Maniakalny Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 witam wszystkich modyfikacje nagrzewnicy: -jest przerobiona z jednokierunkowej na dwukierunkową -wlutowane redukcje z 1/2" na 3/8" (mufek nie moglem znalesc) -zrobione okienko przyklejone poxipolem i uszczelnione (przy poxipolu wycieków nie było ale odrobina silikonu nie zaszkodzi -zbiorniczki z przegrodą będą przylutowane za pomocą pasty lutowniczej o to zdjecia: zamierzam zrobic boczki z blachy mosieznej i shroud oraz oczywiscie troszke szpachli czekam na wasze opinie (mile widziana krytyka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2912 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Całkiem fajny modzik się zapowiada :D Mógłbyś wrzucić do środka jakieś oświetlenie zeby okienko było ładnie podświetlone :-P Powodzenia w pracy i czekam na postępy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 No no modzik bedzie super. Potwierdzam neo2912 - jakieś podświetlenie sie przyda ;) No i pomaluj tą nagrzewniczke na jakiś ładny kolorek, albo pochromuj :] W sumie zależy gdzie ona bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ciekawy pomysl :). Polaczenie pleksa + blacha mosiezna za pomoca poxipolu wydaje mi sie, ze nie jest za bardzo pewne. Kleilem takie "okienko" z pleksy do blachy stalowej, bylbys zdziwiony jak latwo odpadlo podczas proby minimalnego wygiecia blachy. Poza tym, podzialasz temperatura podczas lutowania na to polaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 potwierdzam - poxipol do niczego sie nie nadaje pomysl niezly ,ale proponuje zrobic caly boczek z pleksi ,tzn. przylutowac kolnierz i przykrecic (juz nie okienko ,a caly boczek) na 4 sruby do kolnierza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 hehe zrobiles tak samo kak ja fiacika tylko ze ja dalem nyple odwtotnie dzieki temu moge nakrecic krucce 1/ cala i 3/8 :) hehe .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 jesli zrobie caly zbiorniczek z plexy (4mm) to zastanawia mnie fakt jak mozna go przymocowac do nagrzewnicy tak zeby pompa o duzym przeplywie nie wypchnęła go (czyli klejenie odpada):/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...