danrok Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Od jakiegoś czasu widze, że forum jest przenoszone, wiecie może kiedy będzie w końcu przeniesione na ten nowy serwer? :) Pozatym, coś się dzieje z tym forum. Jak się włączy na nowo przeglądarke to trzeba się logowac znowu :cry:, ale ten temat widziałem już inni poruszali. Dzisiaj znowu coś się zmieniło i w ogóle nie widze nieprzeczytanych wątków a od ostatniej wizyty się potworzyły nowe. Wszystkie mam oznaczone jako przeczytane, wie ktos kiedy to będzie naprawione? Mam nadzieje, że szybko forum zostanie przeniesione i sytuacja się ustabilizuje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jak forum stanie na nowym serwie to sie ponaprawia usterki - a przynajmniej slyszalem takie pogloski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Chyba logiczne... ;] Jak sie skończą przenosiny to wszystko bedzie okey ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Heh, no to to też wiem :D. Kiedy jest planowane zakonczenie prac?:) EDIT: @und3r: zaktualizuj sobie linka w sigu :) Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 .... EDIT: @und3r: zaktualizuj sobie linka w sigu :) 1586131[/snapback] Przecież jak forum powróci do "normalności" link będzie działał. Po co wykonywać bezproduktywne czynności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) No nie wiem, wygląda na to, ze to troche potrwa, a link na dobrą rzecz nie działa teraz. Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Alez dziala, wystarczy podmienic poczatek na to, co masz w pasku adresowym przegladarki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Oj przestan nazekac chlopie... Wogole nie rozumiem po co zalozyles ten topic. Wyraznie zostalo powiedziane, ze trzeba poczekac jakis czas. Wszyscy jakos moga przezyc, a Ty nie? Nierozumiem Cie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Fajnie jest miec swoj wlasny topic. :] A jezeli chodzi o przenoszenie, to chyba oczywistym jest ze troszke to trwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 @Sikor: Choćby po to, żeby zoptymalizować linki wewnątrzforumowe do kompatybilności z różnymi nazwami serwerów (lol! ale zabrzmiało :lol:). Przykład: stary link link z IP link niezależny od adresu Jedynym minusem jest otwieranie w tym samym oknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 @MareCeK Eee tam, najważniesze rzeczy działają. A po całkowitej przerzutce forum trzebaby wszystko odkręcić. Są w tej chwili ważniejsze czynności do wykonania. Wszyscy mają podobnie, nie ma o co kruszyć kopii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 generalnie to właśnie został przestawiony adres gdyż ilość requestów do starego serwera spadła do wartości marginalnej więc można założyć że po 32 godzinach wszyscy widzą już nowe serwery utrzymujące naszą domene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Troche nie rozumiem wypowiedzi marco.. Przenosiny skonczone, czy tylko adres podpięty? Jesli to pierwsze, to ja dalej mam problemy z zapamietywaniem logowania itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 przenosiny samego forum były zakończone już ponad tydzień temu. Problem był w tym że dopiero wczoraj w godzinach wczesno-porannych nasz ukochany skarb narodowy w postaci "Naukowej i Akademickiej" Sieci Komputerowej (cudzysłów zamierzony) raczył zrealizować dyspozycje zmiany serwerów DNS obsługujących naszą domene (bo niestety w 21 wieku nadal ta wspaniała komputerowa instytucja działa na zasadzie wyślij Pan faks/polecony). Ze względu na długi czas propagacji zmian jeszcze do dziś zdecydowałem się pozostawić jako główny adres ten w formie numerycznej więc każdorazowo po wejściu na forum.purepc.pl następowało przekierowanie a przez to zagubienie ciasteczek. Natomiast od 2-3 godzin powinno być wszystko już ok pod warunkiem że napewno w Waszych serwerach DNS jest nowy adres IP dla forum.purepc.pl. W razie problemów prosze o skasowanie ciastek dla domeny tweak.pl, forum.purepc.pl oraz 217.172.39.213 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Rzeczywiscie, juz jest w porzadku. Dzieki za wyjasnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Przenosiny forum zakończone, kilka zmian jeszcze nastąpi na forum lecz będą one nie widoczne dla was. Ważne, że już wszystko na dzień dzisiejszy zdziała jak należy. Temat nie wiadomo po co założony jak w 3 innych poruszany był ten temat. To tyle z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 co do zmian :arrow: uchylicie rombka tajemnicy czy tylko gora wie o co chodzi? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 generalnie to właśnie został przestawiony adres gdyż ilość requestów do starego serwera spadła do wartości marginalnej więc można założyć że po 32 godzinach wszyscy widzą już nowe serwery utrzymujące naszą domene 1586735[/snapback] błędne załozenie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 defacto nie mieliśmy wyboru bo i tak godzine później nie było z czego robić przekierowań bo stary serwer został definitywnie odłączony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 U mnie nie można wejść na forum używając firefoxa (biała strona, brak jakiegolwiek komunikatu o błędzie po prostu nie ładuje strony). Natomiast pod IE forum działa ok. Wyczyściłem ciasteczka i dalej to samo, ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 u mnie działa na FF czyli błąd jest po twojej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Tylko co? Strona główna tweaka działa ok, nie ładuje się tylko forum :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Oczywiście, że działa, coś masz z FF bo ja go używam i oto wynik: Problem leży po twojej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 A moze mi ktos powiedziec dlaczego kilkunastu osobom w tym i mnie akurat w pracy tweak sie wogole nie laduje?? Kolega sprawdzal nawet na linuxie i nie dziala. Ja w domu mam Neo i o dziwo wszystko sie laduje. W pracy pingowalem www.tweak.pl i ip i nic nie odpowiadalo!! O co chodzi :? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 u mnie pomogły nowe DNS'y. kilka postów wyżej marco pisał dlaczego sie tak dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 U mnie tez tak się działo, ale dzisiaj już jest ok. Topic do zamknięcia. Forum działa wyśmienicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 A moze mi ktos powiedziec dlaczego kilkunastu osobom w tym i mnie akurat w pracy tweak sie wogole nie laduje?? Kolega sprawdzal nawet na linuxie i nie dziala. Ja w domu mam Neo i o dziwo wszystko sie laduje. W pracy pingowalem www.tweak.pl i ip i nic nie odpowiadalo!! O co chodzi :? ?? 1589886[/snapback] Podejrzewam, że można im powiedzieć, żeby ochrzanili osobe odpowiedzialną za ich serwer cache-dns który olewał TTLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Większości osobom już chodzi. Często problemem jest też lokalny cache (w windowsach przydaje się zrobić ipconfig /flushdns). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 przez 2 dni byłem bez forum... Zdesperowany uzyłem googli i nieco cierpliwości - wpisałem recznie dns tepsy : 194.204.159.1 9 wsio lata wreszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Powiedcie mi dlaczego ciągle mam komunikat "Przekroczono limit czasu podczas próby połączenia z forum.purepc.pl"? <_< FF używam. zeby przeczytać topic który ma 8 stron musze z 20 miut klikać na link aż mi się łaskawie załaduje strona :mur: Tragedia!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...