Skocz do zawartości
Steeler

Dobra karta telewizyjna, glownie do filmow...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 22" monitor i chcialbym ogladac TV na kompie. Szukam jakies dobrej karty (nie zadrogiej, taniej). Nie musi miec pilota, ale chyba wszystkie maja. To by bylo na tyle.

P.S. I proponujcie w miare nowoczesne modele... Musi miec sterowniki do XP.

Dzieki! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiałem ostatni nad zakupem karty TV. Mi bardziej by chodziło o dobrą jakość nagrywania na dysk. I żebym mógł ustawić o której ma się włączyć nagrywanie.

Sorry że się wbijam na Twojego topica ale nie chcę zaśmiecać forum. A poza tym modemowcy mają lepjej. Ja też jestem modemowiec :evil: Bo TEPSA tak się streszcza z tym SDI że mam ich dość.

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje FlyVideo 3000 za 175 zl z pilotem, Mialem okazje ostatnio sie tym pobawic, bardzo szybko wyszukuje programy w porownaniu do mojej leciwej FlyVideo 98

Chodzi pod XP i w sterach jest odrazu Sheduler do ustawiania nagrywania,

Przechwytuje bez problemu w 640x480 25 fps odrazu z kompresja do MPG

Nie wiem jak przy wiekszych rozdzielczosciach ale mysle ze tyle to i tak duzo.

No i poza tym ma dzwiek Nicam Stereo i A2 Stereo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Ja posiadam karte FlyVideo 3000 i jestem zaqchwycony. Programy znajduje szybko. Jakosc jest rowniez bardzo dobra. Ja jej uzywam glowni do zgrywania filmow z kamery na pc i jest suuuper. Ma wszystkie programiki, radio, NICAM, pilot. Maxymalnie mozna zgrac w rzdzielczosci 756x540 czy jakos tak, wiec jest to jakosc lepsza niz na SUPER VCD. Naprawde dobry produkt i co najwazniejsze wersja z radiem okolo 200zl a bez radyjka jakies 180zeta :D:D czy to nie wspaniale ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(powtarzam się ;) drugi taki sam post)

Ja poleciłbym to:

KWorld MpegTV Station NICAM

KW-PHILIPS 7134RF-PRO

teletext / radio FM / MPEG / stereo NICAM / pilot

NASTĘPCA modelu KW-LTV878FBKMN, który został zwycięzcą rankingu

PC WORLD KOMPUTER nr 5/2002 i CHIP nr 8/2002 w kategorii Ekono.

Link: http://www.kworld.pronox.com/kworld.htm

Opisu możliwości (cytat):

"Tuner TV KWORLD zbudowany w oparciu o chipset PHILIPS 7134, współpracuje z systemami MS Windows 95, 98, ME, NT 4.0., 2000 oraz XP.

Jest to pierwszy na świecie układ integrujący funkcje przetwarzania obrazu jak i dźwięku NICAM, A2. Więcej szegółów na stronie producenta: www.semiconductors.philips.com

Tuner KWORLD umożliwia równoczesny podgląd 16 kanałów TV. Posiadają także funkcję skanowania, która umożliwia wyświetlenie do 100 okienek wielkości 160 x 120 z tego samego źródła.

Tunery KWORLD serii PRO umożliwiają kompresję sekwencji video w czasie rzeczywistym i zapis w formacie MPEGI/II. Pozwala to na faktyczne wykorzystanie karty TV jako magnetowidu.

Stereofoniczny tuner radiowy pozwala na zaprogramowanie wybranych stacji oraz zgrywanie audycji w formacie WAV. Dołączona antena radiowa zapewnia czysty odbiór sygnału.

Dołączony pilot pozwala nie tylko sterować wszystkimi funkcjami tunera, a również wyłączenie komputera. "

Dodam, że jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż modelu i filmy z TV zgrywają się idealnie. No i jeszcze funkcja time-shifting... :D (przykład: mam biegunkę, a leci taki film, że strach opuścić choćby 3 minutki... jeden przycisk, spokojnie do WC, powrót do kompa, znowu przycisk i... nie straciliśmy nawet sekundy! 8) )

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...