MartuS_ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Nie należe do najbardziej rozgarniętych jeśli chodzi o sterowniki i w ogole karty graficzne czy dźwiękowe, więc pytam, bowiem kiedy włączam Winampa pojawia się komunikat: "Bad direct Sound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code: 88780078." Kiedyś już miałam coś takiego, ale sama sobie z tym poradziłam... Włożyłam do napędu płyteod karty dźwiękowej, zainstalowałam sterowniki i było super. Teraz tez tak zrobilam (chyba z 5 razy) pobrałam aktalizacje z Windows Update, na stronie www.yamaha.com poszukałam odpowiednich sterowników (karta dźwiękowa: Yamaha OPL3-SAx), ale nie znalazłam żadnych do win XP... Więc z góry dzieki za sensowne odpowiedzi, bo ja już nie mam pomysłów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 A konkretnie jaka to karta? (na scalaku jest napisane YMF 7??) OPL3 to dla mnie karta ISA, czyli problematyczna pod winXP ... ale nie mam pewności. Sterowników nie ma, producent ostatnie wydał dla windows2000 (działają pod XP, ale nie zawsze). Szukaj sterowników do konkretnego scalaka, np. YMF718 YMF724 ... itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartuS_ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 yh.. scalaka mowisz?.. a gdzie to jest napisane?.. :blink: (sorry za ułomnosć..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadafakaR Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Na karcie masz uklad odpowiadający za prztwarzanie dzwieku-tam jest cos nadrukowane, naogoł nazwa ukladu. Wyjmij karte i zobacz co to jest, ew, potem sprawdx czy ją dobrze włożyłas bo takie błedy też sie czasem od niedociśnietej karty zdarzają. Pozdry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartuS_ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 kiedyś już miałam podobny problem, bo wypadła mi karta dźw. ale ją przykreciła, zainstalowałam i było si... zaraz sprawdze, dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartuS_ Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 dzieki :] juz dziala:P musialam karte wyjac i wlozyc od nowa :mur: normalnie moja inteligencja mnie przerasta... :? jeszcze raz dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...