fliper_nx Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ło to mam sie na kim wzorowac pod wzgledem zaprojektowac/wynonac/ladne zostawic nie ladne jeszcze raz/mod :lol: :D zdolniachajak w morde strzelil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Obejżałem wszystkie fotki i czuje sie jak po turturach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaspaccio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Taka piła to 1/4 sukcesu, niejeden by chciał mieć coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Jak to w ameryce gosc ma pewnie ze 25 lat starsi pracuja maja kase a on siedzi w domu i sie opierdziela wiec z nudow grzebie w kompie Edytowane 27 Grudnia 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 talent + maszyny. Brak tego pierwszego mozna nadrobic tym drugim. Chcialbym miec choc czesc jego parku maszynowego. I dostep do materialow...wchodzisz do sklepu, wychodzisz z plexi jaka chcesz, we wszystkich rozmiarach i kolorach. A u nas? Lazisz jak rumunskie dziecko za kawalkiem plexi po miescie, to ci moze odpala jakies zrzynki w agencji reklamowej...ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jak to w ameryce gosc ma pewnie ze 25 lat starsi pracuja maja kase a on siedzi w domu i sie opierdziela wiec z nudow grzebie w kompiez tego co wiem to on pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) talent + maszyny. Brak tego pierwszego mozna nadrobic tym drugim. heh :) ja bym razej rzekł że brak maszyn można nadrobić talentem :) (zobacz makgajwer, pelzak, kilku innych tweakersów których imienia nie wymienię ze względu na brak autoryzacji :) ). Gdy sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma*... pamietam takie hasło z ksiazki z lat 70, pt Nowoczense zabawki... jak ją teraz czytam to leje ze smiechu nieraz.. ale 10..15 lat lat temu ta książka jeszcze roxiła :D Więc imho to traczej nie mozliwe żeby osoba bez talentu, bez wyobraźni mająć nawet cały hangar sprzętu wymysliła i zrobiła coś lepiej niż taki pseudo-makgajwer w domu za pomocą szlifierki prostej, wiertarki i dłuta :D * Teraźniejsza wersja Gdy sie nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie :D Edytowane 27 Grudnia 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 nie nie, nie zrozumielismy sie, a dokladniej ja zle sie wypowiedzialem. chodzilo mi o talent w poslugiwaniu sie roznymi narzedziami, typu frezarka, itp. ja sam mam kilka pomyslow, ale co z tego skoro boje sie flexa? :P. o to mi chodzilo. No i koles musi miec wyobraznie, buylo nie bylo musi i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) ja tez sie boje :D, ale praktyki w technikum na tokarkach, flexach, piłach, zagniatarkach itp wielkich maszynach troche pomogły :D poza tym ojciec miał w piwnicy homemade piłe tarczową do drewna, zrobioną z ramy stalowej, płyty, i silnika od pralki :D i ja jako niezbyt wyrośniety jeszzce musiałęm mu trzymać deski podczas cięcia.. huk niesamowity, drgania,, no i to ostrze :D.. no i jakoś tk sie oswoiłem... Edytowane 27 Grudnia 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Heh to pewnie masz teraz jakies spaczenie :) Moze zaczniesz pracowac w tartaku. Co do tego gosia.. ahh pomysly ma niezle, a wykonanie jeszcze lepsze. Jak patrze na te fotki to sie zastanawiam czy on to zrobil tymi narzedziami od podstaw czy przypadkiem nie zrobil jakiegos odlewu :P PIEKNE TO JEST. Ale wg mnie modding polega na zrobieniu, czegos z niczego (czyt. po malych kosztach) i zeby to jeszcze bylo ladne :P Edytowane 27 Grudnia 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 On nie to ze ma talent (bo pewnie ma) ale się zna poprostu na tej robocie, sprzet ma pierwsza klasa. Podziwiam faceta za cierpliwość itp, choć gdybym ja miał nieograniczony budzet to bym tez inaczej do kompa podszedł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ale wg mnie modding polega na zrobieniu, czegos z niczego (czyt. po malych kosztach) i zeby to jeszcze bylo ladneNie, no przeciez tak tez nie mozna podchodzic do tematu. To ze wydaje fortune, to nie ma znaczenia, popatrz na Orac3, przeciez ta buda musiala kosztowac majatek w produkcji (samo chromowanie elementow niemetalowych to sa straszne pieniadze, przynajmniej u mnie w miescinie). Obojetnie ile siana bys nie wydal - liczy sie efekt, a w tym przypadku efekt jest fantastyczny:) A co do strach przed flexem, to chodzi o to ze jak bylem mniejszy :P, to zaczalem sie bawic duzym, na tarcze 220 mm i przez przypadek go wlaczylem. Caly problem polega na tym, ze ten duzy flex opadl i oparl sie na tarczy, po czym zaczal jezdzic w kolko po warsztacie. Do dzisiaj sie tego narzedzia boje:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Hmm mnie zastanawia jedna rzecz czemu on moduje obudowe?? Z jego umiejetnosciami to ja bym sobie od podstaw zrobil wlasna a nie kupowal i przerabial ;p;p;p Pełen szacunek dla goscia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Czy ja wiem? Dla mnie robienie budy od zera to juz niejest modding. Szczegolnie skladanie bud z drewna, bo plexi jakos rozumiem. To juz jest konstruowanie, nie masz narzuconych z gory pewnych ograniczen. A prawdziwy modding to wg mnie dostosowywanie sie do posiadanego materialu, "przerabianie", a nie "budowanie". Co nie oznacza ze nie lubie zawiesic oka na obudowie typu "Full metal" Radka, czy Pelzakowy "Reaktor". Jednak, uwazam to bardziej za ciekawostke, i pokaz fantastycznych umiejetnosci konstruktorskich, niz "modding". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Heh to pewnie masz teraz jakies spaczenie :) Moze zaczniesz pracowac w tartaku.a już spaczenie od razu :D. Nie wiem czy w tartaku mająmiejsce dla elektronika-informatyka... prawdopodobnie powiedzą mi ze mam za wysokie kwalifikacje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Noo tera są duże wymagania do obsługi wajchy włączającej piły :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) mam 2 duuże ręce (avatar :twisted: ) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) mam 2 duuże ręce (avatar ):P i co z tego skoro glowa siakas takas mala? ;) wracajac do tematu, to ta obudowa jast wypas, ale mi sie ogolnie bardziej spodobal styl pracy i samego moda w tym: http://www.thebestcasescenario.com/forum/s...hread.php?t=550 Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) :) procesor też jest mniejszy od zasilacza a więcej potrafi :D albo laptop.. jest mały a też ile umi :D - miniaturyzacja sprzętu :twisted: :} przegląam tego moda co poakzałeś.. i razeczywiście.. koleś starannie przykłada się do pracy.. respect.. imho zrobił troche za małe dziurki na zasilaczu.. powietrze bedzei się cofać przez wiatrak... kable w rurkach szklanych? :D nice.. Najbardziej to mi się podoba szpachlowanie i to wycinanie plexi na wszystkie możliwe kształty :)... np jak pompkę umocował.. Ciekaw jestem kiedy my w polsce zaczniemy tak przykładać uwage do szczegółów :wink: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 podejrzewam ze nigdy na masowa skale. Oczywiscie poszczegolne jednostki juz tak robia, ale drobiazgowa dbalosc o szczegoly niestety nie jest nasza cecha narodowa. Ale, to tylko lepiej dla tych ktorzy o te szczegoly dbaja. W dobie szajsu na tony z Chin, manufaktura stanie sie ceniona baaaardzo wysoko, co jest szansa rozwoju dla grup takich jak moderzy, co juz jest zauwazalne. A co do moda, to ogladajac to wszystko, mysle ze i ja kiedys wezme sie za mooja bude, nie baczac na skutki. Ale to napewno nie dzisiaj i nie jutro :). No i pokochalem te oble ksztalty HP mega... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) A najlepsze jest to ze to jego 1 mod;D Help Me He's Crazy !!! hehehe Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Carl0s ten gościu co robi tego moda z twojego linku to on jest doświadczony w modowaniu takich samych obudów, ja widziałem już 3 mody tego typu obudów. I wszystkie są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 to wiem, ale wlasnie HP mega mi najbardziej przypadlo do gustu. buda jest po prostu sliczna, kazdy szczegol w niej jest przemyslany, wszystko ma swoje miejsce i nie ma nic ponad to co byc musi. A taki wlasnie styl ja preferuje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) a najlepsze jest to zdanie I would estimate it to be aruond $5 - 6000 maybe more? I would love to do this professionally. We'll see when this is all done :) ładnie, tyle kasy wydać na zmodowanie kompa :D w naszym kraju nierealne :( Edytowane 7 Stycznia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papkorn Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Powiedzcie mi czy on do tego wszystkiego używa blachy aluminiowej czy czegoś innego? Nie znam się zbytnio na metalach (niemetalach) a powoli chce się wziąć za swojego mooda i zbieram wszystkie przydatne informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 blacha alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) moj mod i tak jest najlepszy! Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Overclocked Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 [ot]nie wiem czy najlepszy, ale napewno na rowni z aparatem cyfrowym :P[/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 słabizna.. ja miałem nawet zapalanie na iskre śrubokrętem :D.. ostatnio jak manipulowałem śrubokretem po goldPinach od powerbutona to dotknałem jakiegoś saclalaka i iskry sie posypały :D.. ale mobo zyje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 na srubokret? ja odpalalem mobo odpalajac zasilacz ATX na zywo (na zwarcie do masy) bo cos sie stalo i na guzik power nie reagowala. ale to bylo dawno, jeszcze za czasow poczciwego 440LX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...