Skocz do zawartości
HQ12

"Imperium Ksiedza Rydzyka"

Rekomendowane odpowiedzi

ludzie ktozy nie chodza dokosciola czyli JA poprostu przezeli na oczy jak pan kciadz z tarchmina przychodzi po koledzie i dostanie koperte w lapke nieminie minuta jak skonczy paplac i sie ulatnia pozatymu mnie na osiedlu notuja kto ile dal !!!! po co ??? zeby wiedziec z kim jak dlugo rozmawiac ???

kto nie ogladal dzis "Imperium Ojca Rydzyka" ma czego zalowac ale ten kolo robi machloje juz wiem dlaczego tak sie obawial tego dokumentu ....ciekaw jestem czy ojciec dyrektor czasami sie zastanawia (pujde do nieba czy do piekla) gosc jest chory na nogi bo na glowe to juz za puzno

Oglądałem ten program i muszę powiedzieć że spodziewałme się czegoś lepdzego, a co zobaczyłem (?), beznadziejną tanią tandetę, nie jestem fanatykiem religijnym, ale nie jesteście w swoich opiniach obiektywni, w taki sposób można by oskarżyć każdego o wszyskto, przecież tam nie było żadnych konkretów, kilku pajacy powiedziało co im kazano i tyle, ten materiał nie miał żadnej wartości, spodziewałem się czegoś lepszego ale cóż można było oczekiwać po tvp, piszecie jak byście zadrośli temu kolesiowi tych pieniędzy :o

A odebrać majątek Kościołowi- a za kasę wspomóc słóżbę zdrowia, wybudować 1000 km autostrady, załatać dziurę budrzetową, stworzyć przytułki dla bezdomnych...pomysłów jest od groma.

PS- u mnie prezydent miasta oddał za bezscen działki o bardzo dużej wartości pod budowę nowych kościołów. Ostatnio powstało u mnie w ostatnim roku w mieście 8 8O

Na początek proponuję wyjeb....,,czarnych" i ,,czarne" ze szkół :twisted:

Hmm, wiesz co ja o tym sądzę, odebrać majątek wszystkim ZŁODZIEJOM, nieważne czy to politycy, księża, czy mafiozi, i za te pieniądze wybudować szkoły, wspomóc ... itd. Z twoich wypowiedzi widać że jesteś bardzo uprzedzony do kościoła, a pisałeś że Cię nie posuwali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiadz przynajmniej mowi: daj kase na tace i czlowiek wie ile i kiedy daje. Twoje Panstwo rekami Twoich i niestety tez moich sk.synskich tzw przedstawicieli zabiera 1000 razy taka kase bez pytania nikogo o zdanie. I ci sk.synscy przedstawiciele zyja sobie DUZO lepiej niz jakis ksiadz ze swoim VW - pod plaszczykiem tego, ze nam niby pomagaja, sluza ludowi itp <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly.  

Zastanow sie zanim wybierzesz sobie wroga nr 1 i zaczniesz pieprzyc glupoty o jego spaleniu.  :evil:

Racja!! Jak nie chcesz dawać księdzu kasy to nie dajesz, a państwo cię oskubie w imieniu prawa. Poza tym wygląda to tak że największe pretensję do księży mają ci co nie chodzą do kościoła i nie dają na tacę.

Wasze posty mnie soczyście rozśmieszyły ;). Jak można porywnywać dwie różne rzeczy?? Już od czasów egiptu ludzie płacą podatki i tak będzie czy wam się to podoba czy nie.

Tzn jak cos dlugo trwa to jest OK? Czy 50 lat wystarczy? :lol: Poza tym nie jestem przeciwko podatkom w calosci - jestem przeciwko zlodziejskim podatkom i idiotycznemu lub zlodziejskiemu ich zuzywaniu.

A jak nie to prosze-możecie zawsze wyjechać do jakiś "rajów na ziemi" ala afganistan czy co. CO do tego że niektórzy mają lepiej-zawsze tak było że były grupy społeczne-jesli możesz to zzmień to, zycze powodzenia ;).

Dobry przyklad :lol: :lol: :lol:

Nie mam nic przeciwko temu, zeby "grupa spoleczna" miala lepiej - to Ty masz, bo sie czepiasz ksiezy :lol:

ludzie ktozy nie chodza dokosciola czyli JA poprostu przezeli na oczy jak pan kciadz z tarchmina przychodzi po koledzie i dostanie koperte w lapke nieminie minuta jak skonczy paplac i sie ulatnia pozatymu mnie na osiedlu notuja kto ile dal !!!! po co ??? zeby wiedziec z kim jak dlugo rozmawiac ???  

Swieta prawda. A text ten potwierdza regułe ze xsiadz to najwiekszy zlodziej.

Gratuluje "przejrzenia na oczy". Jestescie teraz duzo madrzejsi :lol:

Wg mnie o.Rydzyk jest jakims tam "wybrykiem natury", patologia. Niemniej jest to cos identycznego jak Lepper, czy milosciwie nam panujaca socjaldemokracja - pewnej grupie ludzi zostal (na rozne sposoby oczywiscie) wcisniety kit, w ktory slepo uwierzyli i teraz w tym g. tkwia.

Natomiast Kosciol sam w sobie, czy tez ksieza jako ogol sa OK. Zgadzam sie z tym, ze to religia, wiara daly ludziom cos, co sprawilo, ze nie jestesmy banda drapieznikow-jakies zasady moralne, sumienie itp. Nawet tym niewierzacym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje "przejrzenia na oczy". Jestescie teraz duzo madrzejsi :lol:  

czy to mialobyc zlosliwe poniewaz poczulem sie dotkniety pomimo ze przez komputerr jest to niemozliwe :P

ja mam nieco inne poglondy kosciul kosciolem ale ksieza przeginaja pale tak jak juz to sie wczesniej w historii zdazalo !!! odchodza od "gloszenia slowa Bozego" a wykozystujac swoja pozycje kaplanska staja sie materialistami co jest calkowice sprzeczne z tym czego nauczal Jezus !!!!! wykozystoja fakt iz ludzie przychodza do kosciola posluchac kazania a slysza polityczna papke i co ma zrobi tak starsza pani ktora kosciul odwiedza 4 razy na tydzien jesli w koncu niezaprobuje takich samych pogladow to co pujdzie do piekla za to ze w srode popielcowa w kosciele nie byla :lol: niepodoba mi sie to ze pieniadze z datkow sa przeznaczane na budowe pieknych kosciolow a nie pomc ludziom potrzebujacy to wrecz zakrawa na bauwochwalstwo !!! a to juz inna sprawa ze ludzie zadzacy naszym krajem robia to po to zeby miec doskonale platna prace a nie po to bo chca zmienic cos na lepsze !!!!!!! ksiezulkowie podlapuja chyba ten sam sposob bycia :evil: wydaje mi sie ze kaplani wstepuja do zakonu po to zeby uciec od zycia od tego ze musza pracowac i znosic niedole jaka zastawilo nan zycie.....moj stary wystapienie tego ksiedza pedofila skwitowal tak "kazdy przeciez wiedzial ze wiekszosc pedalow zostala ksiezmi ponewaz wuwczas niebylo takiej tolerancji i byli oni skazani na samotnosc i upokozenie" NO COMENT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj biedna ta polska....... ku**a mać chciał sobie hejhoptera kupić mader fakjer, to jest Polska właśnie. trochę tego św. pamięci ojca rydzyka pojechali ale i tak nikt z tym nic nie zrobi to jest Polska i tu się pije. nawet prokuratura dostała w mordę i won. proszę państwa znamy to z autopsji dlaczego? bo mieszkam w tzw djecezji łowickiej w takim mieście jak moje jest 7 czy 9 kościołów, żeby wierni nie musieli za daleko chodzić :) no jeszcze ze 2 wstawią i spoko. u nas też było parę lepszych scen- Orszulik(tutejszy boss djecezji) nawalał sie kiedyś z byłym bossem łowickiego kościoła- Zawitkowskim ale ten fakt nieco umknął łowickiej swerze. klient jeżdzi mercem 600 chociaż po wpadce na papierżu do gości jest do umycia. w księżach męczy mnie to, że: zbierają na tace podczas pogżebów (zabiłbym za to) i na weselach bo gnoje za te posługi i tak biorą co łaska nie mniej niż 500- nie wszędzie ale jednak. a szpitale gniją jeżeli kiedyś traficie do łowickiego szpitala, jeżeli jeszcze będzie istniał, to + na drogę :( . halo,słuchamy RM -szczęś boże 3 słowa do ojca prowadzącego ch ci w d... a ta wogóle to zapytam się wójka księdza czy oglądał ten program i co sądzi o poczynaniach rydzyka

PS w dzisiejszej rzeczpospolitej ma być jakiś artykuł o rydzyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto nie ogladal dzis "Imperium Ojca Rydzyka" ma czego zalowac ale ten kolo robi machloje juz wiem dlaczego tak sie obawial tego dokumentu ....ciekaw jestem czy ojciec dyrektor czasami sie zastanawia (pujde do nieba czy do piekla) gosc jest chory na nogi bo na glowe to juz za puzno

Program nie przeszedł bez echa, dzisiaj stoje sobie na poczcie,a jakieś dwie emerytki rozmawiały o willach Księdza Dyrektora w Toruniu. Ciekawy link: Nasz Dziennik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HQ12: Wiesz, w zasadzie bym sie podpisal pod Twoim postem. Poza poczatkiem - piszesz tak, jakby WSZYSCY ksieza agitowali politycznie, kupowali sobie helikoptery i robili przekrety z kasa. Ja sadze, ze wiekszosc tego nie robi. Ale obaj nie mamy (niestety) dowodow na poparcie naszych tez :)

Mnie nie oburza zbieranie na tace kiedykolwiek (pod warunkiem, ze nie podchodza z taca do np dzieci zmarlego/ej tu i ja bym sie wsciekl :evil: ). Jednak taca wg mnie oznacza dobrowolny datek i zadne zapisywanie (w ktore nie bardzo wierze - bo niby kiedy? w trakcie zbierania? :lol: ) nic tu nie zmieni: nie chce, nie mam, to nie daje i koniec.

Przepraszam za "dotkniecie" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż musze napisać - czy nie widzieliście najważniejszego?

RM ma siedzibę gdzieś tam przy żwirki i wigury 40 w Toruniu, czy coś takiego. Zgodnie z prawem należy do jakieś gminy i urządu skarbowego. Aż mi się nóż w kieszeni otworzył jak usłyszałem, że nie podlega pod miejscowy urząd skarbowy!!!! czyli się nie rozlicza i nie płaci podatków, ale nie jest organizacją religijną (prowadzą normalną działalność gosp./mają papier o rozdzielności od Redempt.). Nie ma w naszym prawie ekstetytorialności podatkowej!!!! jeśli już to kiedy nie ma siedziby należy się automatycznie do II US W-wa Śródmieście!!!

Tu nie chodzi o religie i wiarę - tu chodzi o przekręty przy którch FOZZ i inni to chłopcy w piaskownicy. Przecież normalnego obywatela urzędy skarbowe puszczają w skarpetkach a tego rydza bandziora jeszcze chronią. Wypowiedzi z fragmentu w "sądzie" to jest dowód (choćby bardzo ciężkie przestępstwo skarbowe jakim jest wywóz takich sum pieniędzy bez pozwolenia) dla prokuratury ale jak widzimy nikt i nic w tej kwestii nie robi pomimo iż osobe te zeznawały pod przysięgą! :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rydzyk wypuscil juz kontre :roll: wejdzcie na www.naszdziennik.pl

einen cytat-

------

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica!

Wspólnota klasztoru w Niepokalanowie z niepokojem i niedowierzaniem śledzi kolejne poczynania sług szatana, który chce zniszczyć dzieło Kościoła Chrystusowego i Jego Matki. Pełni wyrazów nadziei i solidarności z Radiem Maryja i Ojcem Dyrektorem ufamy, że dzięki Niepokalanej działanie opłacanego przez obce siły zła zamieni się w dobro dla Radia, Kościoła i naszej umiłowanej Ojczyzny.

Niepokalana z łatwością może odnieść zwycięstwo i nie bójmy się tego, który pełen nienawiści i kłamstwa czyha na Jej piętę. Jesteśmy z Wami.

o. Ryszard M. Żuber, gwardian Niepokalanowa

------------

:( ja pie..... co za biedni po...... ludzie

Jak człowiek może bredzić takie glupoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh mnie kościół zaczyna coraz bardzej wk***wiać :x za ich beszczelnoś nie chodzi tu tylko o rydzyka, kościół kradnie w żywe oczy. Nie wiem czy wiecie ale kościół jest najbogatszą instytucją w polsce z budżetu państwa dostaje rocznie ok. 90mlz złociszy, polityk i ksiądz to jedno i to samo gów...

Nie płacą podatków dostają składki sumując kasy po uszy. Wracając do tego że dostają 90mln cześć pieniędzy przeznaczają na cele dobroczynne (caritas) dla porównania inne instytucje charytatywne (razem wzięte) z budżetu dostają 30mlz zł no jak myślicie kto mimo mniejszych pieniędzy bardziej pomaga???

Jeszcze jeden przypadek ten ksiądz z gdańska co chce zrobić to coś wielkiego z bursztynu (nie wiem jak to się nazywa :D) jeżeli ktoś myśli że to jest robione za kase kościoła to jest w ogromnym błędzie.

ahhhh no zapomniałem jeszcze o juliuszu pecu chyba wiecie z czego zasłynoł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

coś wielkiego z bursztynu (nie wiem jak to się nazywa :D) (...)

oltarz :D

(...)ahhhh no zapomniałem jeszcze o juliuszu pecu chyba wiecie z czego zasłynoł

8O hmm co masz do ksierzy pedolili :roll: takie same zboczence jak inne :? to ze ich sie niekarze tak jak reszte zwyrodnialcow to wina kleru :evil: przecierz gdyby nie "akcje" ksierzulkow w USA to pewnie sprawa nigdy by niewyszla na jaw szczegolnie w polsce gdzie kazdy premier zaraz po zaprzysierzeniu leci calowac dupe Glempowi :x :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

coś wielkiego z bursztynu (nie wiem jak to się nazywa :D) (...)

oltarz :D

(...)ahhhh no zapomniałem jeszcze o juliuszu pecu chyba wiecie z czego zasłynoł

8O hmm co masz do ksierzy pedolili :roll: takie same zboczence jak inne :? to ze ich sie niekarze tak jak reszte zwyrodnialcow to wina kleru :evil: przecierz gdyby nie "akcje" ksierzulkow w USA to pewnie sprawa nigdy by niewyszla na jaw szczegolnie w polsce gdzie kazdy premier zaraz po zaprzysierzeniu leci calowac dupe Glempowi :x :evil:

A propo peca w jakiejś gazecie (chyba w NIE :D ) czytałem o ni kawały i rymowanki o to kilka z nich.

-Stoi na placu szereg czarnych kiec na kogo padnie na tego pec.

-Ulubione ciastaka peca o (E)klerki

-Jaką szkołę jest najłatwiej skączyć???

Odp: Seminarium tą szkołe skączysz z pecem w [gluteus maximus]. wiecej nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis ksiadz na religi zagadal jaki to program lecial wczoraj na TVP1 :lol:

Wszystko to nie prawda itd, nie bylo osoby ktora sie mogla bronic :lol: Swoja droga ciekawe czy rydzyk by mial sie jak bronic :lol: Niestety nikt z klasy wczoraj tego nie ogladal i rozmowa sie skonczyla :twisted:

Apropo mam troche dziwnego ksiedza :lol:

Non stop daje pyty :lol: Mowi kolesiowi ze dal mu 5 a do dziennika idzie 1 :lol: Ostatnio nawet 2 razy sie wypuscil :lol: Zamiast organ powiedzial orgazm :lol: a dzis ku_rwa :lol: :lol: Oczywiscie pozniel mowil ze powiedzial co innego ale cala klasa dokladnie slyszala :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedzie dwoch panow w pupe 

"chlopcze jaki ty masz ciasny odbyt "

"bo ja dopiero na pierwszym roku prosze ksiedza"

bez komentarza ! 

Paranoja !  Widzialem jak policja kopala pedofila przed komisarjatem !  moze by tez Peca skopali  ?

hahahaha :D pojechałeś !! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sluchaliscie wczoraj JSRR okolo 3?;]? (jedynej slusznej rozglosni radiowej ;) ). FAjnie bylo;]. Dzwonili rozne ciecie i gadali txt w stylu ze WLADZA JEST POD WPLYWEM SZATANA :D. ALBO ZE TRZEBA TEN RZAD ROZWALIC. I ZE UW NA OBRADACH OKRAGLEGO STOLU CHCIALA SPECJALNIA BY W POLSCE BYLO TAK JAK JEST. NO IDIOTYZM TOTALNY. SPALIC CALY ePISKOPAT I o.rydzyka. A ICH MAJATEK ROZDAC BIEDNYM EW MI ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z wiekszoscią jesli chodzi o rydzyka i jego radio, ale nie moge sie nadziwic kiedy widze że niektorzy (np. gosc o nicku piekło)czytają i cytują pisemko "nIE" tego s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyna uRbana. Powoływanie sie na niego kiedy mowa o złodziejstwie, przekretach i manipulacjach to kpina. PIEKLO - jesli czytujesz nIE - jestes tak samo żałosny jak słuchacze radia m. Różnica taka że urban nie chodzi w habicie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z wiekszoscią jesli chodzi o rydzyka i jego radio, ale nie moge sie nadziwic kiedy widze że niektorzy (np. gosc o nicku piekło)czytają i cytują pisemko "nIE" tego s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyna uRbana. Powoływanie sie na niego kiedy mowa o złodziejstwie, przekretach i manipulacjach to kpina. PIEKLO - jesli czytujesz nIE - jestes tak samo żałosny jak słuchacze radia m. Różnica taka że urban nie chodzi w habicie :D

ojjj widać że kto tu ma mały rozumek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że pojąłeś o co chodzi, ale nie przejmuj się, są przecież szkoły... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że pojąłeś o co chodzi, ale nie przejmuj się, są przecież szkoły... :)

hmm... no dobra nie mam zamiaru się z tobš kłucić bo szkoda mi czasu i ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi