Skocz do zawartości
Raf1974

Przyspieszenie Neostardy 128 Do 256

Rekomendowane odpowiedzi

TPSA sama przyśpiesza opcję 128 na 256 bez dodatkowych opłat. Promocja ta trwa do końca stycznia. W styczniu decydujesz czy przedłużasz umowę (podpisujesz aneks) na opcję 256, czy zostajesz przy 128.

PS. Czy komuś z woj. kujawsko-pomorskiego już neo przyśpieszyła :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poszłem to Telepunktu i zrobiłem migrację na 256 po cenie 128 na okres 12 miesięcy ;) A dlaczego? Ano dlatego bo jak Was spytają w styczniu czy Wam się podoba nowa opcja to będziecie płacić jak za 256 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykre...TPSA teraz jest zawalona migracjami...najpierw robi jakieś promocje a potem sie z nich nie wywiazuje :/ Pozostaje wam cierpliwie czekac...nic nie poradzicie.

1629241[/snapback]

No niestety :huh:. Pamietam jak byla promocja na neo128, to byla taka sytuacja jak teraz, gdy bylem w telepunkcie, to mi powiedziano, ze za miesiac od zamowienia otrzymam dopiero modem :blink:, a potem jeszcze 2 tygodnie czekania na kofiguracje polaczenia :angry:, ale co bym zrobil bez znajomych w TP :wink:.

Mojej kuzynki maz, pracowal w telepunkcie miesiac, i mowi, ze takiego balaganu jeszcze nie widzial. Sami nie wiedzieli, o co chodzi, a jak sie spytal gdzie to albo tamto dac, to kierownik nie wiedzial. :blink: Maja taki balagan, ze moze ktos sie skusi na zalozenie nowej telekomunikacji :wink:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rano mi neo OFF, no to dzwonilem pod 0800, to mi koles powiedzial, iz od 01:00 w nocy trwa konfiguracja portow i cos jeszcze, i ze powiino juz byc rano ok, no to do 12 nie mialem neta :blink: :angry:.

Co do migracji, to mi powiedzial, ze wszyscy do 1 pazdziernika beda mieli juz DONE... Takze troszke poczekamy jeszcze :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie konfiguracja portów :) Po prostu awaria ogolnopolska :)

W nocy ktos cos robil i spieprzył :)

1632383[/snapback]

No bo to w koncu TP, nie, to jak sie dziwic, ze byla awaria :wink:.

Co do neo to troche dziwna u mnie ta migracja bo najpierw w sierpniu co drugi dzien bylo 320 Kb/s, a na next day 128 :wink:. Ale teraz juz od 3 dni mam 320 Kb/s to nawet pingi w cod'zie sie polepszyly :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz jakos kilka dni moge 'cieszyc się' 256kbps... A co do zamentu to potwierdzam... Jak powiedziałem ojcu aby aneks na te 256 podpisał, wybrał sie do telepunktu a tam się cos nie mogło się im załadować i aneks nie podpisany... Zachodze do domu patrze a tu sciąganie 30kilo... nie wiedziałem co jest dopuki nie sprawdziłem na routerze ze połaczenie jest szybsze... Miło sie zaskoczyłem... Szkoda ze limit został.. no cóż nie mozna mieć wszystkiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:

Skoro doszliśmy do wniosku, że neozdrada to cyrograf, to po co podpisywać aneks?

Ja nie bedę dopłacał do tego biznesu.

A swoją drogą mi dopiero dziś neo przyśpieszylo!

Trochę się zdziwiłem, bo cały dzień próbowalem wycisnąć max prędkość! I wiecie co? I się nie da!

Żeby to sprawdzić zacząłem ściągać różne pliki.

I na początku (pierwsza sekunda) widoczna była prędkość 32 KB/s, ale już w drugiej sekundzie ściągania zwolniło aż osiągneło 16KB/s i tak już zostało do końca we wszystkich przypadkach!

Nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi wyjaśni?

Dołączona grafika

Edytowane przez Arek83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak dobrze sie doczytalem przy przedluzaniu umowy teraz daja 320kbps za free ?:>

1635889[/snapback]

<brawo> ;] jezeli jestes uzytkownikiem opcji 128, podpisujesz aneks migracji do 256 po starej cenie, 71,98zł :> Natomiast jesli wiązesz sie dopiero z neo, biorąc opcje 256, placisz jakieś tam kilka zlociszy wiecej, co lekko nie opłacalne jest :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli przyspieszą co stanie sie najprawdopodobniej pod koniec terminu który wstepnie określili na koniec listopada to i tak jest to nic w poruwnaniu z tym co jest dostepne dla nowych klientów za to sianko <_< .Szczęscie mają że nic innego nie jest dostepne w mojej okolicy bo już dawno bym z tego zrezygnował.I jeśli sytuacja sie nie zmieni to nie podpisuje żadnego aneksu na 256 tylko rezygnacja i od nowa 12 miecha tym razem z 512 jesli nadal bedzie w takiej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem w tp ale nie podpisałem aneksu bo babka powiedziała że jej kompy zdechły w całym telepunkcie, ale odpisała do mnie numer powiedziała że to załatwi a aneks mi przyjdzie pocztą i mam go odesłać podpisany czekam juz drugi dzień i nic chyba sobie jutro do nich zadzwonię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wolal na Waszym miejscu poczekac az do konca promocji, czyli gdzies tak w polowie stycznia i wtedy podpisac, bo i tak przez ten czas bedziecie mieli 320 Kb/s, a placicie stary abonament. Tak to chyba jest nie? Czy ja jestem w bledzie :wink:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podpiszecie aneks na 256 to do lutego placicie jak za 128...to chyba oczywiste :P

1638316[/snapback]

Aha, czyli jak podpisze, czy nie podpisze to to samo :wink:. Bo i tak do stycznia mam jak nie podpisze i abonament taki sam, a jak podpisze teraz to, i tak taki sam jak bym nie podpisal :D. Czyli na to samo wychodzi czyz nie :wink:?

Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie...nie to samo, bo jak podpiszesz teraz to od 1 paxdziernika masz szybsze neo :) A jak nie podpiszesz to najszybciej bedziesz miał 1 grudnia ;) (prawdopodobnie) :)

1639673[/snapback]

Hehe, dzwonilem do TP Neo to gostek powiedzial, ze nigdzie nie mam isc, bo wszytkim przyspieszaja :wink:. Czyli jedno wielkie zamieszanie, klient z klientem sie kluci a TP sama nie wie czemu :wink: :D.

EDIT:

Kurde za duzo na raz chce napisac :?. Znowu zapomnialem napisac to co najwazniejsze :wink:.

A wiec: Koles powiedzial, ze nie mam isc, bo wszystkim przyspiesza do 1 pazdziernika, no i wlasnie ja od jakiegos tygodnia caly czas mam 30 kb/s :P :blink:. Czyli gostek jednak mial racje, takze nie wiem :unsure:.

Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, dzwonilem do TP Neo to gostek powiedzial, ze nigdzie nie mam isc, bo wszytkim przyspieszaja :wink:. Czyli jedno wielkie zamieszanie, klient z klientem sie kluci a TP sama nie wie czemu :wink: :D.

1639826[/snapback]

:mur:

TPSA przyśpiesza wszystkim, którzy mają Neo 128. Przyśpieszą od października. W grudniu wszyscy mają mieć już opcję 256. Do końca stycznia można się zdecydować na podpisanie lub nie podpisywanie tego aneksu do umowy.

Za rok, kiedy skończą się już wszystkie umowy promocyjne, jestem przekonany, iż opcji 128 już nie będzie. Najniższa z możliwych do wyboru będzie właśnie 256. Chyba że TPSA przemyśli sprawę i będą nowe opcje na mniejszych prędkościach za rozsądną cenę albo będzie powoli zwiększała szybkość i jednocześnie abonament za Neo. Inaczej mówiąc można spodziewać się zwiększania cen (chyba że stanie się coś dobrego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male wyjasnienie: Nawet jesli modem sie wam synchronizuje na 320 to wcale nie musicie sciagac jak dla opcji 256. Kalibracja lacza? Pierwsze slysze. Po prostu najpierw przekonfiguruja port czyli macie synchro na 256 ale synchro macie nawet jak nie jestescie zalogowani. Bo na loginie jest drugi szlaban. Wiec jak przekonf port, to jeszcze trzeba chwile poczekac az na loginie puszcza. A ze migracji nie ma od sierpnia? Hehe nie jestes jedyny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktoś pamieta mój problem, to streszczę pokrótce.

łacząc się z netem mam 320Kb/s, ale ściągam po starej prędkości.

Cierpliwie odczekałem 3 dni!

Dziś zacząłem maraton telefonów do TP >> pomoc techniczna. I powiem, że każdy mówił coś innego.

W końcu trafilem na konkretnego rozmówcę, od którego dowiedziałem się, że muszę czekać..;/ :mur: Tylko nikt nie wie ile;/ Tylu ilu bylo rozmowców, tyle też przypuszczalnych dat. Za co ich nie obwiniam, bo robią swoje.

Jedno jest pewne, że teraz nie podpiszę aneksu, bo wolę poczkać do stycznia i dlużej sie cieszyć neo po tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam neo 128 i dzisiaj wieczorem zauważyłem coś dziwnego - miałem włączone eMule jednak musiałem sprawdzic poczte. Ździwił mnie bardzo fakt że strony szybko się otwieraj :blink: postanowiłem sprawdzić więc transfery w eMule upload miałem normalny ok 8;9Kb/s a download dochodził do 30KB/s!! B) Sprawdziłem na neostrda.pl nic się nie zmieniła 128 kbps :blink:

Czy wzwiązku z tym mam neo 256 czy to tylko jakas chwilowa pomyłka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi