g0rgiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Witam.. od dłuższego czasu mam problem z wyżej wymienioną wtyczką, tj. Macromedia ShockWave... Gdy to instaluję i chcę przez Operę (najnowszą, ale na starszych ten sam błąd) odpalić jakąś gierkę online, to otrzymuję serię komunikatów: --------------------------- Director Player Error --------------------------- This application requires an Xtra (Text) that either does not exist or failed to initialize properly. Please make sure the appropriate Xtras are in the Xtras folder(s). --------------------------- OK --------------------------- --------------------------- Director Player Error --------------------------- This application requires an Xtra (Flash Movie...) that either does not exist or failed to initialize properly. Please make sure the appropriate Xtras are in the Xtras folder(s). --------------------------- OK --------------------------- oraz: --------------------------- Shockwave --------------------------- This Shockwave movie has errors that have caused playback problems. Please contact the author of this content regarding this problem. Shockwave is unable to continue. --------------------------- OK --------------------------- Gierka odpala się i gdy dojdzie do pierwszej "klatki" to następują powyższe komunikaty... Bardzo proszę o pomoc, gdyż na IE nie mam zamiaru się przesiadać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 W katalogi plugins Opery masz pliki - ShockwaveFlash.class i npswf.dll ? Dzieje się tak na wszystkich stronach z shockwave, czy na wybranych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Tak. Mam te dwa pliki. Dzieję się tak wszędzie.. Na każdej stronie z elementami ShockWave'a ;( Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez g0rgiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Żeby sprawdzić czy wina jest po stronie Shockwave czy Opery możesz zrobić tak - ściągnij Firefoxa, skopiuj te 2 pliki z plugins Opery do plugins Firefoxa i sprawdź czy działa. Działa - przeinstaluj Operę. Nie działa - przeinstaluj Shockwave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 IE - działa FF - działa Opera - nie działa:| Przeinstalowywałem, instalowałem starszą wersję i dalej nie hula pod moją kochaną Operą.. Jestem załamany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Znalazłem informację, że oprócz NPSWF32.dll, ShockwaveFlash.class w katalogu Opera\program\plugins musisz mieć jeszcze np32dsw.dll. U mnie w Operce Shockwave działa bez np32dsw.dll. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0rgiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Fiu.. Działa! Nie wiem jak Ci dziękować ;) Piwo dla Ciebie! Dzięki serdeczne ;) Wreszcie mam nieupośledzoną Operę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...