fotki to postaram się pomóc na odległość. Bo coś nie wydaje mi się by to chodziło o taśmę (może sprzęt został zalany, i sterownik ekranu poszedł :] ). Sam bym 100zł nie dał na naprawę, bo serio szkoda kasy, zresztą są takie czasy że naprawa czegokolwiek nie jest opłacalna...lepiej kupić nowe. Na elektronice póki co znam się niżej średni :) dopiero zaczynam studia w tym kierunku :P także mogę się mylić z tą taśma. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tylko te śruby mają inną główke aby nie otwierały obudowy niepowołane osoby.

Eeee tam... mam komplet koncowek do srubokreta w ksztalcie gwiazdek, trojkatow, czegos na ksztalt srub okretowych i jeszcze pare innych egzotycznych ksztaltow...

Przejdz sie do jakiegos Praktikera czy czegos w tym stylu z palmtopem i poszukaj, pewnie znajdziesz ;)

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym poszedl do sklepu i kupil srubokret ktorym bym to rozebral :) napewno wyjdzie taniej niz naprawa ;) jesli poprawienie tasmy nic by nie dalo to dopiero bym walczyl z szukaniem servisow :) a pozniej ustaleniem czy jest sens to wogole robic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi