chiniol Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 roblem jest następujący: 1) mam MB P4C800 DLX i chce kupic do niej przejsciowke ct-479 - na zagrancznych forach pisza ze dziala 2) chce kupic do niej procka ale stac mnie do 1200zl i w tej cenie jest dothan 2.0ghz lub sonoma 1.86ghz czy ktos mi moze powiedziec co bardziej sie oplaca? patrze na to tez pod katem pozniejszego podkrecania pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 za pare dni bede probowal sil z dothanem 1,6ghz 730 dam znac jak sie to kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiniol Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 za pare dni bede probowal sil z dothanem 1,6ghz 730 dam znac jak sie to kreci 1587506[/snapback] a gdzie dostałeś przejsciowke!!?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 tu http://www.techfever.co.uk/products.asp?subcatid=68&catid=17 mieszkam w londynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiniol Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 w takim razie czekam na wyniki testow :))) napisz mi jeszcze jaka masz plyte glowna :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 p4c800e dlx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mam procka ale czekam na pamieci niestety nie wiem po kiego wala zmienilem wczoraj zamowienie na ocz pc4200 no nic proc jest wszystko dziala jak nalezy narazie na szybko doszedlem do 2,7ghz na mnozniku 12 zmniejszylem mnoznik do 10 podnoszac magistrale i dalej lata na 2,7 reszta poznym wieczorkiem bo do pracy ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 narazie tak jak na zalaczniku niestety pamiec idzie 3:2 i wyniki nie sa zbyt imponujace czekam na te ocz zobaczymy co bedzie jak narazie udalo mi sie go odpalic na 2,86ghz niestety w trakcie superpi komp sie resetnal zalozylem po malych przerobkach cooler master hyper 6 zamiast stand chlodzenia przy 2,75ghz/1,6V idle : 40C stres: 55C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 narazie tak jak na zalaczniku niestety pamiec idzie 3:2 i wyniki nie sa zbyt imponujace czekam na te ocz zobaczymy co bedzie jak narazie udalo mi sie go odpalic na 2,86ghz niestety w trakcie superpi komp sie resetnal zalozylem po malych przerobkach cooler master hyper 6 zamiast stand chlodzenia przy 2,75ghz/1,6V idle : 40C stres: 55C 1589797[/snapback] Tego dothana to jakiegos z selekcji miales, czy kupiles jak leci? Przejsciowke juz sobie zalatwilem.. tez z uk ;-) Pytanie tylko czy mnoznik mozna zmieniac w biosie, czy tylko programowo z windy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mnoznik moge zmieniac w dol do gory zmiana nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Hmmm, a Twoim daniem lepszy do OC bedzie PM 730 czy 740 - z tego co wyczytalem najlepiej kreca sie 730 i 750, o 740 raczej cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ciezko mi powiedziec bo to jest moj pierwszy pentium m jakiego mam jesli chodzi o zakup to nabylem go na ebayu zwrocilem glownie uwage na to zeby byl steping c0 i tyle ciagle czekam na pamieci chce koniecznie puscic fsb/mem 1:1 na jakims wysokim fsb bo teraz fsb jest 250 a na pamietkach ledwie 166 co do oc to gdzies na forum nie pamietam gdzie pokazywali rozne centrino po oc w wiekszosci udalo sie dojsc do 3ghz a nawet wyzej pytanie tylko na jakim chlodzeniu ja uzywam zwyklego powietrznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ciezko mi powiedziec bo to jest moj pierwszy pentium m jakiego mam jesli chodzi o zakup to nabylem go na ebayu zwrocilem glownie uwage na to zeby byl steping c0 i tyle ciagle czekam na pamieci chce koniecznie puscic fsb/mem 1:1 na jakims wysokim fsb bo teraz fsb jest 250 a na pamietkach ledwie 166 co do oc to gdzies na forum nie pamietam gdzie pokazywali rozne centrino po oc w wiekszosci udalo sie dojsc do 3ghz a nawet wyzej pytanie tylko na jakim chlodzeniu ja uzywam zwyklego powietrznego 1590096[/snapback] A czy przypadkiem wszystkie dothany na jadrze sonoma nie sa stepingu c0? Czyli obecnie masz pamiatki, ktore nie pojda na fsb 250? Moje hynixy nie sa tytanami, ale na 250 chodza, z tym, ze obawiam sie czy bez modow moje p4c800dlx-e bedzie w stanie isc wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 nie posiadam zadnych modow na plycie glownej jak narazie stabilnie chodzilo na najwyzszym fsb 260mhz moze bedzie lepiej ale to sprawdze z nowymi pamiatkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 nie posiadam zadnych modow na plycie glownej jak narazie stabilnie chodzilo na najwyzszym fsb 260mhz moze bedzie lepiej ale to sprawdze z nowymi pamiatkami 1590340[/snapback] To pocieszajace, ja mam wlasnie p4c800dlx, no ale moj 2.8E nie chcial isc wyzej niz fsb 245 to i nie sprawdzalem (a info o problemach z wyzszym niz 250 fsb na naszych plytkach, pochodzi z ocforums). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiniol Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 NO to widze ze niezla rzeznia :) z 1.6 na 2.75 ghz :))) Ja albo jestem slepy albo nie ma tego w biosie - nie moge znalezc mnoznika. po prostu fsb sama zmieniam. czy to softwarowo trzeba? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozit Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 w biosie jest zakladka advanced nastepnie drugie od gory czyli cpu configuration no i tam masz cpu ratio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiniol Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 hmm napisane jest ze ratio jest locked... i co teraz :( ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 hmm napisane jest ze ratio jest locked... i co teraz :( ??? 1605901[/snapback] Bo masz teraz zwykłego P4 a one mają zablokowany mnożnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 te procki strasznie tanio na allegro chodza:P ps. jest jakas szansa na uruchomienie tej przejsciowki z abitem IC7?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiniol Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 te procki strasznie tanio na allegro chodza:P ps. jest jakas szansa na uruchomienie tej przejsciowki z abitem IC7?? 1606808[/snapback] zadna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 to niech ktos napisze jakis fajny bios co by sie dalo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...