Skocz do zawartości
chiniol

Pentium M 750 Vs 755

Rekomendowane odpowiedzi

roblem jest następujący:

1) mam MB P4C800 DLX i chce kupic do niej przejsciowke ct-479 - na zagrancznych forach pisza ze dziala

2) chce kupic do niej procka ale stac mnie do 1200zl i w tej cenie jest dothan 2.0ghz lub sonoma 1.86ghz

czy ktos mi moze powiedziec co bardziej sie oplaca?

patrze na to tez pod katem pozniejszego podkrecania

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam procka ale czekam na pamieci niestety nie wiem po kiego wala zmienilem wczoraj zamowienie na ocz pc4200 no nic

proc jest wszystko dziala jak nalezy

narazie na szybko doszedlem do 2,7ghz na mnozniku 12

zmniejszylem mnoznik do 10 podnoszac magistrale i dalej lata na 2,7

reszta poznym wieczorkiem bo do pracy ide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie tak jak na zalaczniku

niestety pamiec idzie 3:2 i wyniki nie sa zbyt imponujace

czekam na te ocz zobaczymy co bedzie jak narazie udalo mi sie go odpalic na 2,86ghz niestety w trakcie superpi komp sie resetnal

zalozylem po malych przerobkach cooler master hyper 6 zamiast stand chlodzenia przy 2,75ghz/1,6V idle : 40C stres: 55C

post-13011-1123779382_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie tak jak na zalaczniku

niestety pamiec idzie 3:2 i wyniki nie sa zbyt imponujace

czekam na te ocz zobaczymy co bedzie jak narazie udalo mi sie go odpalic na 2,86ghz niestety w trakcie superpi komp sie resetnal

zalozylem po malych przerobkach cooler master hyper 6 zamiast stand chlodzenia przy 2,75ghz/1,6V idle : 40C stres: 55C

1589797[/snapback]

Tego dothana to jakiegos z selekcji miales, czy kupiles jak leci?

Przejsciowke juz sobie zalatwilem.. tez z uk ;-) Pytanie tylko czy mnoznik mozna zmieniac w biosie, czy tylko programowo z windy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezko mi powiedziec bo to jest moj pierwszy pentium m jakiego mam

jesli chodzi o zakup to nabylem go na ebayu zwrocilem glownie uwage na to zeby byl steping c0 i tyle

ciagle czekam na pamieci chce koniecznie puscic fsb/mem 1:1 na jakims wysokim fsb bo teraz fsb jest 250 a na pamietkach ledwie 166

co do oc to gdzies na forum nie pamietam gdzie pokazywali rozne centrino po oc w wiekszosci udalo sie dojsc do 3ghz a nawet wyzej pytanie tylko na jakim chlodzeniu ja uzywam zwyklego powietrznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezko mi powiedziec bo to jest moj pierwszy pentium m jakiego mam

jesli chodzi o zakup to nabylem go na ebayu zwrocilem glownie uwage na to zeby byl steping c0 i tyle

ciagle czekam na pamieci chce koniecznie puscic fsb/mem 1:1 na jakims wysokim fsb bo teraz fsb jest 250 a na pamietkach ledwie 166

co do oc to gdzies na forum nie pamietam gdzie pokazywali rozne centrino po oc w wiekszosci udalo sie dojsc do 3ghz a nawet wyzej pytanie tylko na jakim chlodzeniu ja uzywam zwyklego powietrznego

1590096[/snapback]

A czy przypadkiem wszystkie dothany na jadrze sonoma nie sa stepingu c0?

Czyli obecnie masz pamiatki, ktore nie pojda na fsb 250? Moje hynixy nie sa tytanami, ale na 250 chodza, z tym, ze obawiam sie czy bez modow moje p4c800dlx-e bedzie w stanie isc wyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie posiadam zadnych modow na plycie glownej jak narazie stabilnie chodzilo na najwyzszym fsb 260mhz moze bedzie lepiej ale to sprawdze z nowymi pamiatkami

1590340[/snapback]

To pocieszajace, ja mam wlasnie p4c800dlx, no ale moj 2.8E nie chcial isc wyzej niz fsb 245 to i nie sprawdzalem (a info o problemach z wyzszym niz 250 fsb na naszych plytkach, pochodzi z ocforums).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi