Gość bobikon Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam ! Zastanawiam się nad zakupem procesora, jednak nie wiem, co wybrać. Waham się pomiędzy: Intel Pentium D 830 (S775) 3.00 GHz (2x1MB cache) Intel Pentium 4 640 (S775) 3.20 GHz HT (2MB cache) Intel Pentium 4 550J (S775) 3.40 GHz HT (Prescott) Co z tej trójki wybrać ?? Pozdrawiam bobikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Pentium D chyba najlepszy z nich jest:) tylko zalezy jeszcze do czego ma byc komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Fakt nasjlepiej powiedz do czego będziesz używał kompa. Najlepszy wybór to raczej Pentium D, ale jest on zarazem najdroższy. Kupując Pentium 640 będziesz miał 64 bity i wydajność prawie taką samą jak od 550j. Jak masz kasę to lepiej bierz dwurdzeniowego D. Moim zdaniem 640 jest nie opłacalny, bo płacisz prawie tyle samo jak za D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 moim zdaniem to malo istotne dla sprawy do czego autor bedzie uzywal kompa bo kazdy z tych pentiumow to bardzo wydajny sprzet i spokojnie sobie poradzi wlasciwie ze wszystkim :D no a wiadomo ze najlepszym i najbardziej przyszlosciowym jest pentium D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgadza się, ale czy jest duża różnica ? Czy na forum jest ktoś kto używa jakiś 64bitowy P4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Ja używam P4 640 i jestem bardzo zadowolony. Na Twoim miejscu bym brał D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dual Core :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgadza się, ale czy jest duża różnica ? Czy na forum jest ktoś kto używa jakiś 64bitowy P4 ? 1586338[/snapback] np ja :D i tez jestm zadowolony - tzn z instrukcji 64bitowych nie kozystałem ale na pewno bede ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trialman Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) A jaka płyte najlepiej wybrac do procesorow PentiumD? Tak w graniocach ok 600zl... P.S. Polecam bardziej TEN sklep - kupowalem i sa calkiem ok. Do tego cena jakby lepsza... ;) Pozdrawiam! trial. Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez trialman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laguna.seca Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 też mam pytanie o płytę dokładnie to dla pentium D 820 - do 800 zł. do podkręcania najlepsza i do aplikacji graficznych, dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Ciężko będzie znaleźć dobrą płytę z i955X za 800PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Nie ten dział. Przeniesione. % dodany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...