Skocz do zawartości
Kepons

Bloczki Keponsa

Rekomendowane odpowiedzi

Kepons napisał(a):

Wię ktoś może jak usunąć resztki kalafonii ze środka? (jaką chemią)

denaturatem (albo innym alkoholem - chociaz mnie by bylo szkoda rektyfikowanego :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kałuża napisał(a):

Nie no w sumie fajne te bloczki na dysk:D:D tylko musisz uszczelnić jeden ten przecięty bo jest nieszczelny:P:P

już jest szczelny :) sam wiesz :D

->ghost_dog: alkoholem próbowałem, ale nie dawało rady :) za to szczoteczka do zębów i cif dały :D

Na dniach skończe będą foty bloczku na mosy, narazie z badań wynika, że podstawa dobrze pasuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hinco napisał(a):

a używałeś specyfików które sie uzywa do wytrawiania płytek drukowanych? biały proszek albo zółte granulki (proszek lepszy imo...), dłużej przytrzymasz i 'płatki' miedzi bedą pływać , a medź zrobi sie jak hmm.. piaskowana? :lol:

nie uzywałem - musze spróbować :D

BTW

Dołączona grafika

PASUJE!;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kałuża napisał(a):

Tu jest bardzo fajna stronka http://www.watercooling.de/catalog/product...oducts_id=29378 z której można wiele fajnych pomysłów zciągnąć przy robieniu swoich bloczków:D:D

ty mi tu OT nie rób :D

co do pomysłow to TO JEST FAJNA STRONA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kałuża napisał(a):

Na tej stronce co zapodałes ,,hinco'' to są zdjęcia tego samego na tej co ja dałem ale nie tylko też bardzo fajna stronka możemy korzystac z niej:D:D

fajnie :D ino my nie mamy cnc :?

Zresztą koniec OT pod tytułem "o bloczkach naszych kolegów zza granicy", tu gadamy o bloczkach kolegi Keponsa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a buczka i tak musisz dac bo Ci kondy oraz cewy zejda ;] i dotego wmiare mocnym klejem posmarowac ;] te wystajace dzyndzle nie sa za male ? one powinny miec ok 10mm na fotkach wygladaja na ok 7-8 .... ale to moze zludzenie ;)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lut na prawym kolanku na 2 focie wyglada, jakby go nie bylo ;] Ale, jak mowisz, ze szczelny, to uwierze. Moim zdaniem montaz bloku na mosy jest niepotrzebny, bo zwykly nawiew wiatrakiem 80tka na 5V (tak, jak masz teraz, nie?) w ostatecznosci z radiatorami by spokojnie wystarczyl. Jak juz jestesmy przy montazu, to jak rozwiazales ten problem? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi