slawas Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Mam do wszystkich prosbe.. Jestem osobą która większosc czasu spedza przy kompie tworząc muzykę... Od jakiegoś czasu mam prace i jedynym sposobem na robienie muzy jest zakup kompa przenosnego.. Czy zakup laptopa do muzy to dobry pomysł czy wyrzuce pieniążki w błoto ??? Chciałbym wysłuchać waszej opini na ten temat.. Mój fundusz to powiedzmy okolo 3.Myslałem o zakupie Acer Aspire 5012 bo spisuje sie idealnie w multimediach.. Czy jest możliwe podłączenie do Acer Aspire 5012 karty KARTĘ MUZYCZNĄ Sound Blaster Audigy 2 na złącze PCIMCIA czy Acer posiada PCIMCIA ? Za odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zakup laptopa do muzyki nie jest najlepszym wyborem - z prostej przyczyny - wbudowane dzwiękówki to dno - zabawki - z reguły najtansze kodeki ac'97 - dzwięk z tego jest płaski i taki troche 'plastikowy'. Karty na PC-Card (dawna PCMCIA - tak ten acer to ma) są znacznie lepsze - ale wewnątrz notebooka jest spory szum elektromagnetyczny i to też wpływa na dzwięk - czasem to słychać - poczytaj recenzje. Jeszcze innym rozwiązaniem jest kupno zewnętrznej karty dzwiękowej na USB - tutaj unikasz zakłóceń z wewnątrz kompa ale dostajesz opóźnienia z powodu USB - max ile mój kumpel wyciągnał z któregoś modelu extigy to 6ms - na optymalizowanym jądrze linuxa - ale tak może nakładać efekty na gitarę 'real-time' i nie słychać jeszcze przesunięcia. Musisz zdecydować sam - jeśli nie obrabiasz muzyki w czasie rzeczywistym to karta na USB powinna spełnić założenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...