Skocz do zawartości
amoniak

moja hydraulika

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem taki beznadziejny wynalazek zwany webcam, w związku z tym zrobiłem kilka zdjęć mojej hydrauliki :D

Budę teraz maluję. Jak pomaluję to też pokażę zdjęcia. w związku z malowaniem wymontowałem WC. :?

Pomka i zbiornik

Kliknij aby powiększyć Dołączona grafika

blok wodny

Kliknij aby powiększyć Dołączona grafika Dołączona grafika

zapinka (do wykonania jeszcze raz bo badziewna)

Chłodnica (nagrzewnica samochodowa miedziana oplowa) ze znajomego szrotu za "uruchomienie internetu" dostałem gratis

Kliknij aby powiększyć html>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz płakać  :lol: to ja zapytam jakie masz na tym zestawie temperatury i ile Cię to wszystko kosztowało (tylko suma bo się przy dodawaniu mogę walnąć  :P )

Max temp po 4h grania w WRTC uzyskałem 31 stopni w poprzednim kompie z podobnym chłodzeniem było 35 stopni (było to latem) tem pokoju była o 5 stopni mniejsza

co do cen

Pompa Power Head 802 za 98 zł

Zbiornik 2,5 litra podobny jak na silicon Valley TESCO 12 zł

węże 15 mm średnica, 2 m długości za 6 zł

chlodnicę otrzymałem darmo naśzrocie od kolegi który ten szrot prowadzi :D ale jak byś chciał kupić to jakieś 70- 120 zł

wentylator za 45 zł (trafko z moich szpargałów :) chodzi na 100V kręci się powoli i bezgłośnie ale swoje robi

blok wykonałem z blachy miedzianej o grubożci 3 mm

miedź na blok i zapinkę z 12 zł

blok lutowany i uszczelniony jeszcze dla pewności EPIDIANEM (żywica epoXy) kanały w kształcie N powieżchna wewnętzna 10000 mm^2

Całość bezgłośna :D :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta sama pompke i zbiorniczek (tylko 1,7l). Amoniak powiedz, czym przykleiles to miedziane kolanko do wylotu pompki?

trudno powiedzieć że przykleiłem :D jest wsadzone na ścisk + uszczelniacz do szyb samochodowych pod uszczelkę (taki glut niebieski)

Zdejmij zwężkę z wlotu pompki - po co Ci ona? Tylko przeszkadza.

Już zdjąłem :D a czy przeszkadza :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...