Skocz do zawartości
thebruno

Acer Vs. Hp Czyli Sempr. Vs Celek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem z doświadczenia, że pewnie już było 100 takich pytań i zaraz moderatorzy na mnie naskoczą :huh: ale jednak zadaję to pytanie!!

Zastanawiam się między tymi modelami (do 3000):

ACER

oraz

HP

Tak na prawdę to zwycięzcą jest oczywiście HP, tylko mam jedno pytanie - jaka jest wydajność procka w tych modelach. Mi najbardziej zależy na szybkim procku i ramie, a słyszałem (wyczytałem) że semprony biją celki na głowę. Czy to prawda??

Hp lepszy bo:

-lżejszy, solidniejszy, wygodniejszy, (podobno)

-dłuższa praca na bateriach, 3h a 1.5h acera:|

-lepsza matryca,

-lepsza grapha,

-lepsza dzwiękówa?,

-polecany przez benchmarka.pl

A jak jest z tymi prockiem??

Intel Celeron M 350J --- 1,3 GHz Dothan, 1MB cache L2 pod maską HP, czy AMD Mobile Sempron 2800+ / 1,6 GHz 256KB cache L2 u Acera??

Bo ten test na benchmarku za dużo nie mówi o wydajności proska / ramu niestety.

Dzieki za info - lub linka:)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno hp ma lepszy/nowszy chipset co daje lepszą wydajność ogólnie, ale,który procek na żywca lepszy to nie wiem :lol:

Jeśli chodzi o ram to wydajność jest bardzo dobra- przedewszystkim ze względu na chipset. Na forum w recencji jest zresztą test różnych podzespołów nx6110.

Edytowane przez trybul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi