Dr.Crash Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Witam! Tym razem mam szybki temacik a zarazem problemik. Poszukuję taniej płyty pod AMD Sempron 2400 ale takiej która obsłuży pamięci z ecc. Przeglądałem różne marki pod kątem obsługiwanych typów ale w żadnej nie znalazłem informacji że obsługuje akurat ten typ. Chodzi mi o obojętnie jaką markę. Z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Bo raczej nie znajdziesz taniej płyty obsługującej ECC - same pamięci są drogie i raczej nie do stosowania w komputerach domowych. Chyba tylko płyty na AMD761 miały obsługę ECC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 ECC z reguły obsługują płyty pzreznaczone pod serwery .... ciężko jest je uruchomic na zwykłych kompach ///// sam mam taką jedną której do dziś nie uruchomiłem :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 jezeli ECC Registered to abity do KD7 maja zapisana w instrukcji obsuge tych pamieci ,ale... sprawdzalem na KD7 i nie chodzila za to powinny chodzi praktycznie na kazdej plycie na AMD761 ,tak wiec napewno na Epoxie 8K7A i najprawdopodobniej na Abicie KG7 jezeli pamieci ECC Unbufered to pojda na kazdej plycie (dwie takie kosci mam w podpisie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...