Steeler Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Mam 22" monitor i chcialbym ogladac TV na kompie. Szukam jakies dobrej karty (nie zadrogiej, taniej). Nie musi miec pilota, ale chyba wszystkie maja. To by bylo na tyle. P.S. I proponujcie w miare nowoczesne modele... Musi miec sterowniki do XP. Dzieki! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja miałęm AverMadia Capture i mi bardzo się podobała.Stery do xp też są.Tylko że jest troszke droga - granica 300 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Też się zastanawiałem ostatni nad zakupem karty TV. Mi bardziej by chodziło o dobrą jakość nagrywania na dysk. I żebym mógł ustawić o której ma się włączyć nagrywanie. Sorry że się wbijam na Twojego topica ale nie chcę zaśmiecać forum. A poza tym modemowcy mają lepjej. Ja też jestem modemowiec :evil: Bo TEPSA tak się streszcza z tym SDI że mam ich dość. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Proponuje FlyVideo 3000 za 175 zl z pilotem, Mialem okazje ostatnio sie tym pobawic, bardzo szybko wyszukuje programy w porownaniu do mojej leciwej FlyVideo 98 Chodzi pod XP i w sterach jest odrazu Sheduler do ustawiania nagrywania, Przechwytuje bez problemu w 640x480 25 fps odrazu z kompresja do MPG Nie wiem jak przy wiekszych rozdzielczosciach ale mysle ze tyle to i tak duzo. No i poza tym ma dzwiek Nicam Stereo i A2 Stereo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Do ogladania TV to AverMedia Capture za 260, a do zgrywania do MPG to KWorld MPEG (costam) za tez ~260 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dokładnie. Ja posiadam karte FlyVideo 3000 i jestem zaqchwycony. Programy znajduje szybko. Jakosc jest rowniez bardzo dobra. Ja jej uzywam glowni do zgrywania filmow z kamery na pc i jest suuuper. Ma wszystkie programiki, radio, NICAM, pilot. Maxymalnie mozna zgrac w rzdzielczosci 756x540 czy jakos tak, wiec jest to jakosc lepsza niz na SUPER VCD. Naprawde dobry produkt i co najwazniejsze wersja z radiem okolo 200zl a bez radyjka jakies 180zeta :D:D czy to nie wspaniale ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 (powtarzam się ;) drugi taki sam post) Ja poleciłbym to: KWorld MpegTV Station NICAM KW-PHILIPS 7134RF-PRO teletext / radio FM / MPEG / stereo NICAM / pilot NASTĘPCA modelu KW-LTV878FBKMN, który został zwycięzcą rankingu PC WORLD KOMPUTER nr 5/2002 i CHIP nr 8/2002 w kategorii Ekono. Link: http://www.kworld.pronox.com/kworld.htm Opisu możliwości (cytat): "Tuner TV KWORLD zbudowany w oparciu o chipset PHILIPS 7134, współpracuje z systemami MS Windows 95, 98, ME, NT 4.0., 2000 oraz XP. Jest to pierwszy na świecie układ integrujący funkcje przetwarzania obrazu jak i dźwięku NICAM, A2. Więcej szegółów na stronie producenta: www.semiconductors.philips.com Tuner KWORLD umożliwia równoczesny podgląd 16 kanałów TV. Posiadają także funkcję skanowania, która umożliwia wyświetlenie do 100 okienek wielkości 160 x 120 z tego samego źródła. Tunery KWORLD serii PRO umożliwiają kompresję sekwencji video w czasie rzeczywistym i zapis w formacie MPEGI/II. Pozwala to na faktyczne wykorzystanie karty TV jako magnetowidu. Stereofoniczny tuner radiowy pozwala na zaprogramowanie wybranych stacji oraz zgrywanie audycji w formacie WAV. Dołączona antena radiowa zapewnia czysty odbiór sygnału. Dołączony pilot pozwala nie tylko sterować wszystkimi funkcjami tunera, a również wyłączenie komputera. " Dodam, że jestem szczęśliwym posiadaczem tegoż modelu i filmy z TV zgrywają się idealnie. No i jeszcze funkcja time-shifting... :D (przykład: mam biegunkę, a leci taki film, że strach opuścić choćby 3 minutki... jeden przycisk, spokojnie do WC, powrót do kompa, znowu przycisk i... nie straciliśmy nawet sekundy! 8) ) Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...