hamlet666 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 To straszne ale moj Photoshop CS2 dzisiaj zaczal się dziwnie zachowywac:/ rano siedzialem nad jednym projektem ktorego plik psd zajmowal 17MB rozdzialczosc 2000 cos na 1400 do tego okolo 30 layerow. Mam 512 MB ale nie zdziwilo mnie ze wolnej mam 5MB okolo. Potem zaczely sie problemy w stylu: za malo miejsca na dysku E: <tu mam windowsa XP... wiec postanowilem usunac Illustratora. Usunalem, kazal zrestartowac kompa ale pomyslalem ze to pozniej zrobie. Jak chcialem wlaczyc PSa napisal mi ze blad hardware i ze nie moze odczytac pliku ustawien kolorow...hmm to pewnie przez ilustatora. Restart i ok. uruchomil sie ale teraz bez uruchomienia zadnego programu mam 400-440 MB wolnej pamieci (FreeRAM XP 1.3) a jak uruchomie PSa to wartosc ta spada o 5 MB /1s w procesach patrze jak photoshop "tyje" do rozmiarow 300MB i nadal rosnie...czemu? co moge z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 To straszne ale moj Photoshop CS2 dzisiaj zaczal się dziwnie zachowywac:/ rano siedzialem nad jednym projektem ktorego plik psd zajmowal 17MB rozdzialczosc 2000 cos na 1400 do tego okolo 30 layerow. Mam 512 MB ale nie zdziwilo mnie ze wolnej mam 5MB okolo. Potem zaczely sie problemy w stylu: za malo miejsca na dysku E: <tu mam windowsa XP... wiec postanowilem usunac Illustratora. Usunalem, kazal zrestartowac kompa ale pomyslalem ze to pozniej zrobie. Jak chcialem wlaczyc PSa napisal mi ze blad hardware i ze nie moze odczytac pliku ustawien kolorow...hmm to pewnie przez ilustatora. Restart i ok. uruchomil sie ale teraz bez uruchomienia zadnego programu mam 400-440 MB wolnej pamieci (FreeRAM XP 1.3) a jak uruchomie PSa to wartosc ta spada o 5 MB /1s w procesach patrze jak photoshop "tyje" do rozmiarow 300MB i nadal rosnie...czemu? co moge z tym zrobic? - zwolnić miejsce na dysku - zdefragmentować dysk - wywalić niepotrzebne procesy/usługi - podkręcić ram/procesor - kupić więcej/szybszy ram - zmienić procesor - zmienić platformę - kupić szybszy dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ... co moge z tym zrobic? 1584858[/snapback] dokupic druga kostke 512mb ramu.. chyba ze kolejne zabezpieczenie antypirackie ;-) ew. mozna sprobowac poniesc wielkosc pliku wymiany do 1gb albo 1.5gb - tylko czy masz miejsce na to na dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 i to Cie dziwi? wielkość obrazka 2000x do tego 30 lajerów 0.0.. ja czesto przerabniam obrazki 1024x i mam conajzywj 10 lajerów i mi ramu brakuje :). Możesz także spróbować zmiejszyć wielkość historii w fotoszopie... to ona pożera Ci te gigantyczne ilości miejsca... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...