thebruno Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Witam, wiem z doświadczenia, że pewnie już było 100 takich pytań i zaraz moderatorzy na mnie naskoczą :huh: ale jednak zadaję to pytanie!! Zastanawiam się między tymi modelami (do 3000): ACER oraz HP Tak na prawdę to zwycięzcą jest oczywiście HP, tylko mam jedno pytanie - jaka jest wydajność procka w tych modelach. Mi najbardziej zależy na szybkim procku i ramie, a słyszałem (wyczytałem) że semprony biją celki na głowę. Czy to prawda?? Hp lepszy bo: -lżejszy, solidniejszy, wygodniejszy, (podobno) -dłuższa praca na bateriach, 3h a 1.5h acera:| -lepsza matryca, -lepsza grapha, -lepsza dzwiękówa?, -polecany przez benchmarka.pl A jak jest z tymi prockiem?? Intel Celeron M 350J --- 1,3 GHz Dothan, 1MB cache L2 pod maską HP, czy AMD Mobile Sempron 2800+ / 1,6 GHz 256KB cache L2 u Acera?? Bo ten test na benchmarku za dużo nie mówi o wydajności proska / ramu niestety. Dzieki za info - lub linka:) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Napewno hp ma lepszy/nowszy chipset co daje lepszą wydajność ogólnie, ale,który procek na żywca lepszy to nie wiem :lol: Jeśli chodzi o ram to wydajność jest bardzo dobra- przedewszystkim ze względu na chipset. Na forum w recencji jest zresztą test różnych podzespołów nx6110. Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez trybul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...