Skocz do zawartości
dax

Gdzie Kupie Plastik?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra. Wiem, że po nazwie tematu pewnie nikt nie wie o co mi chodzi. Jak łaże po sklepach to tez nie wiedzą.

Chce kupić 1m kwadratowy zwykłego plastiku (no w moim wypadku czarnego). Jak się pytam o plastik, to facet się mnie pyta czy chodzi o plekse :blink: Nie chodzi o plekse, bo pleksa jest matowa. Ja chcę plastik.

Nawet CrimsonSky tutaj: http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=1 pisze, że wycina to z płyty plastiku:

I penciled out some lines on the plastic panels, and using a scribing tool I cut the grooves you see here:

Więc powie mi ktoś gdzie to kupić albo jak to się w takim razie nazywa w Polsce? :huh:

Pozdrawiam

daX

Edytowane przez dax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomahawk - coś mi sie pomieszało, czesto pisze co innego niż myśle, wybacz :P

Satan - nie, chodzi mi o zwykłą płyte plastiku

Swoją drogą wczoraj byłem w agencji reklamowej i płyta czarnego plastiku jest brzydka bo ma dziwną fakture w dodatku jest zbyt cienka, ale przy okazji pokazali mi prawidłową czarną plekse - nie jest to przeźroczyste ani troche, a piękniutkie... Idealne, nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje :) Przy okazji twarde i wytrzymałe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w OBI dzisiaj widziałem plastiki różnej maści przeznaczone do zasłaniani np poręczy balkonowych... był np czysty plastik o szerokości ok 30cm i sprzedawany na metry... może się do czegoś nadać.. bo był w miarę twardy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdz na www.ww-model.pl, wybierz druga zakladke od góry, potem AKCESORIA I KONWERSJE - strony 21 i 22. Masz tam plytki i prety polistyrenowe. Dokladnie to samo co uzywal koles podczas robienia tej obudowy DOOM3

1591627[/snapback]

No tak, wcześniej to tego podać nie mogłeś :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi