Crosis Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 TPSA sama przyśpiesza opcję 128 na 256 bez dodatkowych opłat. Promocja ta trwa do końca stycznia. W styczniu decydujesz czy przedłużasz umowę (podpisujesz aneks) na opcję 256, czy zostajesz przy 128. PS. Czy komuś z woj. kujawsko-pomorskiego już neo przyśpieszyła :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 O teraz juz wiem o co chodzi, dzieki Crosis poraz kolejny :wink: A co do neo, Mam niby te 320 Kb/s, ale neo sciaga tak samo jak zawsze czyli te 13 - 17 kb/s, czasami wskoczy do 29 -35 ale naprawde rzadko :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A ja poszłem to Telepunktu i zrobiłem migrację na 256 po cenie 128 na okres 12 miesięcy ;) A dlaczego? Ano dlatego bo jak Was spytają w styczniu czy Wam się podoba nowa opcja to będziecie płacić jak za 256 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A dlaczego? Ano dlatego bo jak Was spytają w styczniu czy Wam się podoba nowa opcja to będziecie płacić jak za 256 ;) 1623246[/snapback] Czas trwania promocji Promocja trwa od 5 sierpnia 2005 r. do 31 stycznia 2006 r. Ze strony TPSy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ludkowie zawsze można migrować wyżej a podobno w przyszlym roku 1 mb ma jeszcze bardziej stanieć ,tak wiec nawet jak podpiszesz na dwa lata i robisz migracje to masz umowe znowu narok ,tak mysle :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Podpisałem aneks, 128->512 na dwa lata. Niby miało od 1 września działać, tymczasem się 2 września zaczął i ciągle 128. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Przykre...TPSA teraz jest zawalona migracjami...najpierw robi jakieś promocje a potem sie z nich nie wywiazuje :/ Pozostaje wam cierpliwie czekac...nic nie poradzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Przykre...TPSA teraz jest zawalona migracjami...najpierw robi jakieś promocje a potem sie z nich nie wywiazuje :/ Pozostaje wam cierpliwie czekac...nic nie poradzicie. 1629241[/snapback] No niestety :huh:. Pamietam jak byla promocja na neo128, to byla taka sytuacja jak teraz, gdy bylem w telepunkcie, to mi powiedziano, ze za miesiac od zamowienia otrzymam dopiero modem :blink:, a potem jeszcze 2 tygodnie czekania na kofiguracje polaczenia :angry:, ale co bym zrobil bez znajomych w TP :wink:. Mojej kuzynki maz, pracowal w telepunkcie miesiac, i mowi, ze takiego balaganu jeszcze nie widzial. Sami nie wiedzieli, o co chodzi, a jak sie spytal gdzie to albo tamto dac, to kierownik nie wiedzial. :blink: Maja taki balagan, ze moze ktos sie skusi na zalozenie nowej telekomunikacji :wink:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Sam pracuje na infolini i rzeczywiście bałagan jest...ale wierzcie mi ze i tak TPSA daje rade majac tylu klientow :] A co do przygotowania lini to jest 10 dni roboczych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Dzisiaj rano mi neo OFF, no to dzwonilem pod 0800, to mi koles powiedzial, iz od 01:00 w nocy trwa konfiguracja portow i cos jeszcze, i ze powiino juz byc rano ok, no to do 12 nie mialem neta :blink: :angry:. Co do migracji, to mi powiedzial, ze wszyscy do 1 pazdziernika beda mieli juz DONE... Takze troszke poczekamy jeszcze :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Nie konfiguracja portów :) Po prostu awaria ogolnopolska :) W nocy ktos cos robil i spieprzył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Nie konfiguracja portów :) Po prostu awaria ogolnopolska :) W nocy ktos cos robil i spieprzył :) 1632383[/snapback] No bo to w koncu TP, nie, to jak sie dziwic, ze byla awaria :wink:. Co do neo to troche dziwna u mnie ta migracja bo najpierw w sierpniu co drugi dzien bylo 320 Kb/s, a na next day 128 :wink:. Ale teraz juz od 3 dni mam 320 Kb/s to nawet pingi w cod'zie sie polepszyly :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Ja juz jakos kilka dni moge 'cieszyc się' 256kbps... A co do zamentu to potwierdzam... Jak powiedziałem ojcu aby aneks na te 256 podpisał, wybrał sie do telepunktu a tam się cos nie mogło się im załadować i aneks nie podpisany... Zachodze do domu patrze a tu sciąganie 30kilo... nie wiedziałem co jest dopuki nie sprawdziłem na routerze ze połaczenie jest szybsze... Miło sie zaskoczyłem... Szkoda ze limit został.. no cóż nie mozna mieć wszystkiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek83 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) :mur: Skoro doszliśmy do wniosku, że neozdrada to cyrograf, to po co podpisywać aneks? Ja nie bedę dopłacał do tego biznesu. A swoją drogą mi dopiero dziś neo przyśpieszylo! Trochę się zdziwiłem, bo cały dzień próbowalem wycisnąć max prędkość! I wiecie co? I się nie da! Żeby to sprawdzić zacząłem ściągać różne pliki. I na początku (pierwsza sekunda) widoczna była prędkość 32 KB/s, ale już w drugiej sekundzie ściągania zwolniło aż osiągneło 16KB/s i tak już zostało do końca we wszystkich przypadkach! Nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi wyjaśni? Edytowane 6 Września 2005 przez Arek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 do 2 dni skalibrują ci łącze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 hmm jak dobrze sie doczytalem przy przedluzaniu umowy teraz daja 320kbps za free ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek83 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 do 2 dni skalibrują ci łącze!! 1635881[/snapback] Dzięki Morbider! Mam nadzieję, że tak będzie. Jak zobacze różnicze napewno was poinformuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 hmm jak dobrze sie doczytalem przy przedluzaniu umowy teraz daja 320kbps za free ?:> 1635889[/snapback] <brawo> ;] jezeli jestes uzytkownikiem opcji 128, podpisujesz aneks migracji do 256 po starej cenie, 71,98zł :> Natomiast jesli wiązesz sie dopiero z neo, biorąc opcje 256, placisz jakieś tam kilka zlociszy wiecej, co lekko nie opłacalne jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitmal Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Nawet jeśli przyspieszą co stanie sie najprawdopodobniej pod koniec terminu który wstepnie określili na koniec listopada to i tak jest to nic w poruwnaniu z tym co jest dostepne dla nowych klientów za to sianko <_< .Szczęscie mają że nic innego nie jest dostepne w mojej okolicy bo już dawno bym z tego zrezygnował.I jeśli sytuacja sie nie zmieni to nie podpisuje żadnego aneksu na 256 tylko rezygnacja i od nowa 12 miecha tym razem z 512 jesli nadal bedzie w takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 @Arek83 jak masz napisane 320kbps a sciagasz dane ze stara predkoscia predkoscia to zadzwon do tp i powiedz im o tym. Musza Ci na loginie ustawic nowa predkosc...bo na porcie juz chyba jest z tego co widac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaydeg Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 byłem w tp ale nie podpisałem aneksu bo babka powiedziała że jej kompy zdechły w całym telepunkcie, ale odpisała do mnie numer powiedziała że to załatwi a aneks mi przyjdzie pocztą i mam go odesłać podpisany czekam juz drugi dzień i nic chyba sobie jutro do nich zadzwonię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Ja bym wolal na Waszym miejscu poczekac az do konca promocji, czyli gdzies tak w polowie stycznia i wtedy podpisac, bo i tak przez ten czas bedziecie mieli 320 Kb/s, a placicie stary abonament. Tak to chyba jest nie? Czy ja jestem w bledzie :wink:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Jak podpiszecie aneks na 256 to do lutego placicie jak za 128...to chyba oczywiste :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Jak podpiszecie aneks na 256 to do lutego placicie jak za 128...to chyba oczywiste :P 1638316[/snapback] Aha, czyli jak podpisze, czy nie podpisze to to samo :wink:. Bo i tak do stycznia mam jak nie podpisze i abonament taki sam, a jak podpisze teraz to, i tak taki sam jak bym nie podpisal :D. Czyli na to samo wychodzi czyz nie :wink:? Edytowane 8 Września 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Nie...nie to samo, bo jak podpiszesz teraz to od 1 paxdziernika masz szybsze neo :) A jak nie podpiszesz to najszybciej bedziesz miał 1 grudnia ;) (prawdopodobnie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Nie...nie to samo, bo jak podpiszesz teraz to od 1 paxdziernika masz szybsze neo :) A jak nie podpiszesz to najszybciej bedziesz miał 1 grudnia ;) (prawdopodobnie) :) 1639673[/snapback] Hehe, dzwonilem do TP Neo to gostek powiedzial, ze nigdzie nie mam isc, bo wszytkim przyspieszaja :wink:. Czyli jedno wielkie zamieszanie, klient z klientem sie kluci a TP sama nie wie czemu :wink: :D. EDIT: Kurde za duzo na raz chce napisac :?. Znowu zapomnialem napisac to co najwazniejsze :wink:. A wiec: Koles powiedzial, ze nie mam isc, bo wszystkim przyspiesza do 1 pazdziernika, no i wlasnie ja od jakiegos tygodnia caly czas mam 30 kb/s :P :blink:. Czyli gostek jednak mial racje, takze nie wiem :unsure:. Edytowane 9 Września 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Hehe, dzwonilem do TP Neo to gostek powiedzial, ze nigdzie nie mam isc, bo wszytkim przyspieszaja :wink:. Czyli jedno wielkie zamieszanie, klient z klientem sie kluci a TP sama nie wie czemu :wink: :D. 1639826[/snapback] :mur: TPSA przyśpiesza wszystkim, którzy mają Neo 128. Przyśpieszą od października. W grudniu wszyscy mają mieć już opcję 256. Do końca stycznia można się zdecydować na podpisanie lub nie podpisywanie tego aneksu do umowy. Za rok, kiedy skończą się już wszystkie umowy promocyjne, jestem przekonany, iż opcji 128 już nie będzie. Najniższa z możliwych do wyboru będzie właśnie 256. Chyba że TPSA przemyśli sprawę i będą nowe opcje na mniejszych prędkościach za rozsądną cenę albo będzie powoli zwiększała szybkość i jednocześnie abonament za Neo. Inaczej mówiąc można spodziewać się zwiększania cen (chyba że stanie się coś dobrego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Takie male wyjasnienie: Nawet jesli modem sie wam synchronizuje na 320 to wcale nie musicie sciagac jak dla opcji 256. Kalibracja lacza? Pierwsze slysze. Po prostu najpierw przekonfiguruja port czyli macie synchro na 256 ale synchro macie nawet jak nie jestescie zalogowani. Bo na loginie jest drugi szlaban. Wiec jak przekonf port, to jeszcze trzeba chwile poczekac az na loginie puszcza. A ze migracji nie ma od sierpnia? Hehe nie jestes jedyny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek83 Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jeżeli ktoś pamieta mój problem, to streszczę pokrótce. łacząc się z netem mam 320Kb/s, ale ściągam po starej prędkości. Cierpliwie odczekałem 3 dni! Dziś zacząłem maraton telefonów do TP >> pomoc techniczna. I powiem, że każdy mówił coś innego. W końcu trafilem na konkretnego rozmówcę, od którego dowiedziałem się, że muszę czekać..;/ :mur: Tylko nikt nie wie ile;/ Tylu ilu bylo rozmowców, tyle też przypuszczalnych dat. Za co ich nie obwiniam, bo robią swoje. Jedno jest pewne, że teraz nie podpiszę aneksu, bo wolę poczkać do stycznia i dlużej sie cieszyć neo po tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Witam, Mam neo 128 i dzisiaj wieczorem zauważyłem coś dziwnego - miałem włączone eMule jednak musiałem sprawdzic poczte. Ździwił mnie bardzo fakt że strony szybko się otwieraj :blink: postanowiłem sprawdzić więc transfery w eMule upload miałem normalny ok 8;9Kb/s a download dochodził do 30KB/s!! B) Sprawdziłem na neostrda.pl nic się nie zmieniła 128 kbps :blink: Czy wzwiązku z tym mam neo 256 czy to tylko jakas chwilowa pomyłka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...