Skocz do zawartości
war3

Czy Opłaca Się Wymienić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybacz ale to pytanie w stylu - czy wymienić Audi A3 na A4. Ktoś doradzi ci oczywiście byś lepiej pomyślał nad A6 ale z nieco słabszym wyposażeniem. Temat rzeka. A co konkretnie chcesz na 754? I skąd do cho[ciach]ry mamy wiedzieć ile masz dopłacic skoro nie piszesz co chcesz kupić. Ile dostaniesz za swój sprzęt to mniej więcej dowiesz się na allegro.

Jest przeklejony temat o zestawach. Poza tym jest temat o platformie AMD. Tam się rozejżyj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie nie opłaca się nawet za 100zł (bła - nawet za 50zł). Nic ci to nie da (no może oprócz portu PCI-E-czyli kolejnych wydatków na nową kartę graficzną :-).

Jeśli chcesz gruntownej modernizacji to masz do wyboru Socket 939 i Socket-T (LGA775). Na inne nie ma sensu, bo jedyne co z tego wyjdzie to KOSZTA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie da? No nie :D Jasne, że da. Chociażbym nawet włozył tam semprona to wzrost wydajności będzie. Pozatym nie ma za dużo płyt z PCI-E na s754 :>. Jak włozy AMD64 2800+ to poczuje skok spory, wiec nie wiem o czym mówisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie to chciałbym mieć 64bity :D a tak na serio, proca nie kręce, zależy mi na wydajności i stabilności. ramu mam aktualnie 2x512 MB hynix d43, więc styka. radeon 9800pro też styka. chieftes 360 df styknie. tylko pytanie jaki proc i jaka płyta. o ile będe miał wiekszą wydajność ?? np na a64 2800+ albo jakims sempronie? i jaka będzie roznica pomiędzy tymi procesorami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyte możesz wziąć Abita NF8 np (http://sklep.benchmark.pl/pelny_15468.html), albo MSI K8N Neo-FSR (http://sklep.benchmark.pl/pelny_13489.html), co do procka to polecam AMD64 2800+, a jak nie masz na niego kasy to Semprona z 64bit, tylko sprawdź ile cachu ma, bo niektore maja 128 L2, co jest wielką pomyłka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi