Skocz do zawartości
KlOsZ4Rd

Czy Uciagnie?

Rekomendowane odpowiedzi

@Pluska

W twoim przypadku zaopatrzył bym się jednak w coś mocniejszego. Na podobnym konfigu zdarzały się u kumpla restarty. Z drugiej strony on miał modecom-feel, więc słabszy model. ... Hmmm, poczekajmy na opinie innych forumowiczów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KlOsZ4Rd - nie wymieniaj pochopnie, chieftec to siwtnie zasilacze, smialo mozesz poprobowac, jesli beda restarty to wymienisz, nie amsz co sie obaiwac spalenia kompa w calosci, to nie codegen ;)

Pluskwa - Ja na twoim miejscu to bym zmienil zasilke, modecomy na stanowisku testowym nie daja rady osiagnac 320....................przy tescie twoj modecom SPALKIL SIE przy ciaglym napieciu 340........

Ja na A64 venice +2napedy+HDD+6800gt@ultra logic 400watow(lepsze duzo od modecoma) nie wyranbial mialem restarty, dopiero tracer 550 wyrobil bez zadnego problemiku, sadze ze minimum jakis chieftec 420.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pluskwa - Ja na twoim miejscu to bym zmienil zasilke, modecomy na stanowisku testowym nie daja rady osiagnac 320....................przy tescie twoj modecom SPALKIL SIE przy ciaglym napieciu 340........

1585889[/snapback]

Ty chyba nie odróżniasz znaczenia słów Volt i Watt prawda?

Czy to jest twój zasilacz:

Link

Jeżeli tak to chciałem cię poinformować, że nie różni się on niczym od Codegena 300 (no poza naklejką).

Sorry za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ja na A64 venice +2napedy+HDD+6800gt@ultra logic 400watow(lepsze duzo od modecoma) nie wyranbial mialem restarty, dopiero tracer 550 wyrobil bez zadnego problemiku, sadze ze minimum jakis chieftec 420.......

1585889[/snapback]

no to dziwne ze rangerowi...

...wszystko smiga az milo

1585855[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie dziwne, ze rangerowi wszytko smiga<_< mojemu kumplowi na codegenie 300w tez radek 9800pro i bartonie wszytko smigalo.............ale niecaly miesiac, gdyz codegen sie spalil(a nie byl wszesniej zadnych zwich itp.)i razem z tym poszlo mobo proc i grafa :D :]

PiotruśPan - wiem ze tracery to jest shit, ja jednka mam zasilacz, ktory sprawdzalem i powiem tak, wiele 550 to codegeny, jednak czasem mozna dostac one kosztuja okolo 200zl prawdziwe 550tracera i maja b.duze kondensatory i w miare trzyma napiecia(12,57v), jednak żadko sie go spotyka no i kosztuje 200 a nie 120 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi