bjkuba Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Witam Ostatnio zacząłem instalować SP2 i zauważyłem ze system zacząl mi sie wieszać. Jest to bardzo uciażliwe gram w cos i pewnym momencie ciach zawiach. Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzało. Czy moze być to przez SP2 ? ewentualnie mam dziwnie skonfigurowany dysko 10GB MASTER + 160 GB SLAVE ustawiony na 2 partycje 130 + 30GB. RObiłem format i dalej jest :/ czy ten duzy dysk 160 (powinen być systemowy) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Może ktoś się wypowiedziec ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 O zwiechach jest mnostwo tematów w FAQ. Nikomu nie chce sie tego pisac 100x bo przycyn zwisów jest miliony. Na poczatek jak zwykle proponuje zrobic to: -sprawdzic napiecia na zasilaczu miernikiem -przeskanowac pamieci memtestem -przeinstalowac lub zmienic sterowniki do karty graficznej, plyty glownej -uruchomic komputer z podstawowymi podzespolami bez zbednych kart rozszerzen i kosci pamieci -odkrecic sprzet jesli byl podkrecany, zmienszyc timingi dla pamieci -przeskanowac kompa programami antywirusowy -sprawdzic temperatury procesora, grafy chipsetu itp. -przywrocic domysle ustawienia biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ale ja sie nie pytam dlaczego wiesza mi sie komp ! Mi chodzi o to czy moze to powodować service pack 2 czy ktos tez tak nie miał ze jak wgrał SP2 to zaczął mu źle chodzic komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ale ja sie nie pytam dlaczego wiesza mi sie komp ! Mi chodzi o to czy moze to powodować service pack 2 czy ktos tez tak nie miał ze jak wgrał SP2 to zaczął mu źle chodzic komp 1586454[/snapback] SP2 instalujesz na skonfigurowany już system czy masz zintegrowany z płytą winXP? Problemy często występują po instalacji SP2 na "starym" systemie, a po dołożeniu SP2 do instalki windy zazwyczaj jest już OKi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Nie mam zintegrowanej. Instaluje normalnie zaraz po formacie idzie SP2 A jest możliwość ze jest to wina tej mojej nietypowej konfiugracji dysków ? i bardzo duzej partycji ? 130GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 dysk 10gb? on jest pewnie z 2001 roku lub 2000. 160gb jest na 100% "szybszy" i na nim powinienes postawic system. inna sprawa - porzycz/sciagnij Win XP z zintegrowanym SP2 w instalke. imho ten 10gb dysk to chyba nawet na swapa sie nie nadaje..... co do SP2 - slyszalem kiedys przypadki, ze komus, po zainstalowaniu SP2 na system kilkumiesieczny - dzialajacy bez zarzutow, zaczely dziac sie dziwne rzeczy. ale to bylo kiedys, na samym poczatku gdy wyszedl SP2. mnie osobiscie nie spotkalo cos takiego - mialem okazje u siebie tylko raz instalowac osobno SP2 i raz u kolegi. zatem powtorze sie i powiem jeszcze raz - porzycz/sciagnij Win XP z zintegrowanym SP2 w instalke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie mam zintegrowanej. Instaluje normalnie zaraz po formacie idzie SP2 A jest możliwość ze jest to wina tej mojej nietypowej konfiugracji dysków ? i bardzo duzej partycji ? 130GB 1586509[/snapback] Jeżeli chodzi o konfigurację dysków to trudno powiedzieć jak to się ma do zwisów, ale i tak system powinieneś postawić na tym nowszym i zapewne szybszym dysku 160GB (partycja 5-8GB wystarczy). A przeskanowanie pamięci Goldmemory lub Memtestem i sprawdzenie napięć zasilacza też nie zaszkodzi. Tak dla pewności. Edit. Kurcze alcapone mnie wyprzedził <_< Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Jeżeli chodzi o konfigurację dysków to trudno powiedzieć jak to się ma do zwisów... Zwisy zaczęły się od czasu kiedy kupiłem nowy dysk i od razu wtedy zacząłem instalować SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...