Skocz do zawartości
michomis

Tania 6800 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam okazje nabyc karte graficzna w USA przez kogos kto tam jest, na www.newegg.com, karta to MSI NX6800U-T2D256, oto link do niej:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...144#DetailSpecs

z tego co widze, to kosztuje ona $416 minus $50 rabatu, czli razem $371 liczac z przesylka :) wiem ze jest to dosc tanio, bo te karty w Polsce kosztuja ponad 2000 zl. mam w zwiazku z tym pytanie do ludzi, ktorzy kupowali karty za granica i korzystaja z nich w Polsce, podzielcie sie swoimi doswiadczeniami.

moze macie jakies inne propozycje do zakupu ? moze jakies karty sa w USA jeszcze tansze, lub lepsze. prosze o opinie bo srednio sie w tym orientuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że często przy zakupie karty z USA będziesz miał potem problem z gwarancją, bo co niby zrobisz, jak taka karta Ci padnie? Pokryjesz koszty wysyłki do USA i z powrotem? Plus to tego czas oczekiwania niewiadomo jak długi... Cena jest bardzo atrakcyjna, ale ja osobiście nie brałbym karty z USA. A jeśli już chcesz kupić kartę w USA to koniecznie zastanów się na 7800GTX, który powinien być w podobnej cenie co 6800 Ultra, a jest kartą nowszą, wydajniejszą i w ogóle dużo lepszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli juz kupujesz w stanach to bierz 7800gtx, a co do gwarancji - nie oplaca sie dwac w polsce 2x tyle za karte i załozenie ze zaraz ma sie zepsuc nie jest tez dobre ;) jezeli bedzie wszystko okayt na poczatku to dlaczego miała by sie zepsuc? mi sie nie zdarzyło jeszcze zeby karta padła wczesniej niz 4 lata od zakuu, jezeli jaka nowka chodziła dobrze. Niech tylko tsa osoba ze stanow ja sprawdzi po zakupie, czy chodzi i bierz. jak dla mnie nsie oplaca ale jie mam nikogo w stanach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi